Preskočiť na hlavný obsah

Sardinkáče pre našich štvornohých miláčikov

Aj vaši domáci miláčikovia sú takí nenažranci ako ten môj!? Že sa vôbec pýtam, čo?
Asi neexistuje na Zemi psík či mačička, ktorý by nemiloval maškrtenie a odmenu by dostával najradšej aj za to, že vôbec vystrčí ňufáčik do tej zimy, čo nám posledné týždne zúri za oknom.
Ale asi každý správny majiteľ (a ak je k tomu ešte aj maniak na zdravú stravu) si zaiste neraz láme hlavu nad tým, čo je správne svojmu miláčikovi dopriať. Všetky tie maškrtky a pamlsky z obchodu vyzerajú tak odpudivo a umelo, že i nám sa pri pohľade na ne obracia žalúdok, nie to si ešte pomyslieť, čo to narobí s bruškom toho nevinného tvora.
Preto verím, že mnoho z vás sa tak ako ja občas rozhodne upiecť chlpáčom dobroty radšej doma, veď tie vyzerajú a rozvoniavajú tak dobre, že by ste ich najradšej pojedli vy sami, povedzte, môže byť niečo lepšie?!
Preto vám v tomto článku chcem priblížiť jeden z receptov na psie sušienky, ktoré si vaši havkáči jednoznačne zamilujú a verím, že nebude posledný a v dohľadnej dobe k nemu pribudne ešte kopa ďalších inšpirácií...



Potrebujeme:
2 plechovky sardiniek vo vlastnej šťave (ale môžme použiť aj sardinky v rastlinnom oleji)
200g hladkej celozrnnej ražnej alebo špaldovej múky
2 hrste celých ovsených vločiek
2 vajíčka
formičky na vykrajovanie

Postup:
Sardinky si vyklopíme z konzervy a vyberieme z nich chrbticu.
Následne si ich vidličkou alebo mixérom popučíme na kašu, pridáme múku, vajíčka a vločky a premiešame. Potom z týchto surovín, najlepšie rukami, vypracujeme kompaktné cesto.
Rúru si predhrejeme na 180stupňov a pripravíme si plech, ktorý vystelieme papierom na pečenie.
Cesto si vyklopíme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme na plát hrubý približne pol centimetra.
Z cesta potom formičkami povykrajujeme tvary súvisiace s našimi chlpáčmi, napríklad rôzne tvary zvieratiek, kostičky alebo môžte použiť aj klasické srdiečka, hviezdičky alebo čokoľvek, čo máte doma práve po ruke.
Sušienky naukladáme na plech a dáme piecť do vyhriatej rúry asi na 20-25minút.
Po upečení nechajte sušienky poriadne vychladnúť, aby štvornohých maškrtníkov po ochutnaní neboleli brušká a to, čo sa nestihne popapať hneď alebo lepšie povedané, čo sa vám podarí pred hladošom zachrániť, odložte do uzatvárateľnej sklenej nádoby alebo plechovej piksličky, aby sušienky zostali čo najdlhšie voňavé, mäkké, čerstvé a rýchlo sa neskazili.

Prajem DOBRÚ CHUŤ vašim chlpatým spoločníkom!!!




Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jablkový koláč z lístkového cesta s pudingovo-tvarohovou plnkou

Občas si zaexperimentujem Dnes si tak vravím, že by som tak ako takmer každý deň počas letných prázdnin, mohla opäť niečo upiecť. Kuknem do chladničky, mám tam ešte lístkové cesto, otvorený tvaroh, nejaké to mlieko, jablká na linke... Rozmýšľam čo by z toho len mohlo vzniknúť, a tak ma zrazu osvieti. Vznikol z toho tento koláč a ja vás teraz zasvätím, z čoho sa vlastne skladá a ako som postupovala pri jeho výrobe. Tak nech sa páči, tu to máte. :)  Potrebujeme: 1 chladené lístkové cesto (asi 275g) 200g hrudkovitého tvarohu 1 balíček vanilkového pudingu 500ml mlieka 4PL trstinového cukru 2 veľké jablká škoricu alebo škoricový cukor na posypanie Postup: Ako prvý si uvaríme puding. Pudingový prášok vymiešame v 200ml mlieka s cukrom a zvyšok 300ml mlieka dáme variť na sporák, keď mlieko začne vrieť, prilejeme pudingovú zmes a za stáleho miešania varíme, kým puding nezačne bublať a nezhustne. Potom odstavíme a necháme za občasného premiešavania ochladnúť. ...

Vegan šošovicový dhal s cícerom

Dhal, jedlo, na ktoré sa mi už tak dlho zbiehali slinky. K jeho príprave som sa prvýkrát dostala pred niekoľkými týždňami a poviem vám, odvtedy som ho musela pripravovať ešte niekoľkokrát. Je totiž neskutočný. Tá škoricová orientálna chuť masaly, kyslastá chuť paradajok, môj milovaný cícer a kokosový dojazd, všetko sa to dopĺňa do poslednej kvapky. Čudujem sa, že som až doteraz mohla žiť bez tohto jedla. Čo jedla?! To nie je jedlo... To je N.E.B.O.!!!! Ešte teraz cítim tú vôňu a chuť... Treba vyskúšať, potom pochopíte. :) Potrebujeme: (2-3 porcie) 1 menšia šálka červenej šošovice (200ml) 1 cibuľa 2 strúčiky cesnaku 750ml zeleninového vývaru (najlepšie domáci) 2 ČL korenia garam masala 1 ČL kurkumy 1 ČL majoránu 1 ČL mletej údenej sladkej červenej papriky 1 plechovka drvených lúpaných paradajok 100ml kokosového mlieka alebo smotany (napríklad Alpro) 1 plechovka cíceru 2 veľké hrste čerstvého baby špenátu soľ podľa chuti pár kvapiek citrónovej šťavy Postup: Šošovicu ...

Staropoľský medovník

Prečo si nenavodiť vianočnú atmosféru i v lete Tento koláč som piekla už asi týždeň dozadu, keď som sa pustila do sťahovania. Potrebovala som pomoc aj od svojho drahého brata, a tak som ho niečím musela podplatiť a zároveň odmeniť, moja voľba padla na jeho obľúbený perník, ktorý mu vždy kupujem aj na jarmokoch a trhoch. Ak aj vy milujete koláče s perníkovou príchuťou alebo sa už neviete dočkať Vianoc a tých skvelých koláčov, ktoré k nim patria, tak sa pustite so mnou do prípravy jedného z nich. Potrebujeme: 60g masla  1,5ČL prášku do perníka (prášok do pečiva s perníkovou príchuťou) 100g krupicového cukru  6-7PL medu 125ml plnotučného mlieka 2 vajcia 300g hladkej múky 2PL kakaa 250g slivkového džemu 100g čokolády na varenie Postup: Maslo rozpustíme na panvici, pridáme cukor a necháme skaramelizovať. Vmiešame med a odstavíme z ohňa. Polotekutú zmes prešľaháme s mliekom a žĺtkami. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Múku spojíme s práškom do...