Preskočiť na hlavný obsah

Cestoviny s avokádovým pestom a tvarohom

Avokádo v hlavnej úlohe

Tieto cestoviny mám naozaj veľmi rada, sú rýchle, chutné, zdravé a jednoduché na prípravu, čo viac si človek vôbec môže priať, že!?
Pôvodný recept som si upravila tak, aby ladil do môjho gusta takže, ak by ani vám niektorá zo surovín nachádzajúcich sa v tomto recepte chuťovo nesedela, pokojne ju zameňte za nejakú vami obľúbenejšiu tak, ako som to pôvodne urobila i ja.
Avokádo sa u mňa na stole objavuje pomerne veľmi často. 
Ak je avokádo aj vaše obľúbené ovocie alebo by ste ho chceli vyskúšať pripraviť na nejaký spôsob a predtým ste ho ešte nikdy nejedli, tak skúste napríklad tieto cestoviny a možno si ho zamilujete tak, ako ste ani nečakali.
Potrebujeme (2porcie):
pesto: 
1 zrelé mäkkšie avokádo
asi 5-6 cherry paradajok + na ozdobu
hrsť čerstvej bazalky
10 menších alebo 5 väčších olív z nálevu
štipku čierneho korenia
2 strúčiky cesnaku

asi 200g akýchkoľvek cestovín 

Postup:
Zatiaľ čo dáme variť vodu na cestoviny si rozpolíme avokádo, vyberieme kôstku a odstránime z neho šupku . Avokádo nakrájame na menšie časti , ktoré vložíme do mixéra. Cherry paradajky umyjeme, rozpolíme a pridáme k avokádo, rovnako pridáme aj olivy (ja pesto vôbec nesolím, pretože myslím, že túto úlohu zvládnu práve olivy, no ak máte pocit,že je málo slané, pokojne prisoľte), umytú bazalku, prelisovaný cesnak a korenie, všetko spolu vymixujeme na hladké pesto.
Do vriacej vody nasypeme cestoviny a varíme podľa odporúčania na obale.
Keď sú cestoviny hotové, scedíme a ešte teplé premiešame s avokádovým pestom.
Naložíme na tanier a dochutíme tvarohom či syrom, dozdobíme bazalkou a cherry paradajkou.

DOBRÚ CHUŤ PRIATELIA!!!

 

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jablkový koláč z lístkového cesta s pudingovo-tvarohovou plnkou

Občas si zaexperimentujem Dnes si tak vravím, že by som tak ako takmer každý deň počas letných prázdnin, mohla opäť niečo upiecť. Kuknem do chladničky, mám tam ešte lístkové cesto, otvorený tvaroh, nejaké to mlieko, jablká na linke... Rozmýšľam čo by z toho len mohlo vzniknúť, a tak ma zrazu osvieti. Vznikol z toho tento koláč a ja vás teraz zasvätím, z čoho sa vlastne skladá a ako som postupovala pri jeho výrobe. Tak nech sa páči, tu to máte. :)  Potrebujeme: 1 chladené lístkové cesto (asi 275g) 200g hrudkovitého tvarohu 1 balíček vanilkového pudingu 500ml mlieka 4PL trstinového cukru 2 veľké jablká škoricu alebo škoricový cukor na posypanie Postup: Ako prvý si uvaríme puding. Pudingový prášok vymiešame v 200ml mlieka s cukrom a zvyšok 300ml mlieka dáme variť na sporák, keď mlieko začne vrieť, prilejeme pudingovú zmes a za stáleho miešania varíme, kým puding nezačne bublať a nezhustne. Potom odstavíme a necháme za občasného premiešavania ochladnúť. Me

Zdravý fit mrkvovo-jablkový koláč

Maškrta nielen pre zajaca Potrebujeme: 3 stredne veľké mrkvy 3 stredne veľké jablká 1,5 šálky jemne mletých ovsených vločiek 5PL kokosového oleja 1PL slnečnicových semiačok 9 sušených sliviek 1,5ČL mletej škorice 100-150ml vody šťava z pol citróna Postup: Mrkvu a jablká umyjeme a očistíme. Mrkvu nastrúhame na jemnom strúhadle a jablká postrúhame na hrubšie. Jablká a mrkvu popolievame citrónovou šťavou a premiešame. Pridáme ovsené vločky, škoricu a vodu, opäť premiešame a necháme 15minút postáť. Slivky si nakrájame na drobné kúsky a pridáme do odležaného cesta spolu so slnečnicovými semiačkami a kokosovým olejom, premiešame a ak sa vám zdá cesto ešte príliš suché pridajte trošku vody, v opačnom prípade prisypte ešte trocha vločiek. Cesto potom prelejeme na menší plech alebo do tortovej formy, vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180stupňov asi 45minút. Ja som po 30minútach vybrala z rúry, nechala trochu vychladnúť, pokrájala a kúsky som pootá

Pudingovo-tvarohový pohár s piškótami a ovocím

Budete sa zalizovať až za ušami Potrebujeme: 1 balíček pudingu s vanilkovou príchuťou 0,5l mlieka 2 balíčky vanilínového cukru 250g mäkkého odtučneného tvarohu detské okrúhle piškóty drobné ovocie čerstvé alebo mrazené (čučoriedky, maliny, černice, jahody, ríbezle, proste to, čo doma alebo na trhu práve nájdete) čokoládový toping a kokos na ozdobu (môžete použiť aj čokoľvek iné) Postup: Podľa návodu na obale si uvaríme puding, do ktorého namiesto obyčajného cukru pridáme vanilínový a následne ho necháme poriadne vychladnúť. Zatiaľ si na spodok pripravených pohárov nasypeme niekoľko detských piškót a keď puding vychladne zamiešame doň tvaroh a premiešame ručným metličkovým mixérom. Krém následne porozdeľujeme do pohárov, pridáme ovocie a dozdobíme podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť!