Preskočiť na hlavný obsah

Gnocchi s nivovo-brokolicovou omáčkou, rajčinami a opekanými šampiňónmi

Jedna z mojich podarených kombinácií


Dnes vám konečne po všetkých tých sladkých receptoch prinášam aj nejaký ten tip na skvelý, chutný (teda len v prípade, že obľubujete plesňové syry) a plnohodnotný obed či večeru.  
Tento recept som si vymyslela sama, takže som naň aj patrične hrdá a bezhranične ho milujem. I keď som si vedomá toho, že sa nájde možno hneď niekoľko kuchárskych kníh, v ktorých sa nachádza nejeden  podobný recept, tomuto môjmu aj tak bez hanby nalepím doďaleka kričiacu nálepku originality, pretože pri jeho zhotovovaní, som ani len jedným očkom nenazrela do žiadnej kuchárky a rovnako som neprehľadávala ani žiadne webové stránky o varení, jednoducho som si v kuchyni zastala nad sporák a rozjímala som, čo by sa  k čomu hodilo a podľa toho , čo som mala práve v tej chvíli po ruke, som zhotovila toto nezameniteľné jedlo a pretože vás mám veľmi, veľmi rada, tak som sa rozhodla, že sa s vami podelím o tajomstvo mojej kuchyne...

Potrebujeme (2 porcie):
1/2 téglika bieleho jogurtu (asi 75g)
+-100g  plesňového syra Niva
5 ružičiek brokolice
6 ks cherry paradajok
2 väčšie alebo 4 menšie čerstvé šampiňóny
1 balenie zemiakových gnocchov (500g)
olej
pažítka na ozdobu
olej

Postup:
Brokolicu si namočíme na chvíľu do teplej vody, prepláchneme a dáme do hrnca variť do zmäknutia (voda by nemala úplne zalievať brokolicu).
Nivu si rozdrobíme do hrnca a na miernom ohni ju necháme rozpustiť, prilejeme jogurt (ak sa vám zdá, že Niva je aj pôsobením tepla sporáka stále tuhá a v jednej guči, nezúfajte, po pridaní jogurtu sa pekne rozíde), na miernom ohni necháme mierne prevrieť za stáleho premiešavania, aby nám v omáčke neostali hrudky. Potom do omáčky primiešame na drobno pokrájanú brokolicu (brokolicu už nemusíte variť v omáčke, takže ju stačí pridať po odstavení zo sporáka).
Medzitým si necháme zovrieť vodu na gnocchi a uvaríme ich podľa návodu na obale.
Šampiňóny si umyjeme, odstránime nožičky a očistíme klobúčiky. Nakrájame si ich na malé kocky.
Do panvičky si dáme trochu oleja a keď už sa nám zdá byť dostatočne rozpálený, pridáme šampiňóny a poriadne ich opečieme do stmavnutia (namiesto šampiňónov môžte použiť aj slaninku alebo oboje).
Uvarené gnocchi naberieme na taniere (mne jedno balenie vyjde vždy maximálne na dve porcie, i keď na obale sa píše, že je to množstvo na 4 porcie, no skutočne neviem, komu by to stačilo), polejeme nivovou omáčkou, na vrch poukladáme rozpolené cherry paradajky, ktoré sa perfektne dopĺňajú so slanou nivovou omáčkou, pridáme opečené šampiňóny a nakoniec môžme dozdobiť nasekanou čerstvou pažítkou.
Dúfam, že vám môj recept ulahodí a zamilujete si ho tak, ako ja :)

DOBRÚ CHUŤ!!!


Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jablkový koláč z lístkového cesta s pudingovo-tvarohovou plnkou

Občas si zaexperimentujem Dnes si tak vravím, že by som tak ako takmer každý deň počas letných prázdnin, mohla opäť niečo upiecť. Kuknem do chladničky, mám tam ešte lístkové cesto, otvorený tvaroh, nejaké to mlieko, jablká na linke... Rozmýšľam čo by z toho len mohlo vzniknúť, a tak ma zrazu osvieti. Vznikol z toho tento koláč a ja vás teraz zasvätím, z čoho sa vlastne skladá a ako som postupovala pri jeho výrobe. Tak nech sa páči, tu to máte. :)  Potrebujeme: 1 chladené lístkové cesto (asi 275g) 200g hrudkovitého tvarohu 1 balíček vanilkového pudingu 500ml mlieka 4PL trstinového cukru 2 veľké jablká škoricu alebo škoricový cukor na posypanie Postup: Ako prvý si uvaríme puding. Pudingový prášok vymiešame v 200ml mlieka s cukrom a zvyšok 300ml mlieka dáme variť na sporák, keď mlieko začne vrieť, prilejeme pudingovú zmes a za stáleho miešania varíme, kým puding nezačne bublať a nezhustne. Potom odstavíme a necháme za občasného premiešavania ochladnúť. Me

Zdravý fit mrkvovo-jablkový koláč

Maškrta nielen pre zajaca Potrebujeme: 3 stredne veľké mrkvy 3 stredne veľké jablká 1,5 šálky jemne mletých ovsených vločiek 5PL kokosového oleja 1PL slnečnicových semiačok 9 sušených sliviek 1,5ČL mletej škorice 100-150ml vody šťava z pol citróna Postup: Mrkvu a jablká umyjeme a očistíme. Mrkvu nastrúhame na jemnom strúhadle a jablká postrúhame na hrubšie. Jablká a mrkvu popolievame citrónovou šťavou a premiešame. Pridáme ovsené vločky, škoricu a vodu, opäť premiešame a necháme 15minút postáť. Slivky si nakrájame na drobné kúsky a pridáme do odležaného cesta spolu so slnečnicovými semiačkami a kokosovým olejom, premiešame a ak sa vám zdá cesto ešte príliš suché pridajte trošku vody, v opačnom prípade prisypte ešte trocha vločiek. Cesto potom prelejeme na menší plech alebo do tortovej formy, vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180stupňov asi 45minút. Ja som po 30minútach vybrala z rúry, nechala trochu vychladnúť, pokrájala a kúsky som pootá

Pudingovo-tvarohový pohár s piškótami a ovocím

Budete sa zalizovať až za ušami Potrebujeme: 1 balíček pudingu s vanilkovou príchuťou 0,5l mlieka 2 balíčky vanilínového cukru 250g mäkkého odtučneného tvarohu detské okrúhle piškóty drobné ovocie čerstvé alebo mrazené (čučoriedky, maliny, černice, jahody, ríbezle, proste to, čo doma alebo na trhu práve nájdete) čokoládový toping a kokos na ozdobu (môžete použiť aj čokoľvek iné) Postup: Podľa návodu na obale si uvaríme puding, do ktorého namiesto obyčajného cukru pridáme vanilínový a následne ho necháme poriadne vychladnúť. Zatiaľ si na spodok pripravených pohárov nasypeme niekoľko detských piškót a keď puding vychladne zamiešame doň tvaroh a premiešame ručným metličkovým mixérom. Krém následne porozdeľujeme do pohárov, pridáme ovocie a dozdobíme podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť!