Letné a osviežujúce
Potrebujeme:
korpus:
6vajec
125g hladkej múky
50g kukuričného škrobu
125g trstinového cukru
1 vanilínový cukor
pol balíčka prášku do pečiva
krém:
500g mäkkého odtučneného tvarohu
1 veľký smotanový jogurt (asi 375g)
1 vanilínový cukor
75g práškového cukru
šľahačková smotana alebo balíček šľahačky v prášku + mlieko
1 veľký broskyňový kompót
Postup:
Žĺtka vyšľaháme s cukrami do peny, postupne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a kukuričný škrob a opäť poriadne vymiešame ručným mixérom. Ako posledný zamiešame (jemne ručne) sneh z bielkov. Tortovú formu si vymastíme maslom a vysypeme múkou, do takto pripravenej formy nalejeme cesto a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180stupňov a pečieme približne 30minút.
Na krém si zmiešame tvaroh s jogurtom, primiešame práškový a vanilínový cukor a dáme zatuhnúť do chladničky. Vymiešame si tuhú šľahačku, ktorú primiešame do tvarohového krému.
Broskyne si zlejeme zo šťavy a nakrájame na tenké mesiačiky.
Keď sa korpus upečie, vytiahneme ho z rúry a po vychladnutí ho prerežeme na polovicu. Na spodný plát natrieme asi trištvrtiny krému a naň následne po celom obvode poukladáme mesiačiky broskýň. Prikryjeme druhou časťou korpusu. Vrch a boky torty potrieme zvyšnou časťou krému. Zvyšné broskyne poukladáme po vrchnom okraji torty a následne už len dozdobíme podľa vlastnej fantázie, necháme stuhnúť, najlepšie cez noc a na druhý deň podávame.
Dobrú chuť!
Komentáre
Zverejnenie komentára