Preskočiť na hlavný obsah

Slané muffiny so šunkou a mozzarellou

Láska mojej mamy

Potrebujeme:
200g hladkej múky
2 vajcia
100ml oleja (ja som použila slnečnicový)
100ml mlieka
50ml šľahačkovej smotany
125g mozzarelly
5 plátkov kvalitnej šunky
1/2 balíčka prášku do pečiva
soľ, čierne korenie,  sušené oregáno, mletú sladkú papriku, kurkumu

Postup:
Vajcia, mlieko, šľahačku, olej, soľ a koreniny spolu poriadne vymiešame metličkovým mixérom. 
Následne pridáme múku s práškom do pečiva, nastrúhanú mozzarellu, na kocky nakrájanú šunku a opäť spolu premiešame dohladka.
Ak máte radi olivy či šampiňóny, pokojne ich môžte zamiešať do cesta spolu so základnými surovinami, rovnako môžte pridať svoju obľúbenú zeleninu, napríklad špenát, papriku, cibuľu či nejaké čerstvé bylinky, ja som tieto prísady z ohľadu na kojacu sestru a jej synčeka, radšej vynechala, ale väčšinou na ne nikdy nezabudnem a potom chutia muffiny ešte lepšie.
Rúru si predhrejeme na 180stupňov.
Pripravíme si formu na muffiny, ktorú vystelieme papierovými košíčkami, mne z tejto dávky cesta vyšlo 11 muffinov. Cesto nalejeme (cesto je trošku hustejšie, ako bežne takýto druh býva, takže sa ťažšie nalieva) asi do dvoch tretín papierových košíčkov. Vrch muffinov som ozdobila polkami cherry paradajok a nasekanou pažítkou.
Vložíme do rúry a pečieme asi 25minút.
Potom už len necháme vychladnúť a môžme ochutnávať.

DOBRÚ CHUŤ!!!





Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jablkový koláč z lístkového cesta s pudingovo-tvarohovou plnkou

Občas si zaexperimentujem Dnes si tak vravím, že by som tak ako takmer každý deň počas letných prázdnin, mohla opäť niečo upiecť. Kuknem do chladničky, mám tam ešte lístkové cesto, otvorený tvaroh, nejaké to mlieko, jablká na linke... Rozmýšľam čo by z toho len mohlo vzniknúť, a tak ma zrazu osvieti. Vznikol z toho tento koláč a ja vás teraz zasvätím, z čoho sa vlastne skladá a ako som postupovala pri jeho výrobe. Tak nech sa páči, tu to máte. :)  Potrebujeme: 1 chladené lístkové cesto (asi 275g) 200g hrudkovitého tvarohu 1 balíček vanilkového pudingu 500ml mlieka 4PL trstinového cukru 2 veľké jablká škoricu alebo škoricový cukor na posypanie Postup: Ako prvý si uvaríme puding. Pudingový prášok vymiešame v 200ml mlieka s cukrom a zvyšok 300ml mlieka dáme variť na sporák, keď mlieko začne vrieť, prilejeme pudingovú zmes a za stáleho miešania varíme, kým puding nezačne bublať a nezhustne. Potom odstavíme a necháme za občasného premiešavania ochladnúť. ...

Zdravý fit mrkvovo-jablkový koláč

Maškrta nielen pre zajaca Potrebujeme: 3 stredne veľké mrkvy 3 stredne veľké jablká 1,5 šálky jemne mletých ovsených vločiek 5PL kokosového oleja 1PL slnečnicových semiačok 9 sušených sliviek 1,5ČL mletej škorice 100-150ml vody šťava z pol citróna Postup: Mrkvu a jablká umyjeme a očistíme. Mrkvu nastrúhame na jemnom strúhadle a jablká postrúhame na hrubšie. Jablká a mrkvu popolievame citrónovou šťavou a premiešame. Pridáme ovsené vločky, škoricu a vodu, opäť premiešame a necháme 15minút postáť. Slivky si nakrájame na drobné kúsky a pridáme do odležaného cesta spolu so slnečnicovými semiačkami a kokosovým olejom, premiešame a ak sa vám zdá cesto ešte príliš suché pridajte trošku vody, v opačnom prípade prisypte ešte trocha vločiek. Cesto potom prelejeme na menší plech alebo do tortovej formy, vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180stupňov asi 45minút. Ja som po 30minútach vybrala z rúry, nechala trochu vychladnúť, pokrájala a kúsky som pootá...

Vegan šošovicový dhal s cícerom

Dhal, jedlo, na ktoré sa mi už tak dlho zbiehali slinky. K jeho príprave som sa prvýkrát dostala pred niekoľkými týždňami a poviem vám, odvtedy som ho musela pripravovať ešte niekoľkokrát. Je totiž neskutočný. Tá škoricová orientálna chuť masaly, kyslastá chuť paradajok, môj milovaný cícer a kokosový dojazd, všetko sa to dopĺňa do poslednej kvapky. Čudujem sa, že som až doteraz mohla žiť bez tohto jedla. Čo jedla?! To nie je jedlo... To je N.E.B.O.!!!! Ešte teraz cítim tú vôňu a chuť... Treba vyskúšať, potom pochopíte. :) Potrebujeme: (2-3 porcie) 1 menšia šálka červenej šošovice (200ml) 1 cibuľa 2 strúčiky cesnaku 750ml zeleninového vývaru (najlepšie domáci) 2 ČL korenia garam masala 1 ČL kurkumy 1 ČL majoránu 1 ČL mletej údenej sladkej červenej papriky 1 plechovka drvených lúpaných paradajok 100ml kokosového mlieka alebo smotany (napríklad Alpro) 1 plechovka cíceru 2 veľké hrste čerstvého baby špenátu soľ podľa chuti pár kvapiek citrónovej šťavy Postup: Šošovicu ...