Zdravé a chutné ráno
Ahojte priatelia,
vitajte na mojom novom foodblogu a pri mojom prvom článku. Možno ma už poznáte i z iného blogu, kde som tiež občas pridala nejaký ten recept alebo poznáte moju facebookovskú stránku Varím, pečiem, ochutnávam. Varenie a pečenie milujem od svojho útleho detstva, kedy som pomáhala v kuchyni svojej mamičke alebo som pripravovala narodeninové či meninové prekvapenie. Akurát včera mi dorazila kniha sladkých receptov od známej slovenskej foodblogerky, na ktorú som narazila úplne náhodou a hneď som si ju musela zohnať. Keď ju uvidela moja sestra, okamžite zahlásila, že i ja budem mať raz určite jednu vlastnú som svojimi nápadmi. Ja som si v tej chvíli povedala, vidíš, možno máš pravdu, to by bola vec, ktorá by ma asi potešila najviac na tomto svete. No pre niečo také sa musí človek aj naozaj pričiniť, no a práve preto som si i ja založila tento foodblog, kde sa s vami chcem podeliť o svoje obľúbené recepty i náhodné experimenty.
Tak , už som toho nakecala viac než dosť, tak šup, šup, poďme na ten dnešný recept.
Dnes som si vybrala práve recept od Angie bakes, ktorý som objavila v jej novej knihe. Tento koláč som už poznala i predtým no len z obrázkov a už nejaký ten čas som si hovorila, že si naň musím nájsť recept, no nikdy som sa k tomu akosi nevedela dostať, a tak ma veľmi potešilo, keď som ho našla v mojej novej knihe, no a keďže som naň doma mala všetky ingrediencie, tak som dlho nerozmýšľala a bežala som si ho urobiť. A musím povedať, že ho každému odporúčam ochutnať. Myslím, že sa mi hneď na prvý pokus podaril, ale nechcem sa nijak špeciálne chváliť. Je dokonale mäkkučký, jemne sladučký, vláčny, no proste skvelý. Určite sa vám už zbiehajú slinky, tak vás už nebudem naťahovať a s radosťou vás zasvätím do postupu jeho prípravy.
Potrebujeme (4porcie) :
2 šálky jemne mletých ovsených vločiek
1,5 šálky mandľového alebo sójového mlieka (môžte použiť i živočíšne mlieko)
2 vajcia
3PL medu
1ČL škorice
1ČL prášku do pečiva
3banány
strúhaný kokos, čokoláda, škorica na ozdobu
Postup:
Ovsené vločky v miske spojíme so škoricou a práškom do pečiva a spolu premiešame, potom vločky zalejeme mliekom a znovu premiešame. V druhej miske rozšľaháme 2 celé vajcia s medom a jedným rozpučeným banánom a následne tekutinu vylejeme do suchej zmesi a dobre spolu vymiešame na hladké a trochu redšie cesto. Zvyšné dva banány nakrájame na kolieska.
Malý plech 20X20cm alebo v mojom prípade tortovú formu si vystelieme papierom na pečenie. Na spodok pekáča či formy si poukladáme polovicu nakrájaného banána, na to vylejeme celé pripravené cesto a na vrch opäť naukladáme v radoch kolieska banána. Pred pečením som koláčik ešte posypala strúhaným kokosom, kúskami čokolády a trochou škorice, tento krok nie je nutnosťou, ale celý koláčik to zaujímavo oživý. Potom už stačí koláč vložiť do rúry a piecť pri 190stupňoch asi 30minút.
Podávať môžte, napríklad s jogurtom a drobným lesným ovocím.
Ovsené vločky v miske spojíme so škoricou a práškom do pečiva a spolu premiešame, potom vločky zalejeme mliekom a znovu premiešame. V druhej miske rozšľaháme 2 celé vajcia s medom a jedným rozpučeným banánom a následne tekutinu vylejeme do suchej zmesi a dobre spolu vymiešame na hladké a trochu redšie cesto. Zvyšné dva banány nakrájame na kolieska.
Malý plech 20X20cm alebo v mojom prípade tortovú formu si vystelieme papierom na pečenie. Na spodok pekáča či formy si poukladáme polovicu nakrájaného banána, na to vylejeme celé pripravené cesto a na vrch opäť naukladáme v radoch kolieska banána. Pred pečením som koláčik ešte posypala strúhaným kokosom, kúskami čokolády a trochou škorice, tento krok nie je nutnosťou, ale celý koláčik to zaujímavo oživý. Potom už stačí koláč vložiť do rúry a piecť pri 190stupňoch asi 30minút.
Podávať môžte, napríklad s jogurtom a drobným lesným ovocím.
DOBRÚ CHUŤ PRIATELIA!!!
Komentáre
Zverejnenie komentára