Preskočiť na hlavný obsah

Jablkový zákusok z piškót so šľahačkou

Jednoduché, no dokonalé

S týmto dezertom som sa prvýkrát stretla na tohtoročnej dovolenke a  tú jeho chuť, jednoduchosť a originalitu som si zamilovala natoľko, že hneď po príchode domov som sadla za internet a hľadala som nejaký recept, ktorý by sa aspoň trochu približoval tomu koláču, čo som ochutnala. Prekvapilo ma, že som ani nemusela dlho hľadať a hneď som naň natrafila. Okamžite, ako bol čas, som si nazhromaždila všetky potrebné ingrediencie a pustila som sa do roboty. No a tu je výsledok, ktorý chcem teraz posunúť ďalej, aby ste z neho mali niečo aj vy.

Potrebujeme:
1,5kg jabĺk
1balíček škoricového cukru
3PL práškového cukru
1 veľký balík okrúhlych piškót
1 balíček šľahačky v prášku +180ml studeného mlieka/ 2 šľahačkové smotany +práškový cukor +stužovač
Postup:
Jablká umyjeme, ošúpeme a do hrnca nakrájame na malé kocky. Jablká zalejeme pohárom vody, hrniec prikryjeme pokrievkou a varíme, kým jablká nezmäknú. Následne vodu zlejeme a jablká vymixujeme tyčovým mixérom dohladka alebo prepasírujeme.
Zlatý klas vymiešame v pohári vody, prilejeme k jablkám, pridáme cukry a opäť dáme variť jablká na sporák, kým zmes nezhustne, necháme chvíľu prevrieť a odstavíme z ohňa.
Spodok tortovej formy potiahneme potravinárskou fóliou a dôkladne vyukladáme piškótami. Piškóty zalejeme jablkovou masou a prikryjeme druhou vrstvou piškót.
Šľahačku vyšľaháme do tuha a na chvíľu vložíme do chladničky, aby trošku stuhla.
Keď jablková hmota schladne, pokryjeme povrch koláča šľahačkou a nakoniec môžme ešte koláč dozdobiť škoricou podľa vlastnej fantázie.

DOBRÚ CHUŤ!!!



 

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jablkový koláč z lístkového cesta s pudingovo-tvarohovou plnkou

Občas si zaexperimentujem Dnes si tak vravím, že by som tak ako takmer každý deň počas letných prázdnin, mohla opäť niečo upiecť. Kuknem do chladničky, mám tam ešte lístkové cesto, otvorený tvaroh, nejaké to mlieko, jablká na linke... Rozmýšľam čo by z toho len mohlo vzniknúť, a tak ma zrazu osvieti. Vznikol z toho tento koláč a ja vás teraz zasvätím, z čoho sa vlastne skladá a ako som postupovala pri jeho výrobe. Tak nech sa páči, tu to máte. :)  Potrebujeme: 1 chladené lístkové cesto (asi 275g) 200g hrudkovitého tvarohu 1 balíček vanilkového pudingu 500ml mlieka 4PL trstinového cukru 2 veľké jablká škoricu alebo škoricový cukor na posypanie Postup: Ako prvý si uvaríme puding. Pudingový prášok vymiešame v 200ml mlieka s cukrom a zvyšok 300ml mlieka dáme variť na sporák, keď mlieko začne vrieť, prilejeme pudingovú zmes a za stáleho miešania varíme, kým puding nezačne bublať a nezhustne. Potom odstavíme a necháme za občasného premiešavania ochladnúť. Me

Zdravý fit mrkvovo-jablkový koláč

Maškrta nielen pre zajaca Potrebujeme: 3 stredne veľké mrkvy 3 stredne veľké jablká 1,5 šálky jemne mletých ovsených vločiek 5PL kokosového oleja 1PL slnečnicových semiačok 9 sušených sliviek 1,5ČL mletej škorice 100-150ml vody šťava z pol citróna Postup: Mrkvu a jablká umyjeme a očistíme. Mrkvu nastrúhame na jemnom strúhadle a jablká postrúhame na hrubšie. Jablká a mrkvu popolievame citrónovou šťavou a premiešame. Pridáme ovsené vločky, škoricu a vodu, opäť premiešame a necháme 15minút postáť. Slivky si nakrájame na drobné kúsky a pridáme do odležaného cesta spolu so slnečnicovými semiačkami a kokosovým olejom, premiešame a ak sa vám zdá cesto ešte príliš suché pridajte trošku vody, v opačnom prípade prisypte ešte trocha vločiek. Cesto potom prelejeme na menší plech alebo do tortovej formy, vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180stupňov asi 45minút. Ja som po 30minútach vybrala z rúry, nechala trochu vychladnúť, pokrájala a kúsky som pootá

Pudingovo-tvarohový pohár s piškótami a ovocím

Budete sa zalizovať až za ušami Potrebujeme: 1 balíček pudingu s vanilkovou príchuťou 0,5l mlieka 2 balíčky vanilínového cukru 250g mäkkého odtučneného tvarohu detské okrúhle piškóty drobné ovocie čerstvé alebo mrazené (čučoriedky, maliny, černice, jahody, ríbezle, proste to, čo doma alebo na trhu práve nájdete) čokoládový toping a kokos na ozdobu (môžete použiť aj čokoľvek iné) Postup: Podľa návodu na obale si uvaríme puding, do ktorého namiesto obyčajného cukru pridáme vanilínový a následne ho necháme poriadne vychladnúť. Zatiaľ si na spodok pripravených pohárov nasypeme niekoľko detských piškót a keď puding vychladne zamiešame doň tvaroh a premiešame ručným metličkovým mixérom. Krém následne porozdeľujeme do pohárov, pridáme ovocie a dozdobíme podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť!