Lepšie ako z obchodu
Potrebujeme:
cesto:
700g hladkej múky
500ml mlieka
1 kocku droždia
100g práškového cukru
100g zmäknutého Palmarínu
škoricová plnka:
1balíček škoricového cukru
2čl škorice
2PL práškového cukru
50g mäkkého Palmarínu
kakaová plnka:
2PL kakaa
2PL práškového cukru
50g mäkkého Palmarínu
na potretie:
100ml teplého mlieka
1PL práškového cukrum
Postup:
Do vlažného mlieka nadrobíme droždie, pridáme lyžicu cukru a necháme napučať. Pridáme múku, zvyšný cukor a Palmarín a vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste aspoň pol hodinu kysnúť.
Po vykysnutí si cesto rozdelíme na polovicu a vyvaľkáme na pomúčenej doske.
Cestá plníme tenkou vrstvou plnky.
Škoricovú plnku vyrobíme zmiešaním mäkkého Palmarínu so škoricovým a práškovým cukrom a škoricou a kakaovú plnku rovnako len namiesto škoricového cukru pridáme kakao alebo Granko.
Potom obe cestá zvinieme na tenšie ako závin a odkrajujeme z nich kolieska, takých malých slimáčikov, tých potom prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie, tak aby mal každý dosť miesta, pretože pri pečení ešte nakysne.Každé hniezdo/slimáčika ešte pred pečením potrieme teplým mliekom.
Pečieme pri 200stupňoch asi 15minút.
Môžme podávať posypané práškovým cukrom alebo s lekvárom a šálkou mlieka či kávy.
cesto:
700g hladkej múky
500ml mlieka
1 kocku droždia
100g práškového cukru
100g zmäknutého Palmarínu
škoricová plnka:
1balíček škoricového cukru
2čl škorice
2PL práškového cukru
50g mäkkého Palmarínu
kakaová plnka:
2PL kakaa
2PL práškového cukru
50g mäkkého Palmarínu
na potretie:
100ml teplého mlieka
1PL práškového cukrum
Postup:
Do vlažného mlieka nadrobíme droždie, pridáme lyžicu cukru a necháme napučať. Pridáme múku, zvyšný cukor a Palmarín a vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste aspoň pol hodinu kysnúť.
Po vykysnutí si cesto rozdelíme na polovicu a vyvaľkáme na pomúčenej doske.
Cestá plníme tenkou vrstvou plnky.
Škoricovú plnku vyrobíme zmiešaním mäkkého Palmarínu so škoricovým a práškovým cukrom a škoricou a kakaovú plnku rovnako len namiesto škoricového cukru pridáme kakao alebo Granko.
Potom obe cestá zvinieme na tenšie ako závin a odkrajujeme z nich kolieska, takých malých slimáčikov, tých potom prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie, tak aby mal každý dosť miesta, pretože pri pečení ešte nakysne.Každé hniezdo/slimáčika ešte pred pečením potrieme teplým mliekom.
Pečieme pri 200stupňoch asi 15minút.
Môžme podávať posypané práškovým cukrom alebo s lekvárom a šálkou mlieka či kávy.
DOBRÚ CHUŤ!!!
Komentáre
Zverejnenie komentára