Chrumkavá a zdravá mňamka
Potrebujeme:
pohár (250ml) ovsených vločiek (celých)
pohár (250ml) ovsenej múky (vločky rozmixované na múku)
1PL kokosového oleja alebo masla + na vymastenie formy
2PL agávového sirupu alebo medu
pol téglika gréckeho jogurtu (asi 75-100g)
1ks banán
1ks hruška
1ks nektárinka
1ks jablko
2 hrste mrazeného ovocia lesná zmes
1ČL škorice
trochu citrónovej šťavy
Postup:
Ovocie umyjeme a pokrájame na malé kocičky. Ovocie spojíme v miske so škoricou a citrónovou šťavou a dobre premiešame (ak sa vám zdá ovocie málo sladké, pridajte trochu agávového sirupu alebo medu). V druhej miske zmiešame ovsené vločky, ovsenú múku (trochu si odložíme na vysypanie pekáča), agávový sirup/med, kokosový olej (ak nemáte, použite maslo) a jogurt, aj túto zmes dobre premiešame. Zapekaciu misu si vytrieme kokosoým olejom/maslom a vysypeme trochou ovsenej múky, na spodok rozložíme ovocie a zasypeme ovsenou zmesou. Crumble prečieme odokrytý asi 25minút pri teplote 200stupňov. Podávame s jogurtom, prípadne posypané nastrúhanou čokoládou alebo preliate sirupom.
pohár (250ml) ovsených vločiek (celých)
pohár (250ml) ovsenej múky (vločky rozmixované na múku)
1PL kokosového oleja alebo masla + na vymastenie formy
2PL agávového sirupu alebo medu
pol téglika gréckeho jogurtu (asi 75-100g)
1ks banán
1ks hruška
1ks nektárinka
1ks jablko
2 hrste mrazeného ovocia lesná zmes
1ČL škorice
trochu citrónovej šťavy
Postup:
Ovocie umyjeme a pokrájame na malé kocičky. Ovocie spojíme v miske so škoricou a citrónovou šťavou a dobre premiešame (ak sa vám zdá ovocie málo sladké, pridajte trochu agávového sirupu alebo medu). V druhej miske zmiešame ovsené vločky, ovsenú múku (trochu si odložíme na vysypanie pekáča), agávový sirup/med, kokosový olej (ak nemáte, použite maslo) a jogurt, aj túto zmes dobre premiešame. Zapekaciu misu si vytrieme kokosoým olejom/maslom a vysypeme trochou ovsenej múky, na spodok rozložíme ovocie a zasypeme ovsenou zmesou. Crumble prečieme odokrytý asi 25minút pri teplote 200stupňov. Podávame s jogurtom, prípadne posypané nastrúhanou čokoládou alebo preliate sirupom.
Dobrú chuť!
Komentáre
Zverejnenie komentára