Vylepšená ovsená kaša
Ako ste už z fotky mohli zaregistrovať, námet na tento skvelý nápad som opäť čerpala z knihy od Angie Bakes. Niečo podobné však sama robievam už nejaký ten čas. Angie-inu verziu som značne upravila podľa svojho gusta a vzniklo z toho takmer niečo úplne iné, než sa nachádzalo v samotnej knihe.
Tento ovsený pohár bol na moje počudovanie tak výborným ranným spružením a osviežením pred druhým školským dňom, že som si ho musela pripraviť opäť aj ako víkendovú verziu, vďaka môjmu starkému mám ešte zopár domácich vlašských orechov a dnes som na tržnici nakúpila čerstvé marhule, takže všetky tieto suroviny našli svoje uplatnenie práve v tomto raňajkovom zázraku a už som zvedavá a nedočkavá, či mi aj po druhýkrát bude chutiť rovnako ako prvý raz.
Toto jedlo odporúčam všetkým milovníkom ovsenej kaše a neskonalým kombinátorom, medzi ktorých patrím aj ja, ktorí už nevedia s čím dokombinovať vločky, aby bol ich pokrm chutný, nutrične vyvážený, sýty a zdravý.
Ja osobne si už ráno bez bieleho jogurtu a zdravých sladkostí nedokážem ani predstaviť, takže ak ste aj vy moja krvná skupina a máte to podobne ako ja, tak sa poďte spoločne so mnou pozrieť na recept, ktorý som si pre vás dnes pripravila.
Potrebujeme (1porcia):
1/2 šálky ovsených vločiek (ja som použila jemne mleté)
1/2 čajovej lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
1/2 čajovej lyžičky mletej škorice
1 banán
1/3 šálky mandľového alebo akéhokoľvek iného (sójového, kokosového, kravského...) mlieka
vlašské orechy
biely probiotický jogurt
horká čokoláda
ľubovoľné ovocie (ja som použila maliny)
Postup:
Suché ingrediencie, to znamená, vločky, škoricu a prášok do pečiva spolu zmiešame vo väčšej miske.
Do ďalšej, menšej misky, si roztlačíme banán, prilejeme mlieko a tiež spolu poriadne premiešame.
Potom suché a mokré suroviny spojíme, premiešame tak, aby sa poriadne prepojili a vylejeme do malej zapekacej misky.
Následne vložíme do rúry predhriatej na 180stupňov a pečieme asi 20minút.
Pripravíme si väčší, hlavne vyšší, ale i širší pohár, v ktorom budeme pokrm servírovať. Do pohára ako prvú nanesieme vrstvu už upečenej a mierne vychladnutej ovsenej kaše, na to nalejeme časť bieleho jogurtu, ktorý posypeme nasekanými orieškami a podrvenou čokoládou, potom pridáme ovocie a takto vrstvíme, kým sa nám nezminú suroviny alebo kým nezaplníme pohár.
Takto pripravenú maškrtu odporúčam odložiť pred podávaním na niekoľko hodín do chladničky, najlepšie pripraviť večer a konzumovať až ráno, všetky suroviny sa dokonale prepoja a vy si tak užijete intenzívnejšiu chuť ako by ste to papali hneď po dokončení.
Prajem vám DOBRÚ CHUŤ priatelia!!!
Komentáre
Zverejnenie komentára