Klasika trošku inak
Potrebujeme:
cesto:
7vajec
150g práškového cukru
1 vanilínový cukor
140g hladkej múky
balíček prášku do pečiva
na potretie cesta:
malinový džem
hrsť čerstvých alebo mrazených malín
malinový sirup
punčová aróma
poleva:
balíček punčovej polevy v prášku
malinový sirup
+maslo a múka na vymastenie formy
Postup:
Žĺtky, práškový a vanilínový cukor vymiešame do peny a následne postupne primiešame múku s práškom do pečiva. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a jemne ho vmiešame do pripravenej zmesi.
Okrúhlu tortovú formu vymastíme a vysypeme múkou. Do takto pripravenej formy vylejeme dve tretiny cesta, vložíme do rúry predhriatej na 180stupňov a pečieme približne 30minút. Poslednú tretinu cesta vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a po upečení korpusu pri rovnakej teplote pečieme v rúre asi 15minút.
Keď nám plát ochladne, pomrvíme ho do misky, pridáme malinový sirup tak, aby sa nám masa pekne zafarbila na ružovo, prilejeme pár kvapiek punčovej arómy a rovnako pridáme aj hrsť malín. Nakoniec celú zmes dobre vymiešame rukou. Korpus si rozrežeme na polovicu, spodný plát potrieme malinovým džemom, na to rozotrieme pripravenú punčovo-malinovú zmes z piškótového plátu, prikryjeme vrchnou časťou korpusu, ten opäť potrieme malinovým džemom a zalejeme polevou. Ja som si polevu pripravila z 8PL malinového sirupu, 5PL studenej vody a jedného balíčka punčovej polevy v prášku. Do misky som si naliala tekuté ingrediencie, dobre som to premiešala, prisypala som prášok a následne som to miešala dovtedy, kým sa mi nerozišli všetky hrudky a nedosiahla som konzistenciu hladkej polevy. Tortu potom odložíme na noc do chladničky, aby nám pekne zatuhla a na druhý deň ju môžme dozdobiť podľa vlastnej fantázie alebo rovno podávať.
cesto:
7vajec
150g práškového cukru
1 vanilínový cukor
140g hladkej múky
balíček prášku do pečiva
na potretie cesta:
malinový džem
hrsť čerstvých alebo mrazených malín
malinový sirup
punčová aróma
poleva:
balíček punčovej polevy v prášku
malinový sirup
+maslo a múka na vymastenie formy
Postup:
Žĺtky, práškový a vanilínový cukor vymiešame do peny a následne postupne primiešame múku s práškom do pečiva. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a jemne ho vmiešame do pripravenej zmesi.
Okrúhlu tortovú formu vymastíme a vysypeme múkou. Do takto pripravenej formy vylejeme dve tretiny cesta, vložíme do rúry predhriatej na 180stupňov a pečieme približne 30minút. Poslednú tretinu cesta vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a po upečení korpusu pri rovnakej teplote pečieme v rúre asi 15minút.
Keď nám plát ochladne, pomrvíme ho do misky, pridáme malinový sirup tak, aby sa nám masa pekne zafarbila na ružovo, prilejeme pár kvapiek punčovej arómy a rovnako pridáme aj hrsť malín. Nakoniec celú zmes dobre vymiešame rukou. Korpus si rozrežeme na polovicu, spodný plát potrieme malinovým džemom, na to rozotrieme pripravenú punčovo-malinovú zmes z piškótového plátu, prikryjeme vrchnou časťou korpusu, ten opäť potrieme malinovým džemom a zalejeme polevou. Ja som si polevu pripravila z 8PL malinového sirupu, 5PL studenej vody a jedného balíčka punčovej polevy v prášku. Do misky som si naliala tekuté ingrediencie, dobre som to premiešala, prisypala som prášok a následne som to miešala dovtedy, kým sa mi nerozišli všetky hrudky a nedosiahla som konzistenciu hladkej polevy. Tortu potom odložíme na noc do chladničky, aby nám pekne zatuhla a na druhý deň ju môžme dozdobiť podľa vlastnej fantázie alebo rovno podávať.
Dobrú chuť!
Komentáre
Zverejnenie komentára