Moja najobľúbenejšia kombinácia
Toto jedlo si robím veľmi často a veľmi rada. Je rýchle, chutné a sýte a navyše aj pomerne zdravé, takže spĺňa všetky kompetencie plnohodnotného obeda či večere. Do rizota sa mi osvedčila práve táto kombinácia zeleniny, ale ak máte radšej inú, tak ju pokojne obmeňte. Ak doma nemám tofu, tak urobím čisto zeleninové alebo zeleninovo-hubové, ktoré posypem syrom alebo sézamovými semiačkami, rovnako sa mi osvedčilo použiť namiesto tofu aj tuniaka alebo morčacie mäso, no ak chcete vegánsku verziu, tak sa radšej držte pôvodného receptu, ktorý vám dnes ponúknem.
Ingrediencie (1porcia):
pol balenia tofu
baklažán
cuketa
červená paprika
mrazená brokolica
mrazený karfiol
mrazená kukurica
malá šálka ryže
1PL olivového oleja
oregáno, mletá sladká paprika, kurkuma, čierne korenie,soľ
Postup:
Tofu nakrájame na kocky, ktoré následne opečieme na olivovom oleji,
pridáme na kocky pokrájaný baklažán, cuketu a papriku, ktoré tiež
opečieme, pridáme koreniny a soľ a podlejeme trochou vody a necháme pár
minút dusiť. Medzitým si v druhom hrnci pripravíme ryžu, jeden diel ryže
podlejeme dvoma dielmi vody alebo vývaru a necháme pod pokrievkou na
miernom ohni variť do zmäknutia. Do zeleninovej zmesi pridáme mrazenú
zeleninu, počkáme kým zelenina zmäkne, pridáme ryžu a poriadne spolu
premiešame. Naservírujeme na tanier, ozdobíme petržlenovou vňaťou a
doplníme čerstvou zeleninou.
Dobrú chuť!
Komentáre
Zverejnenie komentára