Preskočiť na hlavný obsah

Plnené perníkové muffiny s čokoládovou čiapočkou a orechovou posýpkou

Keď ich ochutnáte, už po kupenskom perníku nehodíte ani len letmý pohľad :)

Tieto muffiny sú asi najlepšie zo všetkých, ktoré som kedy jedla. Sú také dokonalé, že by ste vôbec nepovedali, že jete muffiny, ale okamžite vás prenesú do obdobia Vianoc a očaria vás perfektnou chuťou pravého jarmočného perníka z vianočných trhov. Chuťou mi trochu pripomínali aj  obyčajný perník z obchodu, ale boli oveľa lepšie, pretože domáce je domáce.
Tento koláčik som vzala aj svojim spolužiakom do školy a na moje šťastie aj tam zožal úspech a niekoľko pochvál a komplimentov. Preto som sa rozhodla, pripraviť tieto skvelé muffiny aj na svadbu, na ktorú práve dnes idem a verím, že bude chutiť aj svadobčanom.
Nebudem vás už viac naťahovať a radšej vám naservírujem dnešný recept takto zrána rovno do postele.

Potrebujeme:
1 vajce
250ml mlieka
70g medu
60ml oleja
280g hladkej múky
100g kryštálového cukru
pol balíčka kypriaceho prášku do perníka
2PL kakaa
plnka:
ľubovoľný džem
poleva:
100g horkej čokolády na varenie
2PL Cery
na posypanie:
mleté vlašské orechy alebo kokos

Postup:
V jednej miske zmiešame všetky suché ingrediencie, t.j. hladkú múku, prášok do pečiva, kakao a cukor.
V duhej miske vymiešame metličkou mlieko s vajcom, medom, olejom a prilejeme k suchým ingredienciám.
Potom cesto poriadne vymiešame elektrickým metličkovým mixérom alebo ručnou metličkou, kým nie je úplne hladké (cesto je trošku hustejšie, ale tak to má byť).
Plech na muffiny vystelieme papierovými košíčkami. Rúru predhrejeme na 180stupňov.
Následne naplníme košíčky do jednej tretiny (asi 1PL), na cesto dáme 1ČL lekváru a prikryjeme druhou lyžicou cesta (košíčky nenaplníme až po vrch, pretože počas pečenia sa ešte nafúknu).
Dáme piecť na 20-25minút.
Po upečení necháme trocha vychladnúť, kým si pripravíme čokoládovú polevu.
Na polevu si dáme vo vodnom kúpeli rozpustiť čokoládu s Cerou a následne do pripravenej polevy namočíme vrch všetkých muffiniek, následne stačí už len muffiny posypať orechami alebo kokosom a muffiny sú hotové.

DOBRÚ CHUŤ!!!





 

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jablkový koláč z lístkového cesta s pudingovo-tvarohovou plnkou

Občas si zaexperimentujem Dnes si tak vravím, že by som tak ako takmer každý deň počas letných prázdnin, mohla opäť niečo upiecť. Kuknem do chladničky, mám tam ešte lístkové cesto, otvorený tvaroh, nejaké to mlieko, jablká na linke... Rozmýšľam čo by z toho len mohlo vzniknúť, a tak ma zrazu osvieti. Vznikol z toho tento koláč a ja vás teraz zasvätím, z čoho sa vlastne skladá a ako som postupovala pri jeho výrobe. Tak nech sa páči, tu to máte. :)  Potrebujeme: 1 chladené lístkové cesto (asi 275g) 200g hrudkovitého tvarohu 1 balíček vanilkového pudingu 500ml mlieka 4PL trstinového cukru 2 veľké jablká škoricu alebo škoricový cukor na posypanie Postup: Ako prvý si uvaríme puding. Pudingový prášok vymiešame v 200ml mlieka s cukrom a zvyšok 300ml mlieka dáme variť na sporák, keď mlieko začne vrieť, prilejeme pudingovú zmes a za stáleho miešania varíme, kým puding nezačne bublať a nezhustne. Potom odstavíme a necháme za občasného premiešavania ochladnúť. Me

Zdravý fit mrkvovo-jablkový koláč

Maškrta nielen pre zajaca Potrebujeme: 3 stredne veľké mrkvy 3 stredne veľké jablká 1,5 šálky jemne mletých ovsených vločiek 5PL kokosového oleja 1PL slnečnicových semiačok 9 sušených sliviek 1,5ČL mletej škorice 100-150ml vody šťava z pol citróna Postup: Mrkvu a jablká umyjeme a očistíme. Mrkvu nastrúhame na jemnom strúhadle a jablká postrúhame na hrubšie. Jablká a mrkvu popolievame citrónovou šťavou a premiešame. Pridáme ovsené vločky, škoricu a vodu, opäť premiešame a necháme 15minút postáť. Slivky si nakrájame na drobné kúsky a pridáme do odležaného cesta spolu so slnečnicovými semiačkami a kokosovým olejom, premiešame a ak sa vám zdá cesto ešte príliš suché pridajte trošku vody, v opačnom prípade prisypte ešte trocha vločiek. Cesto potom prelejeme na menší plech alebo do tortovej formy, vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180stupňov asi 45minút. Ja som po 30minútach vybrala z rúry, nechala trochu vychladnúť, pokrájala a kúsky som pootá

Pudingovo-tvarohový pohár s piškótami a ovocím

Budete sa zalizovať až za ušami Potrebujeme: 1 balíček pudingu s vanilkovou príchuťou 0,5l mlieka 2 balíčky vanilínového cukru 250g mäkkého odtučneného tvarohu detské okrúhle piškóty drobné ovocie čerstvé alebo mrazené (čučoriedky, maliny, černice, jahody, ríbezle, proste to, čo doma alebo na trhu práve nájdete) čokoládový toping a kokos na ozdobu (môžete použiť aj čokoľvek iné) Postup: Podľa návodu na obale si uvaríme puding, do ktorého namiesto obyčajného cukru pridáme vanilínový a následne ho necháme poriadne vychladnúť. Zatiaľ si na spodok pripravených pohárov nasypeme niekoľko detských piškót a keď puding vychladne zamiešame doň tvaroh a premiešame ručným metličkovým mixérom. Krém následne porozdeľujeme do pohárov, pridáme ovocie a dozdobíme podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť!