Preskočiť na hlavný obsah

Punčová torta

Klasika trošku inak


Potrebujeme:
cesto:
7vajec
150g práškového cukru
1 vanilínový cukor
140g hladkej múky
balíček prášku do pečiva
na potretie cesta:
malinový džem
hrsť čerstvých alebo mrazených malín
malinový sirup
punčová aróma
poleva:
balíček punčovej polevy v prášku
malinový sirup
+maslo a múka na vymastenie formy
Postup:
Žĺtky, práškový a vanilínový cukor vymiešame do peny a následne postupne primiešame múku s práškom do pečiva. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a jemne ho vmiešame do pripravenej zmesi.
Okrúhlu tortovú formu vymastíme a vysypeme múkou. Do takto pripravenej formy vylejeme dve tretiny cesta, vložíme do rúry predhriatej na 180stupňov a pečieme približne 30minút. Poslednú tretinu cesta vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a po upečení korpusu pri rovnakej teplote pečieme v rúre asi 15minút.
Keď nám plát ochladne, pomrvíme ho do misky, pridáme malinový sirup tak, aby sa nám masa pekne zafarbila na ružovo, prilejeme pár kvapiek punčovej arómy a rovnako pridáme aj hrsť malín. Nakoniec celú zmes dobre vymiešame rukou. Korpus si rozrežeme na polovicu, spodný plát potrieme malinovým džemom, na to rozotrieme pripravenú punčovo-malinovú zmes z piškótového plátu, prikryjeme vrchnou časťou korpusu, ten opäť potrieme malinovým džemom a zalejeme polevou. Ja som si polevu pripravila z 8PL malinového sirupu, 5PL studenej vody a jedného balíčka punčovej polevy v prášku. Do misky som si naliala tekuté ingrediencie, dobre som to premiešala, prisypala som prášok a následne som to miešala dovtedy, kým sa mi nerozišli všetky hrudky a nedosiahla som konzistenciu hladkej polevy. Tortu potom odložíme na noc do chladničky, aby nám pekne zatuhla a na druhý deň ju môžme dozdobiť podľa vlastnej fantázie alebo rovno podávať.

Dobrú chuť!


Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jablkový koláč z lístkového cesta s pudingovo-tvarohovou plnkou

Občas si zaexperimentujem Dnes si tak vravím, že by som tak ako takmer každý deň počas letných prázdnin, mohla opäť niečo upiecť. Kuknem do chladničky, mám tam ešte lístkové cesto, otvorený tvaroh, nejaké to mlieko, jablká na linke... Rozmýšľam čo by z toho len mohlo vzniknúť, a tak ma zrazu osvieti. Vznikol z toho tento koláč a ja vás teraz zasvätím, z čoho sa vlastne skladá a ako som postupovala pri jeho výrobe. Tak nech sa páči, tu to máte. :)  Potrebujeme: 1 chladené lístkové cesto (asi 275g) 200g hrudkovitého tvarohu 1 balíček vanilkového pudingu 500ml mlieka 4PL trstinového cukru 2 veľké jablká škoricu alebo škoricový cukor na posypanie Postup: Ako prvý si uvaríme puding. Pudingový prášok vymiešame v 200ml mlieka s cukrom a zvyšok 300ml mlieka dáme variť na sporák, keď mlieko začne vrieť, prilejeme pudingovú zmes a za stáleho miešania varíme, kým puding nezačne bublať a nezhustne. Potom odstavíme a necháme za občasného premiešavania ochladnúť. Me

Zdravý fit mrkvovo-jablkový koláč

Maškrta nielen pre zajaca Potrebujeme: 3 stredne veľké mrkvy 3 stredne veľké jablká 1,5 šálky jemne mletých ovsených vločiek 5PL kokosového oleja 1PL slnečnicových semiačok 9 sušených sliviek 1,5ČL mletej škorice 100-150ml vody šťava z pol citróna Postup: Mrkvu a jablká umyjeme a očistíme. Mrkvu nastrúhame na jemnom strúhadle a jablká postrúhame na hrubšie. Jablká a mrkvu popolievame citrónovou šťavou a premiešame. Pridáme ovsené vločky, škoricu a vodu, opäť premiešame a necháme 15minút postáť. Slivky si nakrájame na drobné kúsky a pridáme do odležaného cesta spolu so slnečnicovými semiačkami a kokosovým olejom, premiešame a ak sa vám zdá cesto ešte príliš suché pridajte trošku vody, v opačnom prípade prisypte ešte trocha vločiek. Cesto potom prelejeme na menší plech alebo do tortovej formy, vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180stupňov asi 45minút. Ja som po 30minútach vybrala z rúry, nechala trochu vychladnúť, pokrájala a kúsky som pootá

Pudingovo-tvarohový pohár s piškótami a ovocím

Budete sa zalizovať až za ušami Potrebujeme: 1 balíček pudingu s vanilkovou príchuťou 0,5l mlieka 2 balíčky vanilínového cukru 250g mäkkého odtučneného tvarohu detské okrúhle piškóty drobné ovocie čerstvé alebo mrazené (čučoriedky, maliny, černice, jahody, ríbezle, proste to, čo doma alebo na trhu práve nájdete) čokoládový toping a kokos na ozdobu (môžete použiť aj čokoľvek iné) Postup: Podľa návodu na obale si uvaríme puding, do ktorého namiesto obyčajného cukru pridáme vanilínový a následne ho necháme poriadne vychladnúť. Zatiaľ si na spodok pripravených pohárov nasypeme niekoľko detských piškót a keď puding vychladne zamiešame doň tvaroh a premiešame ručným metličkovým mixérom. Krém následne porozdeľujeme do pohárov, pridáme ovocie a dozdobíme podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť!