Preskočiť na hlavný obsah

Slané muffiny so šunkou a mozzarellou

Láska mojej mamy

Potrebujeme:
200g hladkej múky
2 vajcia
100ml oleja (ja som použila slnečnicový)
100ml mlieka
50ml šľahačkovej smotany
125g mozzarelly
5 plátkov kvalitnej šunky
1/2 balíčka prášku do pečiva
soľ, čierne korenie,  sušené oregáno, mletú sladkú papriku, kurkumu

Postup:
Vajcia, mlieko, šľahačku, olej, soľ a koreniny spolu poriadne vymiešame metličkovým mixérom. 
Následne pridáme múku s práškom do pečiva, nastrúhanú mozzarellu, na kocky nakrájanú šunku a opäť spolu premiešame dohladka.
Ak máte radi olivy či šampiňóny, pokojne ich môžte zamiešať do cesta spolu so základnými surovinami, rovnako môžte pridať svoju obľúbenú zeleninu, napríklad špenát, papriku, cibuľu či nejaké čerstvé bylinky, ja som tieto prísady z ohľadu na kojacu sestru a jej synčeka, radšej vynechala, ale väčšinou na ne nikdy nezabudnem a potom chutia muffiny ešte lepšie.
Rúru si predhrejeme na 180stupňov.
Pripravíme si formu na muffiny, ktorú vystelieme papierovými košíčkami, mne z tejto dávky cesta vyšlo 11 muffinov. Cesto nalejeme (cesto je trošku hustejšie, ako bežne takýto druh býva, takže sa ťažšie nalieva) asi do dvoch tretín papierových košíčkov. Vrch muffinov som ozdobila polkami cherry paradajok a nasekanou pažítkou.
Vložíme do rúry a pečieme asi 25minút.
Potom už len necháme vychladnúť a môžme ochutnávať.

DOBRÚ CHUŤ!!!





Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jablkový koláč z lístkového cesta s pudingovo-tvarohovou plnkou

Občas si zaexperimentujem Dnes si tak vravím, že by som tak ako takmer každý deň počas letných prázdnin, mohla opäť niečo upiecť. Kuknem do chladničky, mám tam ešte lístkové cesto, otvorený tvaroh, nejaké to mlieko, jablká na linke... Rozmýšľam čo by z toho len mohlo vzniknúť, a tak ma zrazu osvieti. Vznikol z toho tento koláč a ja vás teraz zasvätím, z čoho sa vlastne skladá a ako som postupovala pri jeho výrobe. Tak nech sa páči, tu to máte. :)  Potrebujeme: 1 chladené lístkové cesto (asi 275g) 200g hrudkovitého tvarohu 1 balíček vanilkového pudingu 500ml mlieka 4PL trstinového cukru 2 veľké jablká škoricu alebo škoricový cukor na posypanie Postup: Ako prvý si uvaríme puding. Pudingový prášok vymiešame v 200ml mlieka s cukrom a zvyšok 300ml mlieka dáme variť na sporák, keď mlieko začne vrieť, prilejeme pudingovú zmes a za stáleho miešania varíme, kým puding nezačne bublať a nezhustne. Potom odstavíme a necháme za občasného premiešavania ochladnúť. ...

Vegan šošovicový dhal s cícerom

Dhal, jedlo, na ktoré sa mi už tak dlho zbiehali slinky. K jeho príprave som sa prvýkrát dostala pred niekoľkými týždňami a poviem vám, odvtedy som ho musela pripravovať ešte niekoľkokrát. Je totiž neskutočný. Tá škoricová orientálna chuť masaly, kyslastá chuť paradajok, môj milovaný cícer a kokosový dojazd, všetko sa to dopĺňa do poslednej kvapky. Čudujem sa, že som až doteraz mohla žiť bez tohto jedla. Čo jedla?! To nie je jedlo... To je N.E.B.O.!!!! Ešte teraz cítim tú vôňu a chuť... Treba vyskúšať, potom pochopíte. :) Potrebujeme: (2-3 porcie) 1 menšia šálka červenej šošovice (200ml) 1 cibuľa 2 strúčiky cesnaku 750ml zeleninového vývaru (najlepšie domáci) 2 ČL korenia garam masala 1 ČL kurkumy 1 ČL majoránu 1 ČL mletej údenej sladkej červenej papriky 1 plechovka drvených lúpaných paradajok 100ml kokosového mlieka alebo smotany (napríklad Alpro) 1 plechovka cíceru 2 veľké hrste čerstvého baby špenátu soľ podľa chuti pár kvapiek citrónovej šťavy Postup: Šošovicu ...

Makovo-višňová štrúdľa

Niet nad dobrú štrúdľu Potrebujeme: na cesto: 400g hladkej múky 1 celé vajce + 1 bielko + 1 žĺtko na potretie 200ml vlažnej vody 1PL octu 2PL oleja na plnku: 300g mletého maku 200ml vody 1 vanilínový cukor 250g trstinové cukru 350g mrazených alebo čerstvých višní hrsť sušených hrozienok Postup: cesto: Suroviny na zmiešame a rukami vypracujeme cesto, ktoré necháme asi pol hodinu odpočívať v miske pod kuchynskou utierkou. plnka: Vodu uvaríme s cukrami,odstavíme z ohňa, prisypeme mak, hrozienka a višne a dobre premiešame. Štrúdľové cesto si rozdelíme na polovicu. Obe časti vyvaľkáme na dobre pomúčenej doske (pozor, cesto sa lepí). Na cestá rovnomerne rozložíme makovú plnku, zvinieme a preložíme na plech (dávala som po jednej na jeden plech, ale ak sa vám zmestí, tak môžete dať obe štrúdle na jeden plech) . Obe cestá ešt...