Preskočiť na hlavný obsah

Pečené zeleninové fašírky podľa Lili

Lepšie som ešte nejedla...

 Tento recept vznikol jedného dňa, úplne náhodou. Chcela som si spraviť na obed zeleninové fašírky, ale keďže som si nevyhľadala žiaden recept, rozhodla som sa improvizovať a tak som nahádzala do misky všetko, čo mi prišlo pre toto jedlo vhodné a prekvapivo ten miešunk nakoniec chutil skutočne dobre, nechcem sa chváliť, ale ja osobne som ešte asi nič lepšie takéhoto druhu ani nejedla.
No veď posúďte sami.
Dopredu chcem povedať, že neviem presné množstvá použitých surovín a všetko som použila tak od oka, ale budem sa vás snažiť aspoň čiastočne zaviesť do nejakej tej gramážovej relácie, v ktorej som sa pohybovala.

Potrebujeme:
1 vrecko (350g) mrazenej Bretanskej zeleninovej zmesi (brokolica, karfiol, mrkva) alebo čerstvú zeleninu tohto druhu
2 hrste mrazeného hrášku
2 hrste mrazenej kukurice
2 strúčiky cesnaku
detskú krupicu
2 vajcia
strúhanku
soľ, čierne korenie, oregáno, kurkumu
olej 
Postup:
Mrazenú zeleninu si uvaríme v mierne osolenej vode. Hrášok a kukuricu varíme oddelene od ostatnej zeleniny.
Po uvarení a miernom vychladnutí brokolicu, karfiol a mrkvu popučíme pučidlom na zemiakovú kašu alebo ponorným mixérom, no hrášok a kukuricu necháme vcelku a zamiešame k ostatnej zelenine.
Následne zeleninu zalejeme rozšľahanými vajíčkami, osolíme, okoreníme, pridáme prelisovaný  cesnak, kurkumu a oregáno a poriadne premiešame, aby sa ingrediencie prepojili.
Potom k zmesi prisypeme detskú krupicu. Pridáme také množstvo, aby sa nám vytvorila masa, z ktorej sa nám budú dať bez problémov tvarovať malé fašíročky.
Takto pripravené fašíročky pred uložením na pekáč vyložený papierom na pečenie, ešte zo všetkých strán obalíme v strúhanke.
Na pekáči fašírky zľahka pokvapkáme olejom tak, aby neostali suché a dáme piecť do rúry predhriatej na 200stupňov, kým nechytia zlatistú farbu.
Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom, prípadne s tatárskou omáčkou alebo s jogurtovým dresingom.

DOBRÚ CHUŤ!!!


Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jablkový koláč z lístkového cesta s pudingovo-tvarohovou plnkou

Občas si zaexperimentujem Dnes si tak vravím, že by som tak ako takmer každý deň počas letných prázdnin, mohla opäť niečo upiecť. Kuknem do chladničky, mám tam ešte lístkové cesto, otvorený tvaroh, nejaké to mlieko, jablká na linke... Rozmýšľam čo by z toho len mohlo vzniknúť, a tak ma zrazu osvieti. Vznikol z toho tento koláč a ja vás teraz zasvätím, z čoho sa vlastne skladá a ako som postupovala pri jeho výrobe. Tak nech sa páči, tu to máte. :)  Potrebujeme: 1 chladené lístkové cesto (asi 275g) 200g hrudkovitého tvarohu 1 balíček vanilkového pudingu 500ml mlieka 4PL trstinového cukru 2 veľké jablká škoricu alebo škoricový cukor na posypanie Postup: Ako prvý si uvaríme puding. Pudingový prášok vymiešame v 200ml mlieka s cukrom a zvyšok 300ml mlieka dáme variť na sporák, keď mlieko začne vrieť, prilejeme pudingovú zmes a za stáleho miešania varíme, kým puding nezačne bublať a nezhustne. Potom odstavíme a necháme za občasného premiešavania ochladnúť. ...

Zdravý fit mrkvovo-jablkový koláč

Maškrta nielen pre zajaca Potrebujeme: 3 stredne veľké mrkvy 3 stredne veľké jablká 1,5 šálky jemne mletých ovsených vločiek 5PL kokosového oleja 1PL slnečnicových semiačok 9 sušených sliviek 1,5ČL mletej škorice 100-150ml vody šťava z pol citróna Postup: Mrkvu a jablká umyjeme a očistíme. Mrkvu nastrúhame na jemnom strúhadle a jablká postrúhame na hrubšie. Jablká a mrkvu popolievame citrónovou šťavou a premiešame. Pridáme ovsené vločky, škoricu a vodu, opäť premiešame a necháme 15minút postáť. Slivky si nakrájame na drobné kúsky a pridáme do odležaného cesta spolu so slnečnicovými semiačkami a kokosovým olejom, premiešame a ak sa vám zdá cesto ešte príliš suché pridajte trošku vody, v opačnom prípade prisypte ešte trocha vločiek. Cesto potom prelejeme na menší plech alebo do tortovej formy, vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180stupňov asi 45minút. Ja som po 30minútach vybrala z rúry, nechala trochu vychladnúť, pokrájala a kúsky som pootá...

Vegan šošovicový dhal s cícerom

Dhal, jedlo, na ktoré sa mi už tak dlho zbiehali slinky. K jeho príprave som sa prvýkrát dostala pred niekoľkými týždňami a poviem vám, odvtedy som ho musela pripravovať ešte niekoľkokrát. Je totiž neskutočný. Tá škoricová orientálna chuť masaly, kyslastá chuť paradajok, môj milovaný cícer a kokosový dojazd, všetko sa to dopĺňa do poslednej kvapky. Čudujem sa, že som až doteraz mohla žiť bez tohto jedla. Čo jedla?! To nie je jedlo... To je N.E.B.O.!!!! Ešte teraz cítim tú vôňu a chuť... Treba vyskúšať, potom pochopíte. :) Potrebujeme: (2-3 porcie) 1 menšia šálka červenej šošovice (200ml) 1 cibuľa 2 strúčiky cesnaku 750ml zeleninového vývaru (najlepšie domáci) 2 ČL korenia garam masala 1 ČL kurkumy 1 ČL majoránu 1 ČL mletej údenej sladkej červenej papriky 1 plechovka drvených lúpaných paradajok 100ml kokosového mlieka alebo smotany (napríklad Alpro) 1 plechovka cíceru 2 veľké hrste čerstvého baby špenátu soľ podľa chuti pár kvapiek citrónovej šťavy Postup: Šošovicu ...