Zdravie na tanieri
S
touto polievkou som sa už niekoľkokrát stretla na jedálnych lístkoch
niekoľkých reštaurácií, no nikdy som ju v žiadnej nevyskúšala. Jedného
dňa som však bola zúfalá a už som absolútne nedokázala vymyslieť akú
polievku pripraviť na obed, a tak som si zrazu spomenula na tento poklad
a okamžite som bežala na internet hľadať, čo najlepší recept. Hneď po
prvej lyžičke som vedela, že práve toto bude zaiste moja nová
najobľúbenejšia polievočka. Už sa v našej domácnosti objavila na stole
dvakrát a určite to nebola jej derniéra a bude mať toľko repríz, koľko
sa len bude dať.
Dúfam, že bude chutiť i vám a rovnako ako my sa k nej budete s radosťou vracať.
Potrebujeme (2porcie) :
jednu stredne veľkú mrkvu (cca 60g)
polku menšieho zeleru (cca 60g)
jeden väčší petržlen alebo dva menšie (cca 60g)
štvrťka malej hlávky kapusty (cca 100g)
jedna väčšie alebo dve menšie cvikly (cca 60g) - ja som použila predvarenú
štvrťka cibule
50g paradajkového pretlaku
olej
soľ, čierne korenie, bobkový list (ak nemáte radi jeho chuť, tak môžte vynechať, tak ako ja)
petržlenová vňať alebo pažítka na ozdobu
Postup:
Očistenú cibuľu nakrájame nadrobno a v hrnci ju na troche oleja speníme dosklovita. Pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, zeler, petržlen, cviklu (ak použijeme predvarenú, pridávame až ku koncu varenia) na pásiky pokrájanú kapustu, chvíľu restujeme a následne zalejeme asi 0,5l vody, osolíme, okoreníme a varíme prikryté pokrievkou asi 20minút (kým zelenina nezmäkne). Potom pridáme pretlak (prípadne predvarenú cviklu, ak ste nedali surovú). Necháme prevrieť asi ešte 5-10minút a odstavíme z ohňa.
Na tanieri ozdobíme petržlenovou vňaťou, pažítkou alebo bazalkou, prípadne lyžicou kyslej smotany. Podávame s cereálnym pečivom.
DOBRÚ CHUŤ PRIATELIA!!!
Komentáre
Zverejnenie komentára