Jednoduchšie ako z obchodu, no o to chutnejšie
Tenký plát lístkového cesta potiahnutý jednoduchým krémom, prekrytý
lahodnou šľahačkou a zahalený v mori kvalitnej čokolády, aj tak by sa
dal definovať tento koláč, ktorý sa síce až tak úplne nepodobá na
krémeše, ktoré poznáme z cukrárne či od starých mám, ale chuťou sa im
zaručene vyrovná, ba dokonca ich o nejakú tú latku i s nadhľadom
prekročí...
Potrebujeme:
400g lístkového cesta
2 balíčky Zlatého klasu / vanilkového pudingu
800ml mlieka
125g trstinového cukru
1 balíček šľahačky v prášku + 180ml studeného mlieka / 2ks šľahačkovej smotany
100g kvalitnej horkej čokolády/čokolády na varenie + 2PL Cery
Postup:
Rozmrazené lístkové cesto si rozdelíme na polovicu a obe časti cesta, na pomúčenej doske, vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika, následne cestá po jednom navinieme na valček a opatrne preložíme na papierom na pečenie vystlaný plech a dáme piecť na 180stupňov, kým cesto nechytí mierne farbu, t.j. asi 15-20minút.
Zatiaľ si pripravíme krém. Asi 0,5l mlieka dáme variť na oheň. V zvyšnom mlieku (asi 0,3l) si vymiešame 2 Zlaté klasy s cukrom, keď mlieko na sporáku začne vrieť, vylejeme doň pudingovú zmes a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Po odstavení necháme za stáleho premiešavania schladnúť približne na izbovú teplotu.Pred nanášaním na cesto som ešte krém vyšľahala mixérom, aby v ňom neboli žiadne hrudky a aby bol jemnejší a lahodnejší. Rovnako si vyšľaháme i šľahačku a na chvíľu ju ešte vložíme do chladničku, aby trošku zatuhla.
Na tácku si pripravíme prvý plát cesta (nezľaknite sa, keď bude vaše cesto úplne tvrdé a lámavé, ak sa vám ho nepodarí zlomiť počas plnenia, tak sa vám odvďačí a po pár hodinách stráveným pod krémom a šľahačkou zmäkne na dokonalo chrumkavo vláčnu konzistenciu), na tento plát nanesieme rovnomerne krém zo Zlatého klasu, a keď si budeme stopercentne istí, že krém je dokonale studený, až vtedy môžme naniesť vrstvu šľahačky a tú prekryť druhým plátom cesta. Následne si pripravíme čokoládovú polevu. 100g čokolády (ja som použila 70% horkú) spolu s 2PL Cery rozpustíme v rajničke nad parou a s takto pripravenou polevou zalejeme celý vrch koláča (môžte na to použiť silikónové pierko). Takto pripravenú Krémešku vložíme na niekoľko hodín do chladničky, najlepšie cez noc a potom si už len užívame jej dokonalú chuť.
Ja osobne som nevydržala a pokrájala som ju dnes hneď na raňajky, pridala som si k nej ešte nejaké to ovocie a uvarila čaj a chuťový orgazmus sa mohol začať. A jediné na čo som sa zmohla bola myšlienka: ,,Ja mám také šťastie, že sa mám!!!´´ :)
Potrebujeme:
400g lístkového cesta
2 balíčky Zlatého klasu / vanilkového pudingu
800ml mlieka
125g trstinového cukru
1 balíček šľahačky v prášku + 180ml studeného mlieka / 2ks šľahačkovej smotany
100g kvalitnej horkej čokolády/čokolády na varenie + 2PL Cery
Postup:
Rozmrazené lístkové cesto si rozdelíme na polovicu a obe časti cesta, na pomúčenej doske, vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika, následne cestá po jednom navinieme na valček a opatrne preložíme na papierom na pečenie vystlaný plech a dáme piecť na 180stupňov, kým cesto nechytí mierne farbu, t.j. asi 15-20minút.
Zatiaľ si pripravíme krém. Asi 0,5l mlieka dáme variť na oheň. V zvyšnom mlieku (asi 0,3l) si vymiešame 2 Zlaté klasy s cukrom, keď mlieko na sporáku začne vrieť, vylejeme doň pudingovú zmes a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Po odstavení necháme za stáleho premiešavania schladnúť približne na izbovú teplotu.Pred nanášaním na cesto som ešte krém vyšľahala mixérom, aby v ňom neboli žiadne hrudky a aby bol jemnejší a lahodnejší. Rovnako si vyšľaháme i šľahačku a na chvíľu ju ešte vložíme do chladničku, aby trošku zatuhla.
Na tácku si pripravíme prvý plát cesta (nezľaknite sa, keď bude vaše cesto úplne tvrdé a lámavé, ak sa vám ho nepodarí zlomiť počas plnenia, tak sa vám odvďačí a po pár hodinách stráveným pod krémom a šľahačkou zmäkne na dokonalo chrumkavo vláčnu konzistenciu), na tento plát nanesieme rovnomerne krém zo Zlatého klasu, a keď si budeme stopercentne istí, že krém je dokonale studený, až vtedy môžme naniesť vrstvu šľahačky a tú prekryť druhým plátom cesta. Následne si pripravíme čokoládovú polevu. 100g čokolády (ja som použila 70% horkú) spolu s 2PL Cery rozpustíme v rajničke nad parou a s takto pripravenou polevou zalejeme celý vrch koláča (môžte na to použiť silikónové pierko). Takto pripravenú Krémešku vložíme na niekoľko hodín do chladničky, najlepšie cez noc a potom si už len užívame jej dokonalú chuť.
Ja osobne som nevydržala a pokrájala som ju dnes hneď na raňajky, pridala som si k nej ešte nejaké to ovocie a uvarila čaj a chuťový orgazmus sa mohol začať. A jediné na čo som sa zmohla bola myšlienka: ,,Ja mám také šťastie, že sa mám!!!´´ :)
Tak vám teda prajem DOBRÚ CHUŤ!!!
Komentáre
Zverejnenie komentára