Jesenná ovsená kaša so všetkým, čo milujem
Táto ovsená kaša je zmesou mojich najobľúbenejších ingrediencií, ktoré sa mi spájajú s chuťami jesene. Nesmú v nej chýbať vlašské orechy či škorica ako aj ovocie či agávový sirup...
Ak ste aj vy milovníkmi ovsenej kaše, dáte mi za pravdu, že ide o pokrm mnohých tvárí a žiadna klasická či špeciálne skombinovaná varianta nie je zlou voľbou a ovsená kaša je prosto jedlo, ktoré nikdy nemôže chutiť zle.
Ja osobne ovsenú kašu milujem preto, že hneď zrána dodá človeku kopec energie, nadlho zasýti a hlavne parádne prehreje žalúdok, no a samozrejme, aspoň podľa mňa, chutí fantasticky, neviem ale mne tieto sacharidové jedlá vždy tak pohladia dušu i bruško, že si ich pokojne doprajem, koľko mi hrdlo ráči. :)
Dnes vám teda prinášam svoj experiment, ktorý je možno pre mnohých z vás už dávno starý známy, no určite nie dopodrobna, pretože nech už existuje koľkokoľvek podobných receptov, tento je zostavený mnou osobne, takže sa na žiaden z nich nemôže podobať na nerozpoznanie.
(Prepáčte, že toľko trepem, ale som unavená ako pes a ledva držím otvorené oči, nie to aby som ešte rozmýšľala, čo vôbec píšem.)
Potrebujeme:
50g jemne mletých ovsených vločiek
300ml mlieka
1PL agávového sirupu / medu
2PL mletých vlašských orechov
1 jablko
1 hrušku
1PL sušených hrozienok
1ČL škorice
Postup:
Ovsenú kašu si uvaríme klasicky tak, ako som písala už v niekoľkých predchádzajúcich článkoch.
Ovsené vločky si trošku nasucho opražíme na panvici, zalejeme mliekom, pridáme agávový sirup a necháme variť, kým kaša nezhustne, pred odstavením z ohňa, pridáme do kaše orechy, poriadne premiešame a dovaríme.
Jablko a hrušku si umyjeme, ošúpeme a nakrájame na menšie kocky. Ovocie vložíme do rajničky, zalejme asi štampedlíkom vody, pridáme škoricu (môžte použiť aj škoricový cukor alebo pridať agávový sirup či med) a hrozienka a dusíme do zmäknutia (voda sa musí spojiť so šťavou z ovocia a vytvoriť sirup, sirup nenechajte vyvrieť).
Kašu prelejeme do misky či do hlbokého taniera, na vrch naukladáme udusené ovocie a nakoniec celú kašu polejeme vzniknutým sirupom z ovocia. Potom môžme ešte kašu dodekorovať celými vlašskými orechami, čerstvou medovkou či nasekanou čokoládou.
DOBRÚ CHUŤ!!!
Komentáre
Zverejnenie komentára