Vaše deti vás budú milovať
Potrebujeme:
2hrnčeky polohrubej múky
1hrnček trstinového/ bieleho kryštálového cukru
1hrnček mlieka
1balíček prášku do pečiva
2 vajcia
džem/čokoláda/Salko na plnku
Postup:
Všetky prísady na cesto (múka, prášok do pečiva,cukor, vajcia a mlieko a ak chcete, môžete pridať aj kakao) spojíme a vymiešame mixérom. Formy v tvare medvedíkov (ak nemáte, môžete použiť aj formičky na muffiny) vytrieme kokosovým olejom alebo maslom a vysypeme múkou, do takto pripravených foriem vylejeme asi do štvrtiny cesto a dáme piecť na päť minút do rúry vyhriatej na 180stupňov, po piatich minútach vyberieme a naplníme náplňou podľa vlastného výberu, plniť môžme napríklad džemom, čokoládou alebo Salkom, ja som ako náplň použila bio aróniový džem z čistého ovocia. Zalejeme cestom tak, aby siahalo asi do trištvrtiny, pretože medvedíky ešte napuchnú a opäť vrátime do rúry a dopekáme ešte asi 20minút. Mne toto množstvo cesta vystačilo na 3dávky medvedíkov, to znamená 18kusov, ale záleží od veľkosti použitej formy. Po vytiahnutí z rúry nechajte medvedíky trošku ochladnúť, aby ste sa nepopálili, aj keď to bude asi náročná úloha, hlavne ak máte pod svojou strechou malé ratolesti, pretože vôňa z kuchyne sa bude šíriť do širokého okolia a vašim ochutnávačom sa budú slinky zbiehať už po prvom vdýchnutí tej omamnej arómy. Medvedíky môžte ešte dozdobiť a dotvoriť podľa vlastnej fantázie, či už ich pokvapkáte čokoládou alebo posypete práškovým cukor, vždy budú zaručene chutiť fantasticky, najmä keď k nim pridáte ešte pohár mlieka a nejaké to ovocie.
2hrnčeky polohrubej múky
1hrnček trstinového/ bieleho kryštálového cukru
1hrnček mlieka
1balíček prášku do pečiva
2 vajcia
džem/čokoláda/Salko na plnku
Postup:
Všetky prísady na cesto (múka, prášok do pečiva,cukor, vajcia a mlieko a ak chcete, môžete pridať aj kakao) spojíme a vymiešame mixérom. Formy v tvare medvedíkov (ak nemáte, môžete použiť aj formičky na muffiny) vytrieme kokosovým olejom alebo maslom a vysypeme múkou, do takto pripravených foriem vylejeme asi do štvrtiny cesto a dáme piecť na päť minút do rúry vyhriatej na 180stupňov, po piatich minútach vyberieme a naplníme náplňou podľa vlastného výberu, plniť môžme napríklad džemom, čokoládou alebo Salkom, ja som ako náplň použila bio aróniový džem z čistého ovocia. Zalejeme cestom tak, aby siahalo asi do trištvrtiny, pretože medvedíky ešte napuchnú a opäť vrátime do rúry a dopekáme ešte asi 20minút. Mne toto množstvo cesta vystačilo na 3dávky medvedíkov, to znamená 18kusov, ale záleží od veľkosti použitej formy. Po vytiahnutí z rúry nechajte medvedíky trošku ochladnúť, aby ste sa nepopálili, aj keď to bude asi náročná úloha, hlavne ak máte pod svojou strechou malé ratolesti, pretože vôňa z kuchyne sa bude šíriť do širokého okolia a vašim ochutnávačom sa budú slinky zbiehať už po prvom vdýchnutí tej omamnej arómy. Medvedíky môžte ešte dozdobiť a dotvoriť podľa vlastnej fantázie, či už ich pokvapkáte čokoládou alebo posypete práškovým cukor, vždy budú zaručene chutiť fantasticky, najmä keď k nim pridáte ešte pohár mlieka a nejaké to ovocie.
Tak vám prajem DOBRÚ CHUŤ a užite si pečenie a zaslúžené koštovanie!!!
Komentáre
Zverejnenie komentára