Jednoduché, no dokonalé
S týmto dezertom som sa prvýkrát stretla na tohtoročnej dovolenke a tú jeho chuť, jednoduchosť a originalitu som si zamilovala natoľko, že hneď po príchode domov som sadla za internet a hľadala som nejaký recept, ktorý by sa aspoň trochu približoval tomu koláču, čo som ochutnala. Prekvapilo ma, že som ani nemusela dlho hľadať a hneď som naň natrafila. Okamžite, ako bol čas, som si nazhromaždila všetky potrebné ingrediencie a pustila som sa do roboty. No a tu je výsledok, ktorý chcem teraz posunúť ďalej, aby ste z neho mali niečo aj vy.
Potrebujeme:
1,5kg jabĺk
1balíček škoricového cukru
3PL práškového cukru
1 veľký balík okrúhlych piškót
1 balíček šľahačky v prášku +180ml studeného mlieka/ 2 šľahačkové smotany +práškový cukor +stužovač
Postup:
Jablká umyjeme, ošúpeme a do hrnca nakrájame na malé kocky. Jablká zalejeme pohárom vody, hrniec prikryjeme pokrievkou a varíme, kým jablká nezmäknú. Následne vodu zlejeme a jablká vymixujeme tyčovým mixérom dohladka alebo prepasírujeme.
Zlatý klas vymiešame v pohári vody, prilejeme k jablkám, pridáme cukry a opäť dáme variť jablká na sporák, kým zmes nezhustne, necháme chvíľu prevrieť a odstavíme z ohňa.
Spodok tortovej formy potiahneme potravinárskou fóliou a dôkladne vyukladáme piškótami. Piškóty zalejeme jablkovou masou a prikryjeme druhou vrstvou piškót.
Šľahačku vyšľaháme do tuha a na chvíľu vložíme do chladničky, aby trošku stuhla.
Keď jablková hmota schladne, pokryjeme povrch koláča šľahačkou a nakoniec môžme ešte koláč dozdobiť škoricou podľa vlastnej fantázie.
1,5kg jabĺk
1balíček škoricového cukru
3PL práškového cukru
1 veľký balík okrúhlych piškót
1 balíček šľahačky v prášku +180ml studeného mlieka/ 2 šľahačkové smotany +práškový cukor +stužovač
Postup:
Jablká umyjeme, ošúpeme a do hrnca nakrájame na malé kocky. Jablká zalejeme pohárom vody, hrniec prikryjeme pokrievkou a varíme, kým jablká nezmäknú. Následne vodu zlejeme a jablká vymixujeme tyčovým mixérom dohladka alebo prepasírujeme.
Zlatý klas vymiešame v pohári vody, prilejeme k jablkám, pridáme cukry a opäť dáme variť jablká na sporák, kým zmes nezhustne, necháme chvíľu prevrieť a odstavíme z ohňa.
Spodok tortovej formy potiahneme potravinárskou fóliou a dôkladne vyukladáme piškótami. Piškóty zalejeme jablkovou masou a prikryjeme druhou vrstvou piškót.
Šľahačku vyšľaháme do tuha a na chvíľu vložíme do chladničky, aby trošku stuhla.
Keď jablková hmota schladne, pokryjeme povrch koláča šľahačkou a nakoniec môžme ešte koláč dozdobiť škoricou podľa vlastnej fantázie.
DOBRÚ CHUŤ!!!
Komentáre
Zverejnenie komentára