Preskočiť na hlavný obsah

Tvaroho-jogurtová torta s broskyňami

Letné a osviežujúce


Potrebujeme:
korpus:
6vajec
125g hladkej múky
50g kukuričného škrobu
125g trstinového cukru
1 vanilínový cukor
pol balíčka prášku do pečiva
krém:
500g mäkkého odtučneného tvarohu
1 veľký smotanový jogurt (asi 375g)
1 vanilínový cukor
75g práškového cukru
šľahačková smotana alebo balíček šľahačky v prášku + mlieko
1 veľký broskyňový kompót
Postup:
Žĺtka vyšľaháme s cukrami do peny, postupne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a kukuričný škrob a opäť poriadne vymiešame ručným mixérom. Ako posledný zamiešame (jemne ručne) sneh z bielkov. Tortovú formu si vymastíme maslom a vysypeme múkou, do takto pripravenej formy nalejeme cesto a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180stupňov a pečieme približne 30minút.
Na krém si zmiešame tvaroh s jogurtom, primiešame práškový a vanilínový cukor a dáme zatuhnúť do chladničky. Vymiešame si tuhú šľahačku, ktorú primiešame do tvarohového krému.
Broskyne si zlejeme zo šťavy a nakrájame na tenké mesiačiky.
Keď sa korpus upečie, vytiahneme ho z rúry a po vychladnutí ho prerežeme na polovicu. Na spodný plát natrieme asi trištvrtiny krému a naň následne po celom obvode poukladáme mesiačiky broskýň. Prikryjeme druhou časťou korpusu. Vrch a boky torty potrieme zvyšnou časťou krému. Zvyšné broskyne poukladáme po vrchnom okraji torty a následne už len dozdobíme podľa vlastnej fantázie, necháme stuhnúť, najlepšie cez noc a na druhý deň podávame.

Dobrú chuť!


Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jablkový koláč z lístkového cesta s pudingovo-tvarohovou plnkou

Občas si zaexperimentujem Dnes si tak vravím, že by som tak ako takmer každý deň počas letných prázdnin, mohla opäť niečo upiecť. Kuknem do chladničky, mám tam ešte lístkové cesto, otvorený tvaroh, nejaké to mlieko, jablká na linke... Rozmýšľam čo by z toho len mohlo vzniknúť, a tak ma zrazu osvieti. Vznikol z toho tento koláč a ja vás teraz zasvätím, z čoho sa vlastne skladá a ako som postupovala pri jeho výrobe. Tak nech sa páči, tu to máte. :)  Potrebujeme: 1 chladené lístkové cesto (asi 275g) 200g hrudkovitého tvarohu 1 balíček vanilkového pudingu 500ml mlieka 4PL trstinového cukru 2 veľké jablká škoricu alebo škoricový cukor na posypanie Postup: Ako prvý si uvaríme puding. Pudingový prášok vymiešame v 200ml mlieka s cukrom a zvyšok 300ml mlieka dáme variť na sporák, keď mlieko začne vrieť, prilejeme pudingovú zmes a za stáleho miešania varíme, kým puding nezačne bublať a nezhustne. Potom odstavíme a necháme za občasného premiešavania ochladnúť. ...

Vegan šošovicový dhal s cícerom

Dhal, jedlo, na ktoré sa mi už tak dlho zbiehali slinky. K jeho príprave som sa prvýkrát dostala pred niekoľkými týždňami a poviem vám, odvtedy som ho musela pripravovať ešte niekoľkokrát. Je totiž neskutočný. Tá škoricová orientálna chuť masaly, kyslastá chuť paradajok, môj milovaný cícer a kokosový dojazd, všetko sa to dopĺňa do poslednej kvapky. Čudujem sa, že som až doteraz mohla žiť bez tohto jedla. Čo jedla?! To nie je jedlo... To je N.E.B.O.!!!! Ešte teraz cítim tú vôňu a chuť... Treba vyskúšať, potom pochopíte. :) Potrebujeme: (2-3 porcie) 1 menšia šálka červenej šošovice (200ml) 1 cibuľa 2 strúčiky cesnaku 750ml zeleninového vývaru (najlepšie domáci) 2 ČL korenia garam masala 1 ČL kurkumy 1 ČL majoránu 1 ČL mletej údenej sladkej červenej papriky 1 plechovka drvených lúpaných paradajok 100ml kokosového mlieka alebo smotany (napríklad Alpro) 1 plechovka cíceru 2 veľké hrste čerstvého baby špenátu soľ podľa chuti pár kvapiek citrónovej šťavy Postup: Šošovicu ...

Makovo-višňová štrúdľa

Niet nad dobrú štrúdľu Potrebujeme: na cesto: 400g hladkej múky 1 celé vajce + 1 bielko + 1 žĺtko na potretie 200ml vlažnej vody 1PL octu 2PL oleja na plnku: 300g mletého maku 200ml vody 1 vanilínový cukor 250g trstinové cukru 350g mrazených alebo čerstvých višní hrsť sušených hrozienok Postup: cesto: Suroviny na zmiešame a rukami vypracujeme cesto, ktoré necháme asi pol hodinu odpočívať v miske pod kuchynskou utierkou. plnka: Vodu uvaríme s cukrami,odstavíme z ohňa, prisypeme mak, hrozienka a višne a dobre premiešame. Štrúdľové cesto si rozdelíme na polovicu. Obe časti vyvaľkáme na dobre pomúčenej doske (pozor, cesto sa lepí). Na cestá rovnomerne rozložíme makovú plnku, zvinieme a preložíme na plech (dávala som po jednej na jeden plech, ale ak sa vám zmestí, tak môžete dať obe štrúdle na jeden plech) . Obe cestá ešt...