Preskočiť na hlavný obsah

Domáci Bebe brumíci

Vaše deti vás budú milovať


Potrebujeme:
2hrnčeky polohrubej múky
1hrnček trstinového/ bieleho kryštálového cukru
1hrnček mlieka
1balíček prášku do pečiva
2 vajcia
džem/čokoláda/Salko na plnku
Postup:
Všetky prísady na cesto (múka, prášok do pečiva,cukor, vajcia a mlieko a ak chcete, môžete pridať aj kakao) spojíme a vymiešame mixérom. Formy v tvare medvedíkov (ak nemáte, môžete použiť aj formičky na muffiny) vytrieme kokosovým olejom alebo maslom a vysypeme múkou, do takto pripravených foriem vylejeme asi do štvrtiny cesto a dáme piecť na päť minút do rúry vyhriatej na 180stupňov, po piatich minútach vyberieme a naplníme náplňou podľa vlastného výberu, plniť môžme napríklad džemom, čokoládou alebo Salkom, ja som ako náplň použila bio aróniový džem z čistého ovocia. Zalejeme cestom tak, aby siahalo asi do trištvrtiny, pretože medvedíky ešte napuchnú a opäť vrátime do rúry a dopekáme ešte asi 20minút. Mne toto množstvo cesta vystačilo na 3dávky medvedíkov, to znamená 18kusov, ale záleží od veľkosti použitej formy. Po vytiahnutí z rúry nechajte medvedíky trošku ochladnúť, aby ste sa nepopálili, aj keď to bude asi náročná úloha, hlavne ak máte pod svojou strechou malé ratolesti, pretože vôňa z kuchyne sa bude šíriť do širokého okolia a vašim ochutnávačom sa budú slinky zbiehať už po prvom vdýchnutí tej omamnej arómy. Medvedíky môžte ešte dozdobiť a dotvoriť podľa vlastnej fantázie, či už ich pokvapkáte čokoládou alebo posypete práškovým cukor, vždy budú zaručene chutiť fantasticky, najmä keď k nim pridáte ešte pohár mlieka a nejaké to ovocie.

Tak vám prajem DOBRÚ CHUŤ a užite si pečenie a zaslúžené koštovanie!!! 


Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jablkový koláč z lístkového cesta s pudingovo-tvarohovou plnkou

Občas si zaexperimentujem Dnes si tak vravím, že by som tak ako takmer každý deň počas letných prázdnin, mohla opäť niečo upiecť. Kuknem do chladničky, mám tam ešte lístkové cesto, otvorený tvaroh, nejaké to mlieko, jablká na linke... Rozmýšľam čo by z toho len mohlo vzniknúť, a tak ma zrazu osvieti. Vznikol z toho tento koláč a ja vás teraz zasvätím, z čoho sa vlastne skladá a ako som postupovala pri jeho výrobe. Tak nech sa páči, tu to máte. :)  Potrebujeme: 1 chladené lístkové cesto (asi 275g) 200g hrudkovitého tvarohu 1 balíček vanilkového pudingu 500ml mlieka 4PL trstinového cukru 2 veľké jablká škoricu alebo škoricový cukor na posypanie Postup: Ako prvý si uvaríme puding. Pudingový prášok vymiešame v 200ml mlieka s cukrom a zvyšok 300ml mlieka dáme variť na sporák, keď mlieko začne vrieť, prilejeme pudingovú zmes a za stáleho miešania varíme, kým puding nezačne bublať a nezhustne. Potom odstavíme a necháme za občasného premiešavania ochladnúť. Me

Zdravý fit mrkvovo-jablkový koláč

Maškrta nielen pre zajaca Potrebujeme: 3 stredne veľké mrkvy 3 stredne veľké jablká 1,5 šálky jemne mletých ovsených vločiek 5PL kokosového oleja 1PL slnečnicových semiačok 9 sušených sliviek 1,5ČL mletej škorice 100-150ml vody šťava z pol citróna Postup: Mrkvu a jablká umyjeme a očistíme. Mrkvu nastrúhame na jemnom strúhadle a jablká postrúhame na hrubšie. Jablká a mrkvu popolievame citrónovou šťavou a premiešame. Pridáme ovsené vločky, škoricu a vodu, opäť premiešame a necháme 15minút postáť. Slivky si nakrájame na drobné kúsky a pridáme do odležaného cesta spolu so slnečnicovými semiačkami a kokosovým olejom, premiešame a ak sa vám zdá cesto ešte príliš suché pridajte trošku vody, v opačnom prípade prisypte ešte trocha vločiek. Cesto potom prelejeme na menší plech alebo do tortovej formy, vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180stupňov asi 45minút. Ja som po 30minútach vybrala z rúry, nechala trochu vychladnúť, pokrájala a kúsky som pootá

Pudingovo-tvarohový pohár s piškótami a ovocím

Budete sa zalizovať až za ušami Potrebujeme: 1 balíček pudingu s vanilkovou príchuťou 0,5l mlieka 2 balíčky vanilínového cukru 250g mäkkého odtučneného tvarohu detské okrúhle piškóty drobné ovocie čerstvé alebo mrazené (čučoriedky, maliny, černice, jahody, ríbezle, proste to, čo doma alebo na trhu práve nájdete) čokoládový toping a kokos na ozdobu (môžete použiť aj čokoľvek iné) Postup: Podľa návodu na obale si uvaríme puding, do ktorého namiesto obyčajného cukru pridáme vanilínový a následne ho necháme poriadne vychladnúť. Zatiaľ si na spodok pripravených pohárov nasypeme niekoľko detských piškót a keď puding vychladne zamiešame doň tvaroh a premiešame ručným metličkovým mixérom. Krém následne porozdeľujeme do pohárov, pridáme ovocie a dozdobíme podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť!