Mliečna desiata do školy
Dnes som bola v škole len dve hodiny, využila som, že dnes máme akýsi deň mobility a veľmi sa neučíme a zdrhla som domov, ale nie len tak bezdôvodne samozrejme. Totiž už o chvíľočku vyrážam opäť na cesty, pretože ma čaká jedno lekárske vyšetrenie, no kým sa mi uvarí obed, využijem ešte čas na pridanie ďalšieho príspevku so skvelým receptom.
Tentokrát pôjde o klasiku, ktorú miloval v detstve asi každý a v čase, keď sme boli ešte malý prckovia to bola naša pravidelná desiata či olovrant.
Ja vám tento poklad z detstva prinášam v domácej verzii, no môžem vám sľubiť, že ho nerozoznáte od originálu, ba naopak, bude zaručene ešte o mnoho lepší a hlavne budete mať presný prehľad o tom, čo ste do svojho mliečneho dezertu použili, že je plný len tých najlepších ingrediencií a bez pridania zbytočných e-čok.
Tak sa poďme spoločne mrknúť na ten recept:
Potrebujeme:
1 balíček vanilkového pudingu v prášku
400ml mlieka
6PL trstinového alebo kryštálového cukru
1 balíček vanilínového cukru
300g jemného tvarohu
200g bieleho jogurtu (ja som použila Rajo Probia nature)
- toto sú ingrediencie na vanilkovú verziu, no ak máte radšej čokoládový Termix, použite namiesto vanilkového pudingu čokoládový a do zmesi pridajte ešte 3PL kakaa
Postup:
V časti mlieka si vymiešame pudingový prášok. Zvyšné mlieko dáme variť na sporák spolu s cukrom a keď začne vrieť, prilejeme vymiešaný puding v mlieku a za stáleho miešania varíme, kým puding nezhustne. Potom odstavíme a necháme vychladnúť.
Medzitým si zmiešame mäkký tvaroh s jogurtom a vanilínovým cukrom.
Následne k tvarohovej zmesi prilejeme vychladnutý puding a spolu vymiešame na hladký krém.
Nalejeme do pripravených misiek, ozdobíme Lentilkami a odložíme do chladu, aspoň na dve hodiny, aby krém poriadne stuhol a schladol.
Môj TIP: Ak si chcete Temix vziať do školy alebo práce, môžte ho prenášať v malých sklenených pohárikoch od detskej výživy či džemu.
DOBRÚ CHUŤ!!!
Komentáre
Zverejnenie komentára