Preskočiť na hlavný obsah

Pudingový dezert

Tento recept vznikol úplne náhodou. Keďže som potrebovala pripraviť nejaký dezert, ktorý osvieži mojich najbližších po náročných vybavovačkách v meste a v chladničke mi strašila nejaká tá Paula - pudingový dezert v kelímku od Oetkera, trochu zdravší ako tie ostatné sračky so šľahačkou na vrchu - a čokoládové kokosové mlieko od Alpra,voľba bola jasná. Okamžite ma napadlo pripraviť nejaký zaujímavejší pudingový pohár. Ten bol  u nás totiž odjakživa voľbou číslo jeden. Pamätám si, že už ako malé dieťa som ho s maminou pripravovala vždy, keď k nám mala prísť nejaká návšteva a sama ho od detstva milujem, nielen pripravovať, ale i jesť.
No a keďže sa mi, podľa môjho názoru, celkom vydaril, rozhodla som sa s vami oň podeliť.
Tak teda bez ďalších okolkov prejdime rovno na recept...

Potrebujeme: (4 menšie porcie)
1 balíček keksíkov Marína (môžte použiť aj Bebe alebo akékoľvek maslové sušienky)
1 balíček čokoládového pudingu
500ml čokoládového kokosového mlieka Alpro (môžte použiť aj obyčajné)
3PL cukru
1 téglik pudingu Paula s vanilkovo-jahodovou príchuťou (môžte použiť aj iný)
banán, jahody
kokosové chipsy a čokoláda na ozdobu

Postup:
Ako prvý si uvaríme puding. Najlepšie je použiť namiesto klasického mlieka čokoládové, tým dosiahneme ešte plnšiu a výraznejšiu čokoládovú chuť. 2/3 mlieka dáme variť do hrnca na oheň. Vo zvyšku mlieka si rozmiešame pudingový prášok a podľa chuti dosladíme. Keď začne mlieko vrieť, zmenšíme plameň a pomaly vlejeme pudingovú zmes. Za stáleho miešania varíme do zhustnutia, necháme prevrieť a odstavíme.
Pripravíme si mištičky.
Na spodok misiek naukladáme na kúsky polámané keksíky a zalejeme pudingom.
Potom si vezmeme Paulu a rovným dielom ňou nejak pekne popolievame vrch každého pudingu.
Následne si nakrájame banán na kolieska a jahody umyjeme a prekrojíme na polovicu. Poukladáme do mištičiek a napokon dezert dozdobíme kokosovými chipsami a nastrúhanou čokoládou.
Vložíme do chladničky a necháme poriadne vychladnúť.
Potom môžme ochutnávať.
Verím, že sa budete zalizovať až za ušami...

DOBRÚ CHUŤ!






Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jablkový koláč z lístkového cesta s pudingovo-tvarohovou plnkou

Občas si zaexperimentujem Dnes si tak vravím, že by som tak ako takmer každý deň počas letných prázdnin, mohla opäť niečo upiecť. Kuknem do chladničky, mám tam ešte lístkové cesto, otvorený tvaroh, nejaké to mlieko, jablká na linke... Rozmýšľam čo by z toho len mohlo vzniknúť, a tak ma zrazu osvieti. Vznikol z toho tento koláč a ja vás teraz zasvätím, z čoho sa vlastne skladá a ako som postupovala pri jeho výrobe. Tak nech sa páči, tu to máte. :)  Potrebujeme: 1 chladené lístkové cesto (asi 275g) 200g hrudkovitého tvarohu 1 balíček vanilkového pudingu 500ml mlieka 4PL trstinového cukru 2 veľké jablká škoricu alebo škoricový cukor na posypanie Postup: Ako prvý si uvaríme puding. Pudingový prášok vymiešame v 200ml mlieka s cukrom a zvyšok 300ml mlieka dáme variť na sporák, keď mlieko začne vrieť, prilejeme pudingovú zmes a za stáleho miešania varíme, kým puding nezačne bublať a nezhustne. Potom odstavíme a necháme za občasného premiešavania ochladnúť. ...

Vegan šošovicový dhal s cícerom

Dhal, jedlo, na ktoré sa mi už tak dlho zbiehali slinky. K jeho príprave som sa prvýkrát dostala pred niekoľkými týždňami a poviem vám, odvtedy som ho musela pripravovať ešte niekoľkokrát. Je totiž neskutočný. Tá škoricová orientálna chuť masaly, kyslastá chuť paradajok, môj milovaný cícer a kokosový dojazd, všetko sa to dopĺňa do poslednej kvapky. Čudujem sa, že som až doteraz mohla žiť bez tohto jedla. Čo jedla?! To nie je jedlo... To je N.E.B.O.!!!! Ešte teraz cítim tú vôňu a chuť... Treba vyskúšať, potom pochopíte. :) Potrebujeme: (2-3 porcie) 1 menšia šálka červenej šošovice (200ml) 1 cibuľa 2 strúčiky cesnaku 750ml zeleninového vývaru (najlepšie domáci) 2 ČL korenia garam masala 1 ČL kurkumy 1 ČL majoránu 1 ČL mletej údenej sladkej červenej papriky 1 plechovka drvených lúpaných paradajok 100ml kokosového mlieka alebo smotany (napríklad Alpro) 1 plechovka cíceru 2 veľké hrste čerstvého baby špenátu soľ podľa chuti pár kvapiek citrónovej šťavy Postup: Šošovicu ...

Makovo-višňová štrúdľa

Niet nad dobrú štrúdľu Potrebujeme: na cesto: 400g hladkej múky 1 celé vajce + 1 bielko + 1 žĺtko na potretie 200ml vlažnej vody 1PL octu 2PL oleja na plnku: 300g mletého maku 200ml vody 1 vanilínový cukor 250g trstinové cukru 350g mrazených alebo čerstvých višní hrsť sušených hrozienok Postup: cesto: Suroviny na zmiešame a rukami vypracujeme cesto, ktoré necháme asi pol hodinu odpočívať v miske pod kuchynskou utierkou. plnka: Vodu uvaríme s cukrami,odstavíme z ohňa, prisypeme mak, hrozienka a višne a dobre premiešame. Štrúdľové cesto si rozdelíme na polovicu. Obe časti vyvaľkáme na dobre pomúčenej doske (pozor, cesto sa lepí). Na cestá rovnomerne rozložíme makovú plnku, zvinieme a preložíme na plech (dávala som po jednej na jeden plech, ale ak sa vám zmestí, tak môžete dať obe štrúdle na jeden plech) . Obe cestá ešt...