Preskočiť na hlavný obsah

Pečené zeleninové fašírky podľa Lili

Lepšie som ešte nejedla...

 Tento recept vznikol jedného dňa, úplne náhodou. Chcela som si spraviť na obed zeleninové fašírky, ale keďže som si nevyhľadala žiaden recept, rozhodla som sa improvizovať a tak som nahádzala do misky všetko, čo mi prišlo pre toto jedlo vhodné a prekvapivo ten miešunk nakoniec chutil skutočne dobre, nechcem sa chváliť, ale ja osobne som ešte asi nič lepšie takéhoto druhu ani nejedla.
No veď posúďte sami.
Dopredu chcem povedať, že neviem presné množstvá použitých surovín a všetko som použila tak od oka, ale budem sa vás snažiť aspoň čiastočne zaviesť do nejakej tej gramážovej relácie, v ktorej som sa pohybovala.

Potrebujeme:
1 vrecko (350g) mrazenej Bretanskej zeleninovej zmesi (brokolica, karfiol, mrkva) alebo čerstvú zeleninu tohto druhu
2 hrste mrazeného hrášku
2 hrste mrazenej kukurice
2 strúčiky cesnaku
detskú krupicu
2 vajcia
strúhanku
soľ, čierne korenie, oregáno, kurkumu
olej 
Postup:
Mrazenú zeleninu si uvaríme v mierne osolenej vode. Hrášok a kukuricu varíme oddelene od ostatnej zeleniny.
Po uvarení a miernom vychladnutí brokolicu, karfiol a mrkvu popučíme pučidlom na zemiakovú kašu alebo ponorným mixérom, no hrášok a kukuricu necháme vcelku a zamiešame k ostatnej zelenine.
Následne zeleninu zalejeme rozšľahanými vajíčkami, osolíme, okoreníme, pridáme prelisovaný  cesnak, kurkumu a oregáno a poriadne premiešame, aby sa ingrediencie prepojili.
Potom k zmesi prisypeme detskú krupicu. Pridáme také množstvo, aby sa nám vytvorila masa, z ktorej sa nám budú dať bez problémov tvarovať malé fašíročky.
Takto pripravené fašíročky pred uložením na pekáč vyložený papierom na pečenie, ešte zo všetkých strán obalíme v strúhanke.
Na pekáči fašírky zľahka pokvapkáme olejom tak, aby neostali suché a dáme piecť do rúry predhriatej na 200stupňov, kým nechytia zlatistú farbu.
Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom, prípadne s tatárskou omáčkou alebo s jogurtovým dresingom.

DOBRÚ CHUŤ!!!


Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jablkový koláč z lístkového cesta s pudingovo-tvarohovou plnkou

Občas si zaexperimentujem Dnes si tak vravím, že by som tak ako takmer každý deň počas letných prázdnin, mohla opäť niečo upiecť. Kuknem do chladničky, mám tam ešte lístkové cesto, otvorený tvaroh, nejaké to mlieko, jablká na linke... Rozmýšľam čo by z toho len mohlo vzniknúť, a tak ma zrazu osvieti. Vznikol z toho tento koláč a ja vás teraz zasvätím, z čoho sa vlastne skladá a ako som postupovala pri jeho výrobe. Tak nech sa páči, tu to máte. :)  Potrebujeme: 1 chladené lístkové cesto (asi 275g) 200g hrudkovitého tvarohu 1 balíček vanilkového pudingu 500ml mlieka 4PL trstinového cukru 2 veľké jablká škoricu alebo škoricový cukor na posypanie Postup: Ako prvý si uvaríme puding. Pudingový prášok vymiešame v 200ml mlieka s cukrom a zvyšok 300ml mlieka dáme variť na sporák, keď mlieko začne vrieť, prilejeme pudingovú zmes a za stáleho miešania varíme, kým puding nezačne bublať a nezhustne. Potom odstavíme a necháme za občasného premiešavania ochladnúť. ...

Vegan šošovicový dhal s cícerom

Dhal, jedlo, na ktoré sa mi už tak dlho zbiehali slinky. K jeho príprave som sa prvýkrát dostala pred niekoľkými týždňami a poviem vám, odvtedy som ho musela pripravovať ešte niekoľkokrát. Je totiž neskutočný. Tá škoricová orientálna chuť masaly, kyslastá chuť paradajok, môj milovaný cícer a kokosový dojazd, všetko sa to dopĺňa do poslednej kvapky. Čudujem sa, že som až doteraz mohla žiť bez tohto jedla. Čo jedla?! To nie je jedlo... To je N.E.B.O.!!!! Ešte teraz cítim tú vôňu a chuť... Treba vyskúšať, potom pochopíte. :) Potrebujeme: (2-3 porcie) 1 menšia šálka červenej šošovice (200ml) 1 cibuľa 2 strúčiky cesnaku 750ml zeleninového vývaru (najlepšie domáci) 2 ČL korenia garam masala 1 ČL kurkumy 1 ČL majoránu 1 ČL mletej údenej sladkej červenej papriky 1 plechovka drvených lúpaných paradajok 100ml kokosového mlieka alebo smotany (napríklad Alpro) 1 plechovka cíceru 2 veľké hrste čerstvého baby špenátu soľ podľa chuti pár kvapiek citrónovej šťavy Postup: Šošovicu ...

Makovo-višňová štrúdľa

Niet nad dobrú štrúdľu Potrebujeme: na cesto: 400g hladkej múky 1 celé vajce + 1 bielko + 1 žĺtko na potretie 200ml vlažnej vody 1PL octu 2PL oleja na plnku: 300g mletého maku 200ml vody 1 vanilínový cukor 250g trstinové cukru 350g mrazených alebo čerstvých višní hrsť sušených hrozienok Postup: cesto: Suroviny na zmiešame a rukami vypracujeme cesto, ktoré necháme asi pol hodinu odpočívať v miske pod kuchynskou utierkou. plnka: Vodu uvaríme s cukrami,odstavíme z ohňa, prisypeme mak, hrozienka a višne a dobre premiešame. Štrúdľové cesto si rozdelíme na polovicu. Obe časti vyvaľkáme na dobre pomúčenej doske (pozor, cesto sa lepí). Na cestá rovnomerne rozložíme makovú plnku, zvinieme a preložíme na plech (dávala som po jednej na jeden plech, ale ak sa vám zmestí, tak môžete dať obe štrúdle na jeden plech) . Obe cestá ešt...