Ahojte,
aj vy ste milovníkmi avokáda, tak ako ja?
Musím sa priznať, že u mňa sa na tanieri v nejakej podobe objavuje takmer každý deň, veď prečo aj nie, keď je tak zdravé?!
Preto som sa dnes rozhodla spísať sem pár mojich obľúbených receptov spojených s týmto dokonalým ovocím.
Dúfam, že dnešný článok niekoho inšpiruje a aj vy si pochutíte na mojich obľúbených pokrmoch.
Tak poďme na to.
1. Cestoviny s avokádovým dipom, hubami a pečenými paradajkami
Ak neobľubujete huby, namiesto nich môžte svoje cestoviny posypať syrom či tvarohom a obohatiť ich o kukuricu či špenát.
2. Hrianky s avokádom a paradajkovou salsou
3. Zeleninový šalát s avokádovým dipom
Na tento šalát si stačí nakrájať niekoľko druhov zeleniny, základom je nejaký druh listového šalátu, uhorka, paradajky, prípadne reďkovka, môžme pridať olivy, dôležitou surovinou je i strukovina, napríklad cícer či fazuľa, ale môžte to nahradiť i kuracím mäsom, šunkou, syrom či vajíčkom. Avokádo si opäť, ako pri každom recepte, roztlačíme na kašu, lyžicou naservírujeme na vrch šalátu, okoreníme, prípadne osolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou (na druhej fotke som pridala ešte i trocha hummusu).
3. Dá sa to aj na sladko ( avokádový čokoládový mousse a raw košíčky s avokádovým krémom)
Na tento čokoládový krém vám stačí len jedno zrelé avokádo, jeden väčší a poriadne zrelý banán, kakao a agáva či med na dosladenie. Čistá jednoduchosť. Zdravé, vynikajúce a jednoduché. Vyskúšate a pochopíte. Vaše chuťové buky budú jasať. :)
Z avokáda sa dajú pripraviť aj výborné koláče, na niekoľko z nich nájdete recepty aj v mojich starších príspevkoch. Zdravá čoko-kokosová ,,raw´´ torta Avokádové vegan brownie
4. Avokádo namiesto masla
Rovnako si rada avokádo pridávam do obložených bagiet (bagetu si potriem majonézou/tatárkou, obložím syrom či šunkou, pridám zeleninu a na mesiačiky pokrájané avokádo - mňamka!). Veľmi chutné je, si avokádo pridať i na ,,paštiekový chlieb´´ či už použijete rastlinnú alebo živočíšnu paštiku alebo hummus.
5. Avokádová nátierka
Roztlačené avokádo zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľou, roztlačeným cesnakom, okoreníme, osolíme, ochutíme čerstvými či sušenými bylinkami, pridáme nadrobno nakrájané paradajky či červenú papriku, pokvapkáme citrónovou šťavou, zmiešame a natrieme na chlieb či pečivo.
Dúfam, že som vás dnešnými tipmi aspoň trochu inšpirovala, ak áno, budem rada, ak sa so mnou podelíte o svoje výtvory. Napíšte mi do komentárov pod dnešným článkom alebo pridajte fotku na Instagram, nezabudnite na hashtag #avokadovalaska a nezabudni ma označiť (@poppycinnamonlady).
Prajem pekný zvyšok dňa, majte sa krásne,
Vaša Poppy. :)
Komentáre
Zverejnenie komentára