Preskočiť na hlavný obsah

Banánový fitness koláč s arašidovým maslom

Ďalšia z ovsených variácií


Keďže, už ako dobre viete, pretože som vám to spomínala už v prvom článku na tomto blogu, som si prednedávnom zadovážila knihu úspešnej slovenskej foodblogerky Angie Bakes a v jej druhej polovici sa nachádza nespočet zdravých receptov, vhodných najmä na raňajky a rovnako už viete, že ja milujem sladké raňajky a to najmä také, ktoré si sama navarím a napečiem, tak som aj včera poobede listovala stránkami tejto úžasnej knihy a hľadala som, čo chutné, rýchle a zdravé si tentokrát pripravím. Keďže som mala doma banány, mamina práve načistila vlašské orechy a pár dní dozadu mi prišiel balík z bioobchodu, v ktorom sa okrem iného skrývala aj fľaštička 100% arašidového krému, tak som ani chvíľu nerozmýšľala a siahla som po ,,koláči´´, o ktorom som dovtedy ani netušila, že bude taký dokonalý, že mi zmizne do pár minút spred očí, ešte že som bola taká šikovná a rýchla, že som si istú časť stihla schovať na bezpečné miesto a ráno ma na ňom čakal nedotknutý a stále rovnako skvelý.

Potrebujeme:
2 veľké banány
4PL arašidového masla
250g ovsených vločiek
70g nasekaných vlašských orechov
50g nasekanej horkej čokolády
2PL agávového sirupu alebo medu
1ČL prášku do pečiva

Postup:
Banány spolu s arašidovým maslom rozmixujeme tyčovým mixérom. Následne pridáme agávu alebo med, nasekané orechy a čokoládu a opäť dobre premiešame. Potom prisypeme ovsené vločky s práškom do pečiva, ktoré dobre zamiešame do tekutej zmesi.
Pripravené cesto nalejeme na malý plech 20X20cm alebo v mojom prípade opäť do tortovej formy vystlanej papirom na pečenie a vložíme do rúry predhriatej na 200stupňov.
Pečieme asi 25minút. Potom vytiahneme z rúry, necháme trochu vychladnúť a až potom nakrájame.
Ako som už spomínala, ja som si papala na raňajky spolu s čerstvým ovocím a pohárom acidofilného mlieka. Boli skvelé, chuť arašidového masla je tu obzvlášť výrazná, takže ak ho nemáte veľmi v láske, tak vám tento koláč veľmi neodporúčam,ale v opačnom prípade si ho zaiste zamilujete.

DOBRÚ CHUŤ!!!



Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jablkový koláč z lístkového cesta s pudingovo-tvarohovou plnkou

Občas si zaexperimentujem Dnes si tak vravím, že by som tak ako takmer každý deň počas letných prázdnin, mohla opäť niečo upiecť. Kuknem do chladničky, mám tam ešte lístkové cesto, otvorený tvaroh, nejaké to mlieko, jablká na linke... Rozmýšľam čo by z toho len mohlo vzniknúť, a tak ma zrazu osvieti. Vznikol z toho tento koláč a ja vás teraz zasvätím, z čoho sa vlastne skladá a ako som postupovala pri jeho výrobe. Tak nech sa páči, tu to máte. :)  Potrebujeme: 1 chladené lístkové cesto (asi 275g) 200g hrudkovitého tvarohu 1 balíček vanilkového pudingu 500ml mlieka 4PL trstinového cukru 2 veľké jablká škoricu alebo škoricový cukor na posypanie Postup: Ako prvý si uvaríme puding. Pudingový prášok vymiešame v 200ml mlieka s cukrom a zvyšok 300ml mlieka dáme variť na sporák, keď mlieko začne vrieť, prilejeme pudingovú zmes a za stáleho miešania varíme, kým puding nezačne bublať a nezhustne. Potom odstavíme a necháme za občasného premiešavania ochladnúť. ...

Zdravý fit mrkvovo-jablkový koláč

Maškrta nielen pre zajaca Potrebujeme: 3 stredne veľké mrkvy 3 stredne veľké jablká 1,5 šálky jemne mletých ovsených vločiek 5PL kokosového oleja 1PL slnečnicových semiačok 9 sušených sliviek 1,5ČL mletej škorice 100-150ml vody šťava z pol citróna Postup: Mrkvu a jablká umyjeme a očistíme. Mrkvu nastrúhame na jemnom strúhadle a jablká postrúhame na hrubšie. Jablká a mrkvu popolievame citrónovou šťavou a premiešame. Pridáme ovsené vločky, škoricu a vodu, opäť premiešame a necháme 15minút postáť. Slivky si nakrájame na drobné kúsky a pridáme do odležaného cesta spolu so slnečnicovými semiačkami a kokosovým olejom, premiešame a ak sa vám zdá cesto ešte príliš suché pridajte trošku vody, v opačnom prípade prisypte ešte trocha vločiek. Cesto potom prelejeme na menší plech alebo do tortovej formy, vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180stupňov asi 45minút. Ja som po 30minútach vybrala z rúry, nechala trochu vychladnúť, pokrájala a kúsky som pootá...

Vegan šošovicový dhal s cícerom

Dhal, jedlo, na ktoré sa mi už tak dlho zbiehali slinky. K jeho príprave som sa prvýkrát dostala pred niekoľkými týždňami a poviem vám, odvtedy som ho musela pripravovať ešte niekoľkokrát. Je totiž neskutočný. Tá škoricová orientálna chuť masaly, kyslastá chuť paradajok, môj milovaný cícer a kokosový dojazd, všetko sa to dopĺňa do poslednej kvapky. Čudujem sa, že som až doteraz mohla žiť bez tohto jedla. Čo jedla?! To nie je jedlo... To je N.E.B.O.!!!! Ešte teraz cítim tú vôňu a chuť... Treba vyskúšať, potom pochopíte. :) Potrebujeme: (2-3 porcie) 1 menšia šálka červenej šošovice (200ml) 1 cibuľa 2 strúčiky cesnaku 750ml zeleninového vývaru (najlepšie domáci) 2 ČL korenia garam masala 1 ČL kurkumy 1 ČL majoránu 1 ČL mletej údenej sladkej červenej papriky 1 plechovka drvených lúpaných paradajok 100ml kokosového mlieka alebo smotany (napríklad Alpro) 1 plechovka cíceru 2 veľké hrste čerstvého baby špenátu soľ podľa chuti pár kvapiek citrónovej šťavy Postup: Šošovicu ...