Preskočiť na hlavný obsah

Tvaroho-jogurtová torta s broskyňami

Letné a osviežujúce


Potrebujeme:
korpus:
6vajec
125g hladkej múky
50g kukuričného škrobu
125g trstinového cukru
1 vanilínový cukor
pol balíčka prášku do pečiva
krém:
500g mäkkého odtučneného tvarohu
1 veľký smotanový jogurt (asi 375g)
1 vanilínový cukor
75g práškového cukru
šľahačková smotana alebo balíček šľahačky v prášku + mlieko
1 veľký broskyňový kompót
Postup:
Žĺtka vyšľaháme s cukrami do peny, postupne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a kukuričný škrob a opäť poriadne vymiešame ručným mixérom. Ako posledný zamiešame (jemne ručne) sneh z bielkov. Tortovú formu si vymastíme maslom a vysypeme múkou, do takto pripravenej formy nalejeme cesto a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180stupňov a pečieme približne 30minút.
Na krém si zmiešame tvaroh s jogurtom, primiešame práškový a vanilínový cukor a dáme zatuhnúť do chladničky. Vymiešame si tuhú šľahačku, ktorú primiešame do tvarohového krému.
Broskyne si zlejeme zo šťavy a nakrájame na tenké mesiačiky.
Keď sa korpus upečie, vytiahneme ho z rúry a po vychladnutí ho prerežeme na polovicu. Na spodný plát natrieme asi trištvrtiny krému a naň následne po celom obvode poukladáme mesiačiky broskýň. Prikryjeme druhou časťou korpusu. Vrch a boky torty potrieme zvyšnou časťou krému. Zvyšné broskyne poukladáme po vrchnom okraji torty a následne už len dozdobíme podľa vlastnej fantázie, necháme stuhnúť, najlepšie cez noc a na druhý deň podávame.

Dobrú chuť!


Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jablkový koláč z lístkového cesta s pudingovo-tvarohovou plnkou

Občas si zaexperimentujem Dnes si tak vravím, že by som tak ako takmer každý deň počas letných prázdnin, mohla opäť niečo upiecť. Kuknem do chladničky, mám tam ešte lístkové cesto, otvorený tvaroh, nejaké to mlieko, jablká na linke... Rozmýšľam čo by z toho len mohlo vzniknúť, a tak ma zrazu osvieti. Vznikol z toho tento koláč a ja vás teraz zasvätím, z čoho sa vlastne skladá a ako som postupovala pri jeho výrobe. Tak nech sa páči, tu to máte. :)  Potrebujeme: 1 chladené lístkové cesto (asi 275g) 200g hrudkovitého tvarohu 1 balíček vanilkového pudingu 500ml mlieka 4PL trstinového cukru 2 veľké jablká škoricu alebo škoricový cukor na posypanie Postup: Ako prvý si uvaríme puding. Pudingový prášok vymiešame v 200ml mlieka s cukrom a zvyšok 300ml mlieka dáme variť na sporák, keď mlieko začne vrieť, prilejeme pudingovú zmes a za stáleho miešania varíme, kým puding nezačne bublať a nezhustne. Potom odstavíme a necháme za občasného premiešavania ochladnúť. Me

Zdravý fit mrkvovo-jablkový koláč

Maškrta nielen pre zajaca Potrebujeme: 3 stredne veľké mrkvy 3 stredne veľké jablká 1,5 šálky jemne mletých ovsených vločiek 5PL kokosového oleja 1PL slnečnicových semiačok 9 sušených sliviek 1,5ČL mletej škorice 100-150ml vody šťava z pol citróna Postup: Mrkvu a jablká umyjeme a očistíme. Mrkvu nastrúhame na jemnom strúhadle a jablká postrúhame na hrubšie. Jablká a mrkvu popolievame citrónovou šťavou a premiešame. Pridáme ovsené vločky, škoricu a vodu, opäť premiešame a necháme 15minút postáť. Slivky si nakrájame na drobné kúsky a pridáme do odležaného cesta spolu so slnečnicovými semiačkami a kokosovým olejom, premiešame a ak sa vám zdá cesto ešte príliš suché pridajte trošku vody, v opačnom prípade prisypte ešte trocha vločiek. Cesto potom prelejeme na menší plech alebo do tortovej formy, vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180stupňov asi 45minút. Ja som po 30minútach vybrala z rúry, nechala trochu vychladnúť, pokrájala a kúsky som pootá

Pudingovo-tvarohový pohár s piškótami a ovocím

Budete sa zalizovať až za ušami Potrebujeme: 1 balíček pudingu s vanilkovou príchuťou 0,5l mlieka 2 balíčky vanilínového cukru 250g mäkkého odtučneného tvarohu detské okrúhle piškóty drobné ovocie čerstvé alebo mrazené (čučoriedky, maliny, černice, jahody, ríbezle, proste to, čo doma alebo na trhu práve nájdete) čokoládový toping a kokos na ozdobu (môžete použiť aj čokoľvek iné) Postup: Podľa návodu na obale si uvaríme puding, do ktorého namiesto obyčajného cukru pridáme vanilínový a následne ho necháme poriadne vychladnúť. Zatiaľ si na spodok pripravených pohárov nasypeme niekoľko detských piškót a keď puding vychladne zamiešame doň tvaroh a premiešame ručným metličkovým mixérom. Krém následne porozdeľujeme do pohárov, pridáme ovocie a dozdobíme podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť!