Preskočiť na hlavný obsah

Kiwi koláč

Nebíčko v papuľke



Názov ´´Nebíčko v papuľke´´ som tomuto článku nedala len tak náhodou. Inšpiroval ma k tomu tento, z môjho pohľadu, dokonalý koláčik, ktorý sa v ústach rozplýva ako nadýchaný biely obláčik.Jedného pekného dňa som sa rozhodla, že si niečo dobré upečiem. Prečesala som všetky kuchárske knihy odpredu dozadu i odvrchu po spodok, no žiadny konkrétny jednoduchý  recept som vybrať nedokázala, a tak som stavila spolovice na recept a spolovice na vlastnú fantáziu a nakoniec to nejak takto vypálilo.

Ingrediencie:
200g polohrubej múky
2 celé vajcia
200ml mlieka (ja som použila mandľové) 
100g roztopeného masla (na roztopenie môžte pokojne použiť mikrovlnku)
100g trstinového cukru
1 balíček vanilínového cukru
1 balíček prášku do pečiva
3-4ks kiwi 
kokosové chipsy a čokoláda na ozdobu
Postup:
Vajíčka vymiešame v miske spolu s trstinovým cukrom, následne prilejeme roztopené maslo a opäť premiešame, potom prisypeme múku, vanilínový cukor, prášok do pečiva, pridáme mlieko a opäť to všetko spolu poriadne premiešame ručným metličkovým mixérom. Následne cesto rovnomerne nalejeme na papierom na pečenie vystlaný plech (ja si plech vždy predtým, ako naň položím papier, trochu namočím vodou, aby sa naň papier pekne prilepil) a na vrch poukladáme krúžky kiwi (mne kiwi nevyšlo na celý plech, a tak som použila aj hrozno), následne už len celý koláč posypeme kokosovými chipsami a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C, na cca 15-20minút. Po upečení koláč vytiahneme z rúry a necháma ho trošku schladnúť, kým si roztopíme vo vodnom kúpeli čokoládu (ja som použila 85% TESCO finest, do ktorej pri topení nie je potrebné pridávať žiaden tuk), ktorou následne jemne (abstraktne) pokvapkáme celý koláč, potom stačí už len posypať kokosom a takto pripravený koláč je vhodný už len na degustáciu, takže po úplnom vychladnutí ho už treba len nakrájať a následne si užiť jeho chuť.

DOBRÚ CHUŤ!!!



Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jablkový koláč z lístkového cesta s pudingovo-tvarohovou plnkou

Občas si zaexperimentujem Dnes si tak vravím, že by som tak ako takmer každý deň počas letných prázdnin, mohla opäť niečo upiecť. Kuknem do chladničky, mám tam ešte lístkové cesto, otvorený tvaroh, nejaké to mlieko, jablká na linke... Rozmýšľam čo by z toho len mohlo vzniknúť, a tak ma zrazu osvieti. Vznikol z toho tento koláč a ja vás teraz zasvätím, z čoho sa vlastne skladá a ako som postupovala pri jeho výrobe. Tak nech sa páči, tu to máte. :)  Potrebujeme: 1 chladené lístkové cesto (asi 275g) 200g hrudkovitého tvarohu 1 balíček vanilkového pudingu 500ml mlieka 4PL trstinového cukru 2 veľké jablká škoricu alebo škoricový cukor na posypanie Postup: Ako prvý si uvaríme puding. Pudingový prášok vymiešame v 200ml mlieka s cukrom a zvyšok 300ml mlieka dáme variť na sporák, keď mlieko začne vrieť, prilejeme pudingovú zmes a za stáleho miešania varíme, kým puding nezačne bublať a nezhustne. Potom odstavíme a necháme za občasného premiešavania ochladnúť. Me

Zdravý fit mrkvovo-jablkový koláč

Maškrta nielen pre zajaca Potrebujeme: 3 stredne veľké mrkvy 3 stredne veľké jablká 1,5 šálky jemne mletých ovsených vločiek 5PL kokosového oleja 1PL slnečnicových semiačok 9 sušených sliviek 1,5ČL mletej škorice 100-150ml vody šťava z pol citróna Postup: Mrkvu a jablká umyjeme a očistíme. Mrkvu nastrúhame na jemnom strúhadle a jablká postrúhame na hrubšie. Jablká a mrkvu popolievame citrónovou šťavou a premiešame. Pridáme ovsené vločky, škoricu a vodu, opäť premiešame a necháme 15minút postáť. Slivky si nakrájame na drobné kúsky a pridáme do odležaného cesta spolu so slnečnicovými semiačkami a kokosovým olejom, premiešame a ak sa vám zdá cesto ešte príliš suché pridajte trošku vody, v opačnom prípade prisypte ešte trocha vločiek. Cesto potom prelejeme na menší plech alebo do tortovej formy, vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180stupňov asi 45minút. Ja som po 30minútach vybrala z rúry, nechala trochu vychladnúť, pokrájala a kúsky som pootá

Pudingovo-tvarohový pohár s piškótami a ovocím

Budete sa zalizovať až za ušami Potrebujeme: 1 balíček pudingu s vanilkovou príchuťou 0,5l mlieka 2 balíčky vanilínového cukru 250g mäkkého odtučneného tvarohu detské okrúhle piškóty drobné ovocie čerstvé alebo mrazené (čučoriedky, maliny, černice, jahody, ríbezle, proste to, čo doma alebo na trhu práve nájdete) čokoládový toping a kokos na ozdobu (môžete použiť aj čokoľvek iné) Postup: Podľa návodu na obale si uvaríme puding, do ktorého namiesto obyčajného cukru pridáme vanilínový a následne ho necháme poriadne vychladnúť. Zatiaľ si na spodok pripravených pohárov nasypeme niekoľko detských piškót a keď puding vychladne zamiešame doň tvaroh a premiešame ručným metličkovým mixérom. Krém následne porozdeľujeme do pohárov, pridáme ovocie a dozdobíme podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť!