Preskočiť na hlavný obsah

Zapekaná ovsená kaša v pohári prekladaná jogurtom, ovocím, orechami a čokoládou

Vylepšená ovsená kaša

Ako ste už z fotky mohli zaregistrovať, námet na tento skvelý nápad som opäť čerpala z knihy od Angie Bakes. Niečo podobné však sama robievam už nejaký ten čas. Angie-inu verziu som značne upravila podľa svojho gusta a vzniklo z toho takmer niečo úplne iné, než sa nachádzalo v samotnej knihe. 
Tento ovsený pohár bol na moje počudovanie tak výborným ranným spružením a osviežením pred druhým školským dňom, že som si ho musela pripraviť opäť aj ako víkendovú verziu, vďaka môjmu starkému mám ešte zopár domácich vlašských orechov a dnes som na tržnici nakúpila čerstvé marhule, takže všetky tieto suroviny našli svoje uplatnenie práve v tomto raňajkovom zázraku a už som zvedavá a nedočkavá, či mi aj po druhýkrát bude chutiť rovnako ako prvý raz.
Toto jedlo odporúčam všetkým milovníkom ovsenej kaše a neskonalým kombinátorom, medzi ktorých patrím aj ja, ktorí už nevedia s čím dokombinovať vločky, aby bol ich pokrm chutný, nutrične vyvážený, sýty a zdravý.
Ja osobne si už ráno bez bieleho jogurtu a zdravých sladkostí nedokážem ani predstaviť, takže ak ste aj vy moja krvná skupina a máte to podobne ako ja, tak sa poďte spoločne so mnou pozrieť na recept, ktorý som si pre vás dnes pripravila.

Potrebujeme (1porcia):
1/2 šálky ovsených vločiek (ja som použila jemne mleté)
1/2 čajovej lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
1/2 čajovej lyžičky mletej škorice 
1 banán
1/3 šálky mandľového alebo akéhokoľvek iného (sójového, kokosového, kravského...) mlieka
vlašské orechy
biely probiotický jogurt 
horká čokoláda
ľubovoľné ovocie (ja som použila maliny)

Postup:
Suché ingrediencie, to znamená, vločky, škoricu a prášok do pečiva spolu zmiešame vo väčšej miske.
Do ďalšej, menšej misky, si roztlačíme banán, prilejeme mlieko a tiež spolu poriadne premiešame.
Potom suché a mokré suroviny spojíme, premiešame tak, aby sa poriadne prepojili a vylejeme do malej zapekacej misky.
Následne vložíme do rúry predhriatej na 180stupňov a pečieme asi 20minút.
Pripravíme si väčší, hlavne vyšší, ale i širší pohár, v ktorom budeme pokrm servírovať. Do pohára ako prvú nanesieme vrstvu už upečenej a mierne vychladnutej ovsenej kaše, na to nalejeme časť bieleho jogurtu, ktorý posypeme nasekanými orieškami a podrvenou čokoládou, potom pridáme ovocie a takto vrstvíme, kým sa nám nezminú suroviny alebo kým nezaplníme pohár.
Takto pripravenú maškrtu odporúčam odložiť pred podávaním na niekoľko hodín do chladničky, najlepšie pripraviť večer a konzumovať až ráno, všetky suroviny sa dokonale prepoja a vy si tak užijete intenzívnejšiu chuť ako by ste to papali hneď po dokončení.

Prajem vám DOBRÚ CHUŤ priatelia!!!




Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jablkový koláč z lístkového cesta s pudingovo-tvarohovou plnkou

Občas si zaexperimentujem Dnes si tak vravím, že by som tak ako takmer každý deň počas letných prázdnin, mohla opäť niečo upiecť. Kuknem do chladničky, mám tam ešte lístkové cesto, otvorený tvaroh, nejaké to mlieko, jablká na linke... Rozmýšľam čo by z toho len mohlo vzniknúť, a tak ma zrazu osvieti. Vznikol z toho tento koláč a ja vás teraz zasvätím, z čoho sa vlastne skladá a ako som postupovala pri jeho výrobe. Tak nech sa páči, tu to máte. :)  Potrebujeme: 1 chladené lístkové cesto (asi 275g) 200g hrudkovitého tvarohu 1 balíček vanilkového pudingu 500ml mlieka 4PL trstinového cukru 2 veľké jablká škoricu alebo škoricový cukor na posypanie Postup: Ako prvý si uvaríme puding. Pudingový prášok vymiešame v 200ml mlieka s cukrom a zvyšok 300ml mlieka dáme variť na sporák, keď mlieko začne vrieť, prilejeme pudingovú zmes a za stáleho miešania varíme, kým puding nezačne bublať a nezhustne. Potom odstavíme a necháme za občasného premiešavania ochladnúť. ...

Vegan šošovicový dhal s cícerom

Dhal, jedlo, na ktoré sa mi už tak dlho zbiehali slinky. K jeho príprave som sa prvýkrát dostala pred niekoľkými týždňami a poviem vám, odvtedy som ho musela pripravovať ešte niekoľkokrát. Je totiž neskutočný. Tá škoricová orientálna chuť masaly, kyslastá chuť paradajok, môj milovaný cícer a kokosový dojazd, všetko sa to dopĺňa do poslednej kvapky. Čudujem sa, že som až doteraz mohla žiť bez tohto jedla. Čo jedla?! To nie je jedlo... To je N.E.B.O.!!!! Ešte teraz cítim tú vôňu a chuť... Treba vyskúšať, potom pochopíte. :) Potrebujeme: (2-3 porcie) 1 menšia šálka červenej šošovice (200ml) 1 cibuľa 2 strúčiky cesnaku 750ml zeleninového vývaru (najlepšie domáci) 2 ČL korenia garam masala 1 ČL kurkumy 1 ČL majoránu 1 ČL mletej údenej sladkej červenej papriky 1 plechovka drvených lúpaných paradajok 100ml kokosového mlieka alebo smotany (napríklad Alpro) 1 plechovka cíceru 2 veľké hrste čerstvého baby špenátu soľ podľa chuti pár kvapiek citrónovej šťavy Postup: Šošovicu ...

Makovo-višňová štrúdľa

Niet nad dobrú štrúdľu Potrebujeme: na cesto: 400g hladkej múky 1 celé vajce + 1 bielko + 1 žĺtko na potretie 200ml vlažnej vody 1PL octu 2PL oleja na plnku: 300g mletého maku 200ml vody 1 vanilínový cukor 250g trstinové cukru 350g mrazených alebo čerstvých višní hrsť sušených hrozienok Postup: cesto: Suroviny na zmiešame a rukami vypracujeme cesto, ktoré necháme asi pol hodinu odpočívať v miske pod kuchynskou utierkou. plnka: Vodu uvaríme s cukrami,odstavíme z ohňa, prisypeme mak, hrozienka a višne a dobre premiešame. Štrúdľové cesto si rozdelíme na polovicu. Obe časti vyvaľkáme na dobre pomúčenej doske (pozor, cesto sa lepí). Na cestá rovnomerne rozložíme makovú plnku, zvinieme a preložíme na plech (dávala som po jednej na jeden plech, ale ak sa vám zmestí, tak môžete dať obe štrúdle na jeden plech) . Obe cestá ešt...