Vhodné na detskú párty...
Keďže krupičku majú radi asi najmä deti, tak si myslím, že touto tortou ulahodíte najviac, aspoň z môjho uhla pohľadu, tým najmaškrtnejším a najúprimnejším jazýčkom, akými tie detské bez pochyby sú. No z vlastnej skúsenosti viem, že krupicová kaša a iné jedlá z krupice nemusia byť len detským pokrmom. Aj ja sama, i keď už pomaly v čase dospelosti, ale i moji rodičia či starší súrodenci, ktorí už sú z časti sami rodičmi, ostali týmto batoľacím pokrmom stále verní a obľubujú ich rovnako ako v čase, keď ich zakúsili po prvýkrát.
Takže ak vaše deti alebo vy sami skutočne holdujete krupicovej kaši či krupicovým haluškám v polievke, tak ako ja, nebojte sa zakúsiť krupicu aj v takejto podobe a ja verím, že nebudete banovať.
Za recept opäť ďakujem, skvelej slovenskej blogerke Angie Bakes, od ktorej som tento recept prebrala a tak trocha som ho pretvorila podľa vlastných predstáv.
Potrebujeme:
korpus:
0,5l mlieka
100g masla
100g trstinového alebo kryštálového cukru
135g detskej krupice
150g kokosu
poleva:
100g horkej čokolády (čokolády na varenie)
160ml šľahačkovej smotany
na ozdobu:
ľubovoľné ovocie, kokosové chipsy, lentilky...
Postup:
Mlieko dáme variť na sporák. Keď už je teplé, pridáme maslo a cukor a dobre spolu zmiešame.
Maslo a cukor necháme rozpustiť a ešte predtým ako začne mlieko vrieť, prisypeme aj krupicu a kokos. Na miernom ohni varíme túto kašu za stáleho miešania, pokým úplne nezhustne.
Potom zmes okamžite prenesieme do tortovej formy, ktorú som si ja osobne predtým vystlala papirom na pečenie a rovnomerne uhladíme, aby bol korpus na všetkých miestach približne rovnako vysoký.
Vložíme do chladničky.
Následne si pripravíme polevu.
Šľahačku dáme zohriať na sporák. Keď je smotana teplá, pridáme čokoládu a miešame, kým sa úplne nerozpustí. Potom odstavíme a necháme trošku vychladnúť. Polevu nesmieme lievať na korpus veľmi horúcu.
Vychladnutú polevu nalejeme na vrch krupicového korpusu a dáme aspoň na dve hodiny stuhnúť do chladničky.
Keď poleva na vrchu torty uschne, môžme sa pustiť do samotného dozdobovania.
Ja som na ozdobenie použila čerstvé ovocie, ktoré som poukladala po celom obvode torty, následne som ho zasypala kokosovými chipsami a aby celá torta chytila ešte trocha farby, prišli na rad aj klasické Lentilky, ktoré pozná a miluje asi každý, i keď nemajú bohvieaké zloženie, ale nad tým musí človek občas pritvoriť pokojne aj obe oči.
Dúfam, že vám krupicová torta v mojom podaní ulahodí a aby sa vám do nej lepšie kúsalo, tak vám prajem DOBRÚ CHUŤ PRIATELIA!!!
Komentáre
Zverejnenie komentára