Jedna z mojich podarených kombinácií
Dnes vám konečne po všetkých tých sladkých receptoch prinášam aj nejaký ten tip na skvelý, chutný (teda len v prípade, že obľubujete plesňové syry) a plnohodnotný obed či večeru.
Tento recept som si vymyslela sama, takže som naň aj patrične hrdá a bezhranične ho milujem. I keď som si vedomá toho, že sa nájde možno hneď niekoľko kuchárskych kníh, v ktorých sa nachádza nejeden podobný recept, tomuto môjmu aj tak bez hanby nalepím doďaleka kričiacu nálepku originality, pretože pri jeho zhotovovaní, som ani len jedným očkom nenazrela do žiadnej kuchárky a rovnako som neprehľadávala ani žiadne webové stránky o varení, jednoducho som si v kuchyni zastala nad sporák a rozjímala som, čo by sa k čomu hodilo a podľa toho , čo som mala práve v tej chvíli po ruke, som zhotovila toto nezameniteľné jedlo a pretože vás mám veľmi, veľmi rada, tak som sa rozhodla, že sa s vami podelím o tajomstvo mojej kuchyne...
Potrebujeme (2 porcie):
1/2 téglika bieleho jogurtu (asi 75g)
+-100g plesňového syra Niva
5 ružičiek brokolice
6 ks cherry paradajok
2 väčšie alebo 4 menšie čerstvé šampiňóny
1 balenie zemiakových gnocchov (500g)
olej
pažítka na ozdobu
olej
Postup:
Brokolicu si namočíme na chvíľu do teplej vody, prepláchneme a dáme do hrnca variť do zmäknutia (voda by nemala úplne zalievať brokolicu).
Nivu si rozdrobíme do hrnca a na miernom ohni ju necháme rozpustiť, prilejeme jogurt (ak sa vám zdá, že Niva je aj pôsobením tepla sporáka stále tuhá a v jednej guči, nezúfajte, po pridaní jogurtu sa pekne rozíde), na miernom ohni necháme mierne prevrieť za stáleho premiešavania, aby nám v omáčke neostali hrudky. Potom do omáčky primiešame na drobno pokrájanú brokolicu (brokolicu už nemusíte variť v omáčke, takže ju stačí pridať po odstavení zo sporáka).
Medzitým si necháme zovrieť vodu na gnocchi a uvaríme ich podľa návodu na obale.
Šampiňóny si umyjeme, odstránime nožičky a očistíme klobúčiky. Nakrájame si ich na malé kocky.
Do panvičky si dáme trochu oleja a keď už sa nám zdá byť dostatočne rozpálený, pridáme šampiňóny a poriadne ich opečieme do stmavnutia (namiesto šampiňónov môžte použiť aj slaninku alebo oboje).
Uvarené gnocchi naberieme na taniere (mne jedno balenie vyjde vždy maximálne na dve porcie, i keď na obale sa píše, že je to množstvo na 4 porcie, no skutočne neviem, komu by to stačilo), polejeme nivovou omáčkou, na vrch poukladáme rozpolené cherry paradajky, ktoré sa perfektne dopĺňajú so slanou nivovou omáčkou, pridáme opečené šampiňóny a nakoniec môžme dozdobiť nasekanou čerstvou pažítkou.
Dúfam, že vám môj recept ulahodí a zamilujete si ho tak, ako ja :)
DOBRÚ CHUŤ!!!
Komentáre
Zverejnenie komentára