Preskočiť na hlavný obsah

Ovsená kaša so škoricou

Najobľúbenejšie raňajky


Ahojte, 
dnes som mala krásne ráno, pripravila som zdravé raňajky v podobe ovsenej kaše a spolu s maminou sme si ju zjedli v posteli pri pozeraní obľúbeného seriálu. Po hodine som sa konečne vyvliekla z postele, na ktorú už medzičasom pribudol aj môj milovaný krstný syn spolu so svojou krásnou maminkou, ktorí človeku vždycky zlepšia deň. 
Keďže dnes varí obed mamina, tak ja som si mohla dovoliť urobiť si voľné doobedie, vyšla som si na prechádzku a potom som opäť, ako vždy, zakotvila pri svojom počítači a pustila som sa do pridávania receptov na blog i facebook. 
Poobede sa chystám do kina, takže dokonalý deň je dnes zaručený.
Aby som vás však už viac nezaťažovala svojim životom, tak radšej prejdem k dnešnému receptu, ktorí vás, myslím, zaujíma viac ako moje myšlienkové pochody.

Potrebujeme (1porcia):
4-5PL jemne mletých ovsených vločiek
300ml mlieka (živočíšneho alebo rastlinného)
1PL agávového sirupu alebo medu
1ČL škorice
ovocie, čokoláda, kokos... na ozdobu
Postup:
Mlieko si nalejeme do hrnca a dáme ho variť na sporák (ja používam asi 250ml mlieka a 50ml vody), keď sa na mlieku začnú tvoriť bubliny, pridáme vločky a škoricu, poriadne premiešame a osladíme. Za občasného premiešavania varíme, kým kaša nezhustne (ja mám rada menej hustú kašu, ale vy sa riaďte podľa svojich chutí).
Potom kašu odstavte z ohňa a prelejte do pripravenej misky alebo hlbokého taniera.
Následne už kašu stačí len dozdobiť a dochutiť obľúbeným ovocím, prípadne čokoládou, kokosom alebo akýmikoľvek inými orieškami či semienkami.
Najlepšie sa hodí na raňajky, ale určite neurazí v ktorúkoľvek dennú hodinu.

DOBRÚ CHUŤ!!!


 

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jablkový koláč z lístkového cesta s pudingovo-tvarohovou plnkou

Občas si zaexperimentujem Dnes si tak vravím, že by som tak ako takmer každý deň počas letných prázdnin, mohla opäť niečo upiecť. Kuknem do chladničky, mám tam ešte lístkové cesto, otvorený tvaroh, nejaké to mlieko, jablká na linke... Rozmýšľam čo by z toho len mohlo vzniknúť, a tak ma zrazu osvieti. Vznikol z toho tento koláč a ja vás teraz zasvätím, z čoho sa vlastne skladá a ako som postupovala pri jeho výrobe. Tak nech sa páči, tu to máte. :)  Potrebujeme: 1 chladené lístkové cesto (asi 275g) 200g hrudkovitého tvarohu 1 balíček vanilkového pudingu 500ml mlieka 4PL trstinového cukru 2 veľké jablká škoricu alebo škoricový cukor na posypanie Postup: Ako prvý si uvaríme puding. Pudingový prášok vymiešame v 200ml mlieka s cukrom a zvyšok 300ml mlieka dáme variť na sporák, keď mlieko začne vrieť, prilejeme pudingovú zmes a za stáleho miešania varíme, kým puding nezačne bublať a nezhustne. Potom odstavíme a necháme za občasného premiešavania ochladnúť. Me

Zdravý fit mrkvovo-jablkový koláč

Maškrta nielen pre zajaca Potrebujeme: 3 stredne veľké mrkvy 3 stredne veľké jablká 1,5 šálky jemne mletých ovsených vločiek 5PL kokosového oleja 1PL slnečnicových semiačok 9 sušených sliviek 1,5ČL mletej škorice 100-150ml vody šťava z pol citróna Postup: Mrkvu a jablká umyjeme a očistíme. Mrkvu nastrúhame na jemnom strúhadle a jablká postrúhame na hrubšie. Jablká a mrkvu popolievame citrónovou šťavou a premiešame. Pridáme ovsené vločky, škoricu a vodu, opäť premiešame a necháme 15minút postáť. Slivky si nakrájame na drobné kúsky a pridáme do odležaného cesta spolu so slnečnicovými semiačkami a kokosovým olejom, premiešame a ak sa vám zdá cesto ešte príliš suché pridajte trošku vody, v opačnom prípade prisypte ešte trocha vločiek. Cesto potom prelejeme na menší plech alebo do tortovej formy, vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180stupňov asi 45minút. Ja som po 30minútach vybrala z rúry, nechala trochu vychladnúť, pokrájala a kúsky som pootá

Pudingovo-tvarohový pohár s piškótami a ovocím

Budete sa zalizovať až za ušami Potrebujeme: 1 balíček pudingu s vanilkovou príchuťou 0,5l mlieka 2 balíčky vanilínového cukru 250g mäkkého odtučneného tvarohu detské okrúhle piškóty drobné ovocie čerstvé alebo mrazené (čučoriedky, maliny, černice, jahody, ríbezle, proste to, čo doma alebo na trhu práve nájdete) čokoládový toping a kokos na ozdobu (môžete použiť aj čokoľvek iné) Postup: Podľa návodu na obale si uvaríme puding, do ktorého namiesto obyčajného cukru pridáme vanilínový a následne ho necháme poriadne vychladnúť. Zatiaľ si na spodok pripravených pohárov nasypeme niekoľko detských piškót a keď puding vychladne zamiešame doň tvaroh a premiešame ručným metličkovým mixérom. Krém následne porozdeľujeme do pohárov, pridáme ovocie a dozdobíme podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť!