Preskočiť na hlavný obsah

Domáci termix

Mliečna desiata do školy

Dnes som bola v škole len dve hodiny, využila som, že dnes máme akýsi deň mobility a veľmi sa neučíme a zdrhla som domov, ale nie len tak bezdôvodne samozrejme. Totiž už o chvíľočku vyrážam opäť na cesty, pretože ma čaká jedno lekárske vyšetrenie, no kým sa mi uvarí obed, využijem ešte čas na pridanie ďalšieho príspevku so skvelým receptom.
Tentokrát pôjde o klasiku, ktorú miloval v detstve asi každý a v čase, keď sme boli ešte malý prckovia to bola naša pravidelná desiata či olovrant.
Ja vám tento poklad z detstva prinášam v domácej verzii, no môžem vám sľubiť, že ho nerozoznáte od originálu, ba naopak, bude zaručene ešte o mnoho lepší a hlavne budete mať presný prehľad o tom, čo ste do svojho mliečneho dezertu použili, že je plný len tých najlepších ingrediencií a bez pridania zbytočných e-čok.
Tak sa poďme spoločne mrknúť na ten recept:

Potrebujeme:
1 balíček vanilkového pudingu v prášku
400ml mlieka
6PL trstinového alebo kryštálového cukru
1 balíček vanilínového cukru
300g jemného tvarohu
200g bieleho jogurtu (ja som použila Rajo Probia nature)
- toto sú ingrediencie na vanilkovú verziu, no ak máte radšej čokoládový Termix, použite namiesto vanilkového pudingu čokoládový a do zmesi pridajte ešte 3PL kakaa

Postup:
V časti mlieka si vymiešame pudingový prášok. Zvyšné mlieko dáme variť na sporák spolu s cukrom a keď začne vrieť, prilejeme vymiešaný puding v mlieku a za stáleho miešania varíme, kým puding nezhustne. Potom odstavíme a necháme vychladnúť.
Medzitým si zmiešame mäkký tvaroh s jogurtom a vanilínovým cukrom.
Následne k tvarohovej zmesi prilejeme vychladnutý puding a spolu vymiešame na hladký krém.
Nalejeme do pripravených misiek, ozdobíme Lentilkami a odložíme do chladu, aspoň na dve hodiny, aby krém poriadne stuhol a schladol.
Môj TIP: Ak si chcete Temix vziať do školy alebo práce, môžte ho prenášať v malých sklenených pohárikoch od detskej výživy či džemu.

DOBRÚ CHUŤ!!!



Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jablkový koláč z lístkového cesta s pudingovo-tvarohovou plnkou

Občas si zaexperimentujem Dnes si tak vravím, že by som tak ako takmer každý deň počas letných prázdnin, mohla opäť niečo upiecť. Kuknem do chladničky, mám tam ešte lístkové cesto, otvorený tvaroh, nejaké to mlieko, jablká na linke... Rozmýšľam čo by z toho len mohlo vzniknúť, a tak ma zrazu osvieti. Vznikol z toho tento koláč a ja vás teraz zasvätím, z čoho sa vlastne skladá a ako som postupovala pri jeho výrobe. Tak nech sa páči, tu to máte. :)  Potrebujeme: 1 chladené lístkové cesto (asi 275g) 200g hrudkovitého tvarohu 1 balíček vanilkového pudingu 500ml mlieka 4PL trstinového cukru 2 veľké jablká škoricu alebo škoricový cukor na posypanie Postup: Ako prvý si uvaríme puding. Pudingový prášok vymiešame v 200ml mlieka s cukrom a zvyšok 300ml mlieka dáme variť na sporák, keď mlieko začne vrieť, prilejeme pudingovú zmes a za stáleho miešania varíme, kým puding nezačne bublať a nezhustne. Potom odstavíme a necháme za občasného premiešavania ochladnúť. Me

Zdravý fit mrkvovo-jablkový koláč

Maškrta nielen pre zajaca Potrebujeme: 3 stredne veľké mrkvy 3 stredne veľké jablká 1,5 šálky jemne mletých ovsených vločiek 5PL kokosového oleja 1PL slnečnicových semiačok 9 sušených sliviek 1,5ČL mletej škorice 100-150ml vody šťava z pol citróna Postup: Mrkvu a jablká umyjeme a očistíme. Mrkvu nastrúhame na jemnom strúhadle a jablká postrúhame na hrubšie. Jablká a mrkvu popolievame citrónovou šťavou a premiešame. Pridáme ovsené vločky, škoricu a vodu, opäť premiešame a necháme 15minút postáť. Slivky si nakrájame na drobné kúsky a pridáme do odležaného cesta spolu so slnečnicovými semiačkami a kokosovým olejom, premiešame a ak sa vám zdá cesto ešte príliš suché pridajte trošku vody, v opačnom prípade prisypte ešte trocha vločiek. Cesto potom prelejeme na menší plech alebo do tortovej formy, vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180stupňov asi 45minút. Ja som po 30minútach vybrala z rúry, nechala trochu vychladnúť, pokrájala a kúsky som pootá

Pudingovo-tvarohový pohár s piškótami a ovocím

Budete sa zalizovať až za ušami Potrebujeme: 1 balíček pudingu s vanilkovou príchuťou 0,5l mlieka 2 balíčky vanilínového cukru 250g mäkkého odtučneného tvarohu detské okrúhle piškóty drobné ovocie čerstvé alebo mrazené (čučoriedky, maliny, černice, jahody, ríbezle, proste to, čo doma alebo na trhu práve nájdete) čokoládový toping a kokos na ozdobu (môžete použiť aj čokoľvek iné) Postup: Podľa návodu na obale si uvaríme puding, do ktorého namiesto obyčajného cukru pridáme vanilínový a následne ho necháme poriadne vychladnúť. Zatiaľ si na spodok pripravených pohárov nasypeme niekoľko detských piškót a keď puding vychladne zamiešame doň tvaroh a premiešame ručným metličkovým mixérom. Krém následne porozdeľujeme do pohárov, pridáme ovocie a dozdobíme podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť!