Preskočiť na hlavný obsah

Zdravé banánovo-kokosové palacinky

Ahojte,
dnes vám prinášam tip na jeden z tých zdravších receptov, ktorý sa, myslím, opäť najviac hodí asi na raňajky.
Ako už asi dobre viete, celkom som si obľúbila ovsené lievance a recept na ne bol jedným z mojich prvých článkov. Toto jedlo je akousi obdobou tohto receptu, líši sa len v niektorých surovinách a máličko aj v príprave.
No podľa reakcie mojich chuťových pohárikov, táto verzia ovsených lievanco-palaciniek je ešte chutnejšia, bombovejšia a vymakanejšia.
Pochopíte, keď ochutnáte.


Budeme potrebovať (1 porcia):
1/2 šálky ovsených vločiek (asi 50g)
1/2 šálky rastlinného mlieka s čokoládovou príchuťou (ja som použila Alpro kokosové)
1 väčší zrelý banán (kúsok si nechajte na ozdobu)
1 PL kokosu 
na vrch:
biely jogurt / rastlinnú náhradu jogurtu (rovnako môžete použiť aj tvaroh)
mrazené lesné ovocie
kúsok banánu
kokos, orechy, škorica, čokoláda...

Postup:
Vločky, banán, kokos a mlieko vložíme do mixéra a vymixujeme do hladka. Cesto nesmie byť veľmi riedke, skôr také stredne husté preto, ak sa vám zdá riedke, pridajte ešte trocha vločiek alebo kokosu a ak sa vám zdá naopak husté, prilejte ešte trocha mlieka. 
Vajíčko do cesta nepridávame, pretože banán celkom dobre nahradí jeho funkciu.
Potom si položíme na sporák teflónovú panvicu a necháme ju dobre rozohriať. 
Pod palacinky som nepridávala žiaden olej, na teflónovú panvicu sa vôbec nepriliepajú, ale otáčajú sa trocha ťažšie, no čím je cesto hustejšie a palacinky sú pevnejšie, tým to ide ľahšie.
Takže, keď je panvica rozohriata, zmenšíme pod ňou plameň a nalievame na ňu lyžicou cesto do tvaru lievancou. Mne z tejto dávky vyšlo asi 6 menších lievancou a ešte jeden taký čapatý, ktorý padol ako ochutnávací model a veru že už vtedy som z toho bola úplne nadšená, skutočne sa dajú jesť aj samé úplne bez ničoho, ale najlepšie chutia, keď si ich namáčate do bieleho jogurtu a ten ešte doplníte horúcim lesným ovocím, nejakými orieškami a zvyšným banánom, ale na vrch si môžete dať čokoľvek čo vám chutí, fantázii sa medze nekladú.

DOBRÚ CHUŤ!!!

 
 
 


Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jablkový koláč z lístkového cesta s pudingovo-tvarohovou plnkou

Občas si zaexperimentujem Dnes si tak vravím, že by som tak ako takmer každý deň počas letných prázdnin, mohla opäť niečo upiecť. Kuknem do chladničky, mám tam ešte lístkové cesto, otvorený tvaroh, nejaké to mlieko, jablká na linke... Rozmýšľam čo by z toho len mohlo vzniknúť, a tak ma zrazu osvieti. Vznikol z toho tento koláč a ja vás teraz zasvätím, z čoho sa vlastne skladá a ako som postupovala pri jeho výrobe. Tak nech sa páči, tu to máte. :)  Potrebujeme: 1 chladené lístkové cesto (asi 275g) 200g hrudkovitého tvarohu 1 balíček vanilkového pudingu 500ml mlieka 4PL trstinového cukru 2 veľké jablká škoricu alebo škoricový cukor na posypanie Postup: Ako prvý si uvaríme puding. Pudingový prášok vymiešame v 200ml mlieka s cukrom a zvyšok 300ml mlieka dáme variť na sporák, keď mlieko začne vrieť, prilejeme pudingovú zmes a za stáleho miešania varíme, kým puding nezačne bublať a nezhustne. Potom odstavíme a necháme za občasného premiešavania ochladnúť. ...

Vegan šošovicový dhal s cícerom

Dhal, jedlo, na ktoré sa mi už tak dlho zbiehali slinky. K jeho príprave som sa prvýkrát dostala pred niekoľkými týždňami a poviem vám, odvtedy som ho musela pripravovať ešte niekoľkokrát. Je totiž neskutočný. Tá škoricová orientálna chuť masaly, kyslastá chuť paradajok, môj milovaný cícer a kokosový dojazd, všetko sa to dopĺňa do poslednej kvapky. Čudujem sa, že som až doteraz mohla žiť bez tohto jedla. Čo jedla?! To nie je jedlo... To je N.E.B.O.!!!! Ešte teraz cítim tú vôňu a chuť... Treba vyskúšať, potom pochopíte. :) Potrebujeme: (2-3 porcie) 1 menšia šálka červenej šošovice (200ml) 1 cibuľa 2 strúčiky cesnaku 750ml zeleninového vývaru (najlepšie domáci) 2 ČL korenia garam masala 1 ČL kurkumy 1 ČL majoránu 1 ČL mletej údenej sladkej červenej papriky 1 plechovka drvených lúpaných paradajok 100ml kokosového mlieka alebo smotany (napríklad Alpro) 1 plechovka cíceru 2 veľké hrste čerstvého baby špenátu soľ podľa chuti pár kvapiek citrónovej šťavy Postup: Šošovicu ...

Makovo-višňová štrúdľa

Niet nad dobrú štrúdľu Potrebujeme: na cesto: 400g hladkej múky 1 celé vajce + 1 bielko + 1 žĺtko na potretie 200ml vlažnej vody 1PL octu 2PL oleja na plnku: 300g mletého maku 200ml vody 1 vanilínový cukor 250g trstinové cukru 350g mrazených alebo čerstvých višní hrsť sušených hrozienok Postup: cesto: Suroviny na zmiešame a rukami vypracujeme cesto, ktoré necháme asi pol hodinu odpočívať v miske pod kuchynskou utierkou. plnka: Vodu uvaríme s cukrami,odstavíme z ohňa, prisypeme mak, hrozienka a višne a dobre premiešame. Štrúdľové cesto si rozdelíme na polovicu. Obe časti vyvaľkáme na dobre pomúčenej doske (pozor, cesto sa lepí). Na cestá rovnomerne rozložíme makovú plnku, zvinieme a preložíme na plech (dávala som po jednej na jeden plech, ale ak sa vám zmestí, tak môžete dať obe štrúdle na jeden plech) . Obe cestá ešt...