Preskočiť na hlavný obsah

Pečené zemiaky a zelenina so šunkou

Rýchlo, ľahko, zdravo a chutne

Toto jedlo som si pripravovala ako rýchlu, chutnú a ľahkú večeru, no môžte si ho pripraviť i v čase obeda.
Ja zbožňujem pečené či opekané zemiaky i zeleninu na rôzne spôsoby, ako prílohu alebo ako samostatné jedlo doladené tvarohom, šunkou či len tak samotné, prípadne podávané s kyslým mliekom či bielym jogurtom.
Dúfam, že aj vás môj nápad zaujme a hlavne verím, že vám bude i chutiť. :)

Potrebujeme (1porcia):
2 stredne veľké zemiaky
štvrťka strednej cukiny
jedno väčšie koliesko baklažánu
asi 5ks mrazenej baby karotky
hrsť mrazenej kukurice
3-4 plátky kvalitnej šunky
1PL oleja
oregáno, kurkuma, mletá sladká paprika, drvená rasca, mleté čierne korenie, soľ
petržlenová vňať na posypanie

Postup:
Zemiaky očistíme a nakrájame na malé kocičky. Rovnako umyjeme a nakrájame aj cukinu a baklažán. Karotku rozmrazíme a nakrájame na menšie kúsky. Všetku zeleninu spolu so zemiakmi a kukuricou nasypeme do zapekacej misy, pokvapkáme olejom, osolíme a pridáme všetky pripravené koreniny. Poriadne premiešame a dáme piecť pri 200-250stupňoch na 30-45minút.
Pred dopečením, keď sú už zelenina a zemiaky mäkké, pridáme na kocky nakrájanú šunku a necháme ešte chvíľu pripiecť.
Na tanieri posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame s čerstvou zeleninou.

DOBRÚ CHUŤ PRIATELIA!!!

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jablkový koláč z lístkového cesta s pudingovo-tvarohovou plnkou

Občas si zaexperimentujem Dnes si tak vravím, že by som tak ako takmer každý deň počas letných prázdnin, mohla opäť niečo upiecť. Kuknem do chladničky, mám tam ešte lístkové cesto, otvorený tvaroh, nejaké to mlieko, jablká na linke... Rozmýšľam čo by z toho len mohlo vzniknúť, a tak ma zrazu osvieti. Vznikol z toho tento koláč a ja vás teraz zasvätím, z čoho sa vlastne skladá a ako som postupovala pri jeho výrobe. Tak nech sa páči, tu to máte. :)  Potrebujeme: 1 chladené lístkové cesto (asi 275g) 200g hrudkovitého tvarohu 1 balíček vanilkového pudingu 500ml mlieka 4PL trstinového cukru 2 veľké jablká škoricu alebo škoricový cukor na posypanie Postup: Ako prvý si uvaríme puding. Pudingový prášok vymiešame v 200ml mlieka s cukrom a zvyšok 300ml mlieka dáme variť na sporák, keď mlieko začne vrieť, prilejeme pudingovú zmes a za stáleho miešania varíme, kým puding nezačne bublať a nezhustne. Potom odstavíme a necháme za občasného premiešavania ochladnúť. Me

Zdravý fit mrkvovo-jablkový koláč

Maškrta nielen pre zajaca Potrebujeme: 3 stredne veľké mrkvy 3 stredne veľké jablká 1,5 šálky jemne mletých ovsených vločiek 5PL kokosového oleja 1PL slnečnicových semiačok 9 sušených sliviek 1,5ČL mletej škorice 100-150ml vody šťava z pol citróna Postup: Mrkvu a jablká umyjeme a očistíme. Mrkvu nastrúhame na jemnom strúhadle a jablká postrúhame na hrubšie. Jablká a mrkvu popolievame citrónovou šťavou a premiešame. Pridáme ovsené vločky, škoricu a vodu, opäť premiešame a necháme 15minút postáť. Slivky si nakrájame na drobné kúsky a pridáme do odležaného cesta spolu so slnečnicovými semiačkami a kokosovým olejom, premiešame a ak sa vám zdá cesto ešte príliš suché pridajte trošku vody, v opačnom prípade prisypte ešte trocha vločiek. Cesto potom prelejeme na menší plech alebo do tortovej formy, vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180stupňov asi 45minút. Ja som po 30minútach vybrala z rúry, nechala trochu vychladnúť, pokrájala a kúsky som pootá

Pudingovo-tvarohový pohár s piškótami a ovocím

Budete sa zalizovať až za ušami Potrebujeme: 1 balíček pudingu s vanilkovou príchuťou 0,5l mlieka 2 balíčky vanilínového cukru 250g mäkkého odtučneného tvarohu detské okrúhle piškóty drobné ovocie čerstvé alebo mrazené (čučoriedky, maliny, černice, jahody, ríbezle, proste to, čo doma alebo na trhu práve nájdete) čokoládový toping a kokos na ozdobu (môžete použiť aj čokoľvek iné) Postup: Podľa návodu na obale si uvaríme puding, do ktorého namiesto obyčajného cukru pridáme vanilínový a následne ho necháme poriadne vychladnúť. Zatiaľ si na spodok pripravených pohárov nasypeme niekoľko detských piškót a keď puding vychladne zamiešame doň tvaroh a premiešame ručným metličkovým mixérom. Krém následne porozdeľujeme do pohárov, pridáme ovocie a dozdobíme podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť!