Ďalšia z ovsených variácií
Keďže, už ako dobre viete, pretože som vám to spomínala už v prvom článku na tomto blogu, som si prednedávnom zadovážila knihu úspešnej slovenskej foodblogerky Angie Bakes a v jej druhej polovici sa nachádza nespočet zdravých receptov, vhodných najmä na raňajky a rovnako už viete, že ja milujem sladké raňajky a to najmä také, ktoré si sama navarím a napečiem, tak som aj včera poobede listovala stránkami tejto úžasnej knihy a hľadala som, čo chutné, rýchle a zdravé si tentokrát pripravím. Keďže som mala doma banány, mamina práve načistila vlašské orechy a pár dní dozadu mi prišiel balík z bioobchodu, v ktorom sa okrem iného skrývala aj fľaštička 100% arašidového krému, tak som ani chvíľu nerozmýšľala a siahla som po ,,koláči´´, o ktorom som dovtedy ani netušila, že bude taký dokonalý, že mi zmizne do pár minút spred očí, ešte že som bola taká šikovná a rýchla, že som si istú časť stihla schovať na bezpečné miesto a ráno ma na ňom čakal nedotknutý a stále rovnako skvelý.
Potrebujeme:
2 veľké banány
4PL arašidového masla
250g ovsených vločiek
70g nasekaných vlašských orechov
50g nasekanej horkej čokolády
2PL agávového sirupu alebo medu
1ČL prášku do pečiva
Postup:
Banány spolu s arašidovým maslom rozmixujeme tyčovým mixérom. Následne pridáme agávu alebo med, nasekané orechy a čokoládu a opäť dobre premiešame. Potom prisypeme ovsené vločky s práškom do pečiva, ktoré dobre zamiešame do tekutej zmesi.
Pripravené cesto nalejeme na malý plech 20X20cm alebo v mojom prípade opäť do tortovej formy vystlanej papirom na pečenie a vložíme do rúry predhriatej na 200stupňov.
Pečieme asi 25minút. Potom vytiahneme z rúry, necháme trochu vychladnúť a až potom nakrájame.
Ako som už spomínala, ja som si papala na raňajky spolu s čerstvým ovocím a pohárom acidofilného mlieka. Boli skvelé, chuť arašidového masla je tu obzvlášť výrazná, takže ak ho nemáte veľmi v láske, tak vám tento koláč veľmi neodporúčam,ale v opačnom prípade si ho zaiste zamilujete.
DOBRÚ CHUŤ!!!
Komentáre
Zverejnenie komentára