Preskočiť na hlavný obsah

Acidofilné rezy

Pretože pečiem s láskou...

 Tento koláčik som robila už niekoľkokrát, no a asi aj práve preto som sa poňom rozhodla siahnuť aj prednedávnom, keď sa nám ohlásila nečakaná návšteva, je rýchly, chutný a nenáročný na suroviny, najmä, ak sa vám v chladničke povaľuje niekoľko acidofilných mliek v kelímku, tak ako mne...

Potrebujeme:
500ml acidofilného mlieka (ja som požila plnotučné Acidko od Rajo)
250g kryštáľového cukru (v pôvodnom recepte bolo 350g práškového, ale ja som ho doma nemala a aj kryštálového som dala menej, pretože som nechcela, aby bol koláčik až tak nehorázne sladký)
350g polohrubej múky
2 vajcia
20g kakaa
1/2 balíčka prášku do pečiva
100ml oleja (ja som použila slnečnicový)
ľubovoľný džem na potretie (ja som použila jahodový)
kokosová múčka na posypanie
roztopená čokoláda na dozdobenie

Postup:
Vajcia a olej vymiešame s cukrom dopenista. Pridáme acidofilné mlieko, kakao a múku s práškom do pečiva a opäť spolu dobre premiešame.
Cesto vylejeme na papierom na pečenie vystlaný plech a rovnomerne ho rozotrieme, aby malo všade rovnakú hrúbku. Následne plech vložíme do rúry vyhriatej na 180stupňov a pečieme asi 25minút.
Po upečení vyberieme z rúry a necháme trochu vychladnúť.
Následne cesto potrieme poriadnou vrstvou ľubovoľného lekváru, posypeme vrstvou kokosu a abstraktne pokvapkáme roztopenou čokoládou.
Keď čokoláda trocha zaschne, môžme začať s porcovaním. Koláč môžte nakrájať klasickým spôsobom alebo na to môžte použiť vykrajovačku na perníky s akýmkoľvek motívom, čo poteší, určite, najmä vaše deti a okrajky, ktoré vám zostanú hádžte pokojne rovno do svojho bruška, veď si to zaslúžite, keď ste si dali toľko námahy s pečením. :)

DOBRÚ CHUŤ!!!




 
 

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jablkový koláč z lístkového cesta s pudingovo-tvarohovou plnkou

Občas si zaexperimentujem Dnes si tak vravím, že by som tak ako takmer každý deň počas letných prázdnin, mohla opäť niečo upiecť. Kuknem do chladničky, mám tam ešte lístkové cesto, otvorený tvaroh, nejaké to mlieko, jablká na linke... Rozmýšľam čo by z toho len mohlo vzniknúť, a tak ma zrazu osvieti. Vznikol z toho tento koláč a ja vás teraz zasvätím, z čoho sa vlastne skladá a ako som postupovala pri jeho výrobe. Tak nech sa páči, tu to máte. :)  Potrebujeme: 1 chladené lístkové cesto (asi 275g) 200g hrudkovitého tvarohu 1 balíček vanilkového pudingu 500ml mlieka 4PL trstinového cukru 2 veľké jablká škoricu alebo škoricový cukor na posypanie Postup: Ako prvý si uvaríme puding. Pudingový prášok vymiešame v 200ml mlieka s cukrom a zvyšok 300ml mlieka dáme variť na sporák, keď mlieko začne vrieť, prilejeme pudingovú zmes a za stáleho miešania varíme, kým puding nezačne bublať a nezhustne. Potom odstavíme a necháme za občasného premiešavania ochladnúť. Me

Zdravý fit mrkvovo-jablkový koláč

Maškrta nielen pre zajaca Potrebujeme: 3 stredne veľké mrkvy 3 stredne veľké jablká 1,5 šálky jemne mletých ovsených vločiek 5PL kokosového oleja 1PL slnečnicových semiačok 9 sušených sliviek 1,5ČL mletej škorice 100-150ml vody šťava z pol citróna Postup: Mrkvu a jablká umyjeme a očistíme. Mrkvu nastrúhame na jemnom strúhadle a jablká postrúhame na hrubšie. Jablká a mrkvu popolievame citrónovou šťavou a premiešame. Pridáme ovsené vločky, škoricu a vodu, opäť premiešame a necháme 15minút postáť. Slivky si nakrájame na drobné kúsky a pridáme do odležaného cesta spolu so slnečnicovými semiačkami a kokosovým olejom, premiešame a ak sa vám zdá cesto ešte príliš suché pridajte trošku vody, v opačnom prípade prisypte ešte trocha vločiek. Cesto potom prelejeme na menší plech alebo do tortovej formy, vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180stupňov asi 45minút. Ja som po 30minútach vybrala z rúry, nechala trochu vychladnúť, pokrájala a kúsky som pootá

Pudingovo-tvarohový pohár s piškótami a ovocím

Budete sa zalizovať až za ušami Potrebujeme: 1 balíček pudingu s vanilkovou príchuťou 0,5l mlieka 2 balíčky vanilínového cukru 250g mäkkého odtučneného tvarohu detské okrúhle piškóty drobné ovocie čerstvé alebo mrazené (čučoriedky, maliny, černice, jahody, ríbezle, proste to, čo doma alebo na trhu práve nájdete) čokoládový toping a kokos na ozdobu (môžete použiť aj čokoľvek iné) Postup: Podľa návodu na obale si uvaríme puding, do ktorého namiesto obyčajného cukru pridáme vanilínový a následne ho necháme poriadne vychladnúť. Zatiaľ si na spodok pripravených pohárov nasypeme niekoľko detských piškót a keď puding vychladne zamiešame doň tvaroh a premiešame ručným metličkovým mixérom. Krém následne porozdeľujeme do pohárov, pridáme ovocie a dozdobíme podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť!