Lepšie som ešte nejedla...
Tento recept vznikol jedného dňa, úplne náhodou. Chcela som si spraviť na obed zeleninové fašírky, ale keďže som si nevyhľadala žiaden recept, rozhodla som sa improvizovať a tak som nahádzala do misky všetko, čo mi prišlo pre toto jedlo vhodné a prekvapivo ten miešunk nakoniec chutil skutočne dobre, nechcem sa chváliť, ale ja osobne som ešte asi nič lepšie takéhoto druhu ani nejedla.
No veď posúďte sami.
Dopredu chcem povedať, že neviem presné množstvá použitých surovín a všetko som použila tak od oka, ale budem sa vás snažiť aspoň čiastočne zaviesť do nejakej tej gramážovej relácie, v ktorej som sa pohybovala.
Potrebujeme:
1 vrecko (350g) mrazenej Bretanskej zeleninovej zmesi (brokolica, karfiol, mrkva) alebo čerstvú zeleninu tohto druhu
2 hrste mrazeného hrášku
2 hrste mrazenej kukurice
2 strúčiky cesnaku
detskú krupicu
2 vajcia
strúhanku
soľ, čierne korenie, oregáno, kurkumu
olej
Postup:
Mrazenú zeleninu si uvaríme v mierne osolenej vode. Hrášok a kukuricu varíme oddelene od ostatnej zeleniny.
Po uvarení a miernom vychladnutí brokolicu, karfiol a mrkvu popučíme pučidlom na zemiakovú kašu alebo ponorným mixérom, no hrášok a kukuricu necháme vcelku a zamiešame k ostatnej zelenine.
Následne zeleninu zalejeme rozšľahanými vajíčkami, osolíme, okoreníme, pridáme prelisovaný cesnak, kurkumu a oregáno a poriadne premiešame, aby sa ingrediencie prepojili.
Potom k zmesi prisypeme detskú krupicu. Pridáme také množstvo, aby sa nám vytvorila masa, z ktorej sa nám budú dať bez problémov tvarovať malé fašíročky.
Takto pripravené fašíročky pred uložením na pekáč vyložený papierom na pečenie, ešte zo všetkých strán obalíme v strúhanke.
Na pekáči fašírky zľahka pokvapkáme olejom tak, aby neostali suché a dáme piecť do rúry predhriatej na 200stupňov, kým nechytia zlatistú farbu.
Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom, prípadne s tatárskou omáčkou alebo s jogurtovým dresingom.
DOBRÚ CHUŤ!!!
Komentáre
Zverejnenie komentára