Preskočiť na hlavný obsah

Domáci termix

Mliečna desiata do školy

Dnes som bola v škole len dve hodiny, využila som, že dnes máme akýsi deň mobility a veľmi sa neučíme a zdrhla som domov, ale nie len tak bezdôvodne samozrejme. Totiž už o chvíľočku vyrážam opäť na cesty, pretože ma čaká jedno lekárske vyšetrenie, no kým sa mi uvarí obed, využijem ešte čas na pridanie ďalšieho príspevku so skvelým receptom.
Tentokrát pôjde o klasiku, ktorú miloval v detstve asi každý a v čase, keď sme boli ešte malý prckovia to bola naša pravidelná desiata či olovrant.
Ja vám tento poklad z detstva prinášam v domácej verzii, no môžem vám sľubiť, že ho nerozoznáte od originálu, ba naopak, bude zaručene ešte o mnoho lepší a hlavne budete mať presný prehľad o tom, čo ste do svojho mliečneho dezertu použili, že je plný len tých najlepších ingrediencií a bez pridania zbytočných e-čok.
Tak sa poďme spoločne mrknúť na ten recept:

Potrebujeme:
1 balíček vanilkového pudingu v prášku
400ml mlieka
6PL trstinového alebo kryštálového cukru
1 balíček vanilínového cukru
300g jemného tvarohu
200g bieleho jogurtu (ja som použila Rajo Probia nature)
- toto sú ingrediencie na vanilkovú verziu, no ak máte radšej čokoládový Termix, použite namiesto vanilkového pudingu čokoládový a do zmesi pridajte ešte 3PL kakaa

Postup:
V časti mlieka si vymiešame pudingový prášok. Zvyšné mlieko dáme variť na sporák spolu s cukrom a keď začne vrieť, prilejeme vymiešaný puding v mlieku a za stáleho miešania varíme, kým puding nezhustne. Potom odstavíme a necháme vychladnúť.
Medzitým si zmiešame mäkký tvaroh s jogurtom a vanilínovým cukrom.
Následne k tvarohovej zmesi prilejeme vychladnutý puding a spolu vymiešame na hladký krém.
Nalejeme do pripravených misiek, ozdobíme Lentilkami a odložíme do chladu, aspoň na dve hodiny, aby krém poriadne stuhol a schladol.
Môj TIP: Ak si chcete Temix vziať do školy alebo práce, môžte ho prenášať v malých sklenených pohárikoch od detskej výživy či džemu.

DOBRÚ CHUŤ!!!



Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jablkový koláč z lístkového cesta s pudingovo-tvarohovou plnkou

Občas si zaexperimentujem Dnes si tak vravím, že by som tak ako takmer každý deň počas letných prázdnin, mohla opäť niečo upiecť. Kuknem do chladničky, mám tam ešte lístkové cesto, otvorený tvaroh, nejaké to mlieko, jablká na linke... Rozmýšľam čo by z toho len mohlo vzniknúť, a tak ma zrazu osvieti. Vznikol z toho tento koláč a ja vás teraz zasvätím, z čoho sa vlastne skladá a ako som postupovala pri jeho výrobe. Tak nech sa páči, tu to máte. :)  Potrebujeme: 1 chladené lístkové cesto (asi 275g) 200g hrudkovitého tvarohu 1 balíček vanilkového pudingu 500ml mlieka 4PL trstinového cukru 2 veľké jablká škoricu alebo škoricový cukor na posypanie Postup: Ako prvý si uvaríme puding. Pudingový prášok vymiešame v 200ml mlieka s cukrom a zvyšok 300ml mlieka dáme variť na sporák, keď mlieko začne vrieť, prilejeme pudingovú zmes a za stáleho miešania varíme, kým puding nezačne bublať a nezhustne. Potom odstavíme a necháme za občasného premiešavania ochladnúť. ...

Vegan šošovicový dhal s cícerom

Dhal, jedlo, na ktoré sa mi už tak dlho zbiehali slinky. K jeho príprave som sa prvýkrát dostala pred niekoľkými týždňami a poviem vám, odvtedy som ho musela pripravovať ešte niekoľkokrát. Je totiž neskutočný. Tá škoricová orientálna chuť masaly, kyslastá chuť paradajok, môj milovaný cícer a kokosový dojazd, všetko sa to dopĺňa do poslednej kvapky. Čudujem sa, že som až doteraz mohla žiť bez tohto jedla. Čo jedla?! To nie je jedlo... To je N.E.B.O.!!!! Ešte teraz cítim tú vôňu a chuť... Treba vyskúšať, potom pochopíte. :) Potrebujeme: (2-3 porcie) 1 menšia šálka červenej šošovice (200ml) 1 cibuľa 2 strúčiky cesnaku 750ml zeleninového vývaru (najlepšie domáci) 2 ČL korenia garam masala 1 ČL kurkumy 1 ČL majoránu 1 ČL mletej údenej sladkej červenej papriky 1 plechovka drvených lúpaných paradajok 100ml kokosového mlieka alebo smotany (napríklad Alpro) 1 plechovka cíceru 2 veľké hrste čerstvého baby špenátu soľ podľa chuti pár kvapiek citrónovej šťavy Postup: Šošovicu ...

Makovo-višňová štrúdľa

Niet nad dobrú štrúdľu Potrebujeme: na cesto: 400g hladkej múky 1 celé vajce + 1 bielko + 1 žĺtko na potretie 200ml vlažnej vody 1PL octu 2PL oleja na plnku: 300g mletého maku 200ml vody 1 vanilínový cukor 250g trstinové cukru 350g mrazených alebo čerstvých višní hrsť sušených hrozienok Postup: cesto: Suroviny na zmiešame a rukami vypracujeme cesto, ktoré necháme asi pol hodinu odpočívať v miske pod kuchynskou utierkou. plnka: Vodu uvaríme s cukrami,odstavíme z ohňa, prisypeme mak, hrozienka a višne a dobre premiešame. Štrúdľové cesto si rozdelíme na polovicu. Obe časti vyvaľkáme na dobre pomúčenej doske (pozor, cesto sa lepí). Na cestá rovnomerne rozložíme makovú plnku, zvinieme a preložíme na plech (dávala som po jednej na jeden plech, ale ak sa vám zmestí, tak môžete dať obe štrúdle na jeden plech) . Obe cestá ešt...