Nebíčko v papuľke
Názov ´´Nebíčko v papuľke´´ som tomuto článku nedala len tak
náhodou. Inšpiroval ma k tomu tento, z môjho pohľadu, dokonalý koláčik,
ktorý sa v ústach rozplýva ako nadýchaný biely obláčik.Jedného pekného dňa som sa rozhodla, že si niečo dobré upečiem. Prečesala som všetky kuchárske knihy odpredu dozadu i odvrchu po
spodok, no žiadny konkrétny jednoduchý recept som vybrať nedokázala, a
tak som stavila spolovice na recept a spolovice na vlastnú fantáziu a
nakoniec to nejak takto vypálilo.
200g polohrubej múky
2 celé vajcia
200ml mlieka (ja som použila
mandľové)
100g roztopeného masla (na roztopenie môžte pokojne použiť
mikrovlnku)
100g trstinového cukru
1 balíček vanilínového cukru
1
balíček prášku do pečiva
3-4ks kiwi
3-4ks kiwi
kokosové chipsy a čokoláda na ozdobu
Postup:
Vajíčka vymiešame v miske spolu s trstinovým cukrom, následne prilejeme roztopené maslo a opäť premiešame, potom prisypeme múku, vanilínový cukor, prášok do pečiva, pridáme mlieko a opäť to všetko spolu poriadne premiešame ručným metličkovým mixérom. Následne cesto rovnomerne nalejeme na papierom na pečenie vystlaný plech (ja si plech vždy predtým, ako naň položím papier, trochu namočím vodou, aby sa naň papier pekne prilepil) a na vrch poukladáme krúžky kiwi (mne kiwi nevyšlo na celý plech, a tak som použila aj hrozno), následne už len celý koláč posypeme kokosovými chipsami a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C, na cca 15-20minút. Po upečení koláč vytiahneme z rúry a necháma ho trošku schladnúť, kým si roztopíme vo vodnom kúpeli čokoládu (ja som použila 85% TESCO finest, do ktorej pri topení nie je potrebné pridávať žiaden tuk), ktorou následne jemne (abstraktne) pokvapkáme celý koláč, potom stačí už len posypať kokosom a takto pripravený koláč je vhodný už len na degustáciu, takže po úplnom vychladnutí ho už treba len nakrájať a následne si užiť jeho chuť.
Postup:
Vajíčka vymiešame v miske spolu s trstinovým cukrom, následne prilejeme roztopené maslo a opäť premiešame, potom prisypeme múku, vanilínový cukor, prášok do pečiva, pridáme mlieko a opäť to všetko spolu poriadne premiešame ručným metličkovým mixérom. Následne cesto rovnomerne nalejeme na papierom na pečenie vystlaný plech (ja si plech vždy predtým, ako naň položím papier, trochu namočím vodou, aby sa naň papier pekne prilepil) a na vrch poukladáme krúžky kiwi (mne kiwi nevyšlo na celý plech, a tak som použila aj hrozno), následne už len celý koláč posypeme kokosovými chipsami a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C, na cca 15-20minút. Po upečení koláč vytiahneme z rúry a necháma ho trošku schladnúť, kým si roztopíme vo vodnom kúpeli čokoládu (ja som použila 85% TESCO finest, do ktorej pri topení nie je potrebné pridávať žiaden tuk), ktorou následne jemne (abstraktne) pokvapkáme celý koláč, potom stačí už len posypať kokosom a takto pripravený koláč je vhodný už len na degustáciu, takže po úplnom vychladnutí ho už treba len nakrájať a následne si užiť jeho chuť.
DOBRÚ CHUŤ!!!
Komentáre
Zverejnenie komentára