Preskočiť na hlavný obsah

Orechová ovsená kaša s duseným ovocím

Jesenná ovsená kaša so všetkým, čo milujem


Táto ovsená kaša je zmesou mojich najobľúbenejších ingrediencií, ktoré sa mi spájajú s chuťami jesene. Nesmú v nej chýbať vlašské orechy či škorica ako aj ovocie či agávový sirup...
Ak ste aj vy milovníkmi ovsenej kaše, dáte mi za pravdu, že ide o pokrm mnohých tvárí a žiadna klasická či špeciálne skombinovaná varianta nie je zlou voľbou a ovsená kaša je prosto jedlo, ktoré nikdy nemôže chutiť zle. 
Ja osobne ovsenú kašu milujem preto, že hneď zrána dodá človeku kopec energie, nadlho zasýti a hlavne parádne prehreje žalúdok, no a samozrejme, aspoň podľa mňa, chutí fantasticky, neviem ale mne tieto sacharidové jedlá vždy tak pohladia dušu i bruško, že si ich pokojne doprajem, koľko mi hrdlo ráči. :)
Dnes vám teda prinášam svoj experiment, ktorý je možno pre mnohých z vás už dávno starý známy, no určite nie dopodrobna, pretože nech už existuje koľkokoľvek podobných receptov, tento je zostavený mnou osobne, takže sa na žiaden z nich nemôže podobať na nerozpoznanie.
(Prepáčte, že toľko trepem, ale som unavená ako pes a ledva držím otvorené oči, nie to aby som ešte rozmýšľala, čo vôbec píšem.)

Potrebujeme:
50g jemne mletých ovsených vločiek
300ml mlieka
1PL agávového sirupu / medu
2PL mletých vlašských orechov
1 jablko 
1 hrušku
1PL sušených hrozienok
1ČL škorice
Postup:
Ovsenú kašu si uvaríme klasicky tak, ako som písala už v niekoľkých predchádzajúcich článkoch.
Ovsené vločky si trošku nasucho opražíme na panvici, zalejeme mliekom, pridáme agávový sirup a necháme variť, kým kaša nezhustne, pred odstavením z ohňa, pridáme do kaše orechy, poriadne premiešame a dovaríme.
Jablko a hrušku si umyjeme, ošúpeme a nakrájame na menšie kocky. Ovocie vložíme do rajničky, zalejme asi štampedlíkom vody, pridáme škoricu (môžte použiť aj škoricový cukor alebo pridať agávový sirup či med) a hrozienka a dusíme do zmäknutia (voda sa musí spojiť so šťavou z ovocia a vytvoriť sirup, sirup nenechajte vyvrieť).
Kašu prelejeme do misky či do hlbokého taniera, na vrch naukladáme udusené ovocie a nakoniec celú kašu polejeme vzniknutým sirupom z ovocia. Potom môžme ešte kašu dodekorovať celými vlašskými orechami, čerstvou medovkou či nasekanou čokoládou.

DOBRÚ CHUŤ!!!


 



Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jablkový koláč z lístkového cesta s pudingovo-tvarohovou plnkou

Občas si zaexperimentujem Dnes si tak vravím, že by som tak ako takmer každý deň počas letných prázdnin, mohla opäť niečo upiecť. Kuknem do chladničky, mám tam ešte lístkové cesto, otvorený tvaroh, nejaké to mlieko, jablká na linke... Rozmýšľam čo by z toho len mohlo vzniknúť, a tak ma zrazu osvieti. Vznikol z toho tento koláč a ja vás teraz zasvätím, z čoho sa vlastne skladá a ako som postupovala pri jeho výrobe. Tak nech sa páči, tu to máte. :)  Potrebujeme: 1 chladené lístkové cesto (asi 275g) 200g hrudkovitého tvarohu 1 balíček vanilkového pudingu 500ml mlieka 4PL trstinového cukru 2 veľké jablká škoricu alebo škoricový cukor na posypanie Postup: Ako prvý si uvaríme puding. Pudingový prášok vymiešame v 200ml mlieka s cukrom a zvyšok 300ml mlieka dáme variť na sporák, keď mlieko začne vrieť, prilejeme pudingovú zmes a za stáleho miešania varíme, kým puding nezačne bublať a nezhustne. Potom odstavíme a necháme za občasného premiešavania ochladnúť. Me

Zdravý fit mrkvovo-jablkový koláč

Maškrta nielen pre zajaca Potrebujeme: 3 stredne veľké mrkvy 3 stredne veľké jablká 1,5 šálky jemne mletých ovsených vločiek 5PL kokosového oleja 1PL slnečnicových semiačok 9 sušených sliviek 1,5ČL mletej škorice 100-150ml vody šťava z pol citróna Postup: Mrkvu a jablká umyjeme a očistíme. Mrkvu nastrúhame na jemnom strúhadle a jablká postrúhame na hrubšie. Jablká a mrkvu popolievame citrónovou šťavou a premiešame. Pridáme ovsené vločky, škoricu a vodu, opäť premiešame a necháme 15minút postáť. Slivky si nakrájame na drobné kúsky a pridáme do odležaného cesta spolu so slnečnicovými semiačkami a kokosovým olejom, premiešame a ak sa vám zdá cesto ešte príliš suché pridajte trošku vody, v opačnom prípade prisypte ešte trocha vločiek. Cesto potom prelejeme na menší plech alebo do tortovej formy, vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180stupňov asi 45minút. Ja som po 30minútach vybrala z rúry, nechala trochu vychladnúť, pokrájala a kúsky som pootá

Pudingovo-tvarohový pohár s piškótami a ovocím

Budete sa zalizovať až za ušami Potrebujeme: 1 balíček pudingu s vanilkovou príchuťou 0,5l mlieka 2 balíčky vanilínového cukru 250g mäkkého odtučneného tvarohu detské okrúhle piškóty drobné ovocie čerstvé alebo mrazené (čučoriedky, maliny, černice, jahody, ríbezle, proste to, čo doma alebo na trhu práve nájdete) čokoládový toping a kokos na ozdobu (môžete použiť aj čokoľvek iné) Postup: Podľa návodu na obale si uvaríme puding, do ktorého namiesto obyčajného cukru pridáme vanilínový a následne ho necháme poriadne vychladnúť. Zatiaľ si na spodok pripravených pohárov nasypeme niekoľko detských piškót a keď puding vychladne zamiešame doň tvaroh a premiešame ručným metličkovým mixérom. Krém následne porozdeľujeme do pohárov, pridáme ovocie a dozdobíme podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť!