Pretože pečiem s láskou...
Tento koláčik som robila už niekoľkokrát, no a asi aj práve preto som sa poňom rozhodla siahnuť aj prednedávnom, keď sa nám ohlásila nečakaná návšteva, je rýchly, chutný a nenáročný na suroviny, najmä, ak sa vám v chladničke povaľuje niekoľko acidofilných mliek v kelímku, tak ako mne...
Potrebujeme:
500ml acidofilného mlieka (ja som požila plnotučné Acidko od Rajo)
250g kryštáľového cukru (v pôvodnom recepte bolo 350g práškového, ale ja som ho doma nemala a aj kryštálového som dala menej, pretože som nechcela, aby bol koláčik až tak nehorázne sladký)
350g polohrubej múky
2 vajcia
20g kakaa
1/2 balíčka prášku do pečiva
100ml oleja (ja som použila slnečnicový)
ľubovoľný džem na potretie (ja som použila jahodový)
kokosová múčka na posypanie
roztopená čokoláda na dozdobenie
Postup:
Vajcia a olej vymiešame s cukrom dopenista. Pridáme acidofilné mlieko, kakao a múku s práškom do pečiva a opäť spolu dobre premiešame.
Cesto vylejeme na papierom na pečenie vystlaný plech a rovnomerne ho rozotrieme, aby malo všade rovnakú hrúbku. Následne plech vložíme do rúry vyhriatej na 180stupňov a pečieme asi 25minút.
Po upečení vyberieme z rúry a necháme trochu vychladnúť.
Následne cesto potrieme poriadnou vrstvou ľubovoľného lekváru, posypeme vrstvou kokosu a abstraktne pokvapkáme roztopenou čokoládou.
Keď čokoláda trocha zaschne, môžme začať s porcovaním. Koláč môžte nakrájať klasickým spôsobom alebo na to môžte použiť vykrajovačku na perníky s akýmkoľvek motívom, čo poteší, určite, najmä vaše deti a okrajky, ktoré vám zostanú hádžte pokojne rovno do svojho bruška, veď si to zaslúžite, keď ste si dali toľko námahy s pečením. :)
DOBRÚ CHUŤ!!!
Komentáre
Zverejnenie komentára