Preskočiť na hlavný obsah

Zdravá nepečená čoko-kokosová torta

Ja by som tento recept nazvala ako zdravý, kvázi RAW cheesecake, ktorý ma veľmi prekvapil v tom, že chutil celej rodine a veľmi rýchlo bolo po ňom. Čudovala som sa preto, lebo mojim príbuzným veľmi tieto zdravé jedlá a koláčiky veľmi nešmakujú, ale tento u nich dostal milosť a stal sa výnimkou, ktorá potvrdzuje pravidlo, tak snáď bude chutiť i vám :)
Za tip na tento recept ďakujem fit.recepty a nadia_dia_ !


Potrebujeme:
korpus
150g pomletých ovsených vločiek
50g mletých mandlí
55g kokosového oleja (roztopeného)
1PL kakaa
štipka škorice
2PL lyžice agávového sirupu ale môžte použiť aj med alebo stéviu
kokosová vrstva
50g strúhaného kokosu
20g kokosového oleja (roztopeného)
250g jemného tvarohu
2-3 PL agávového sirupu alebo medu
čokoládový krém
1 avokádo
1 banán
80g horkej čokolády
2PL kokosového oleja (nemusí byť)
200g cream cheese
1PL kakaa
1-2PL agávy alebo medu

Postup:
Vločky si zmiešame s mandľami (ja som použila celé mandle a pomlela som v ich elektrickom sekáčiku spolu s vločkami), kakaom, škoricou a sladidlom, pridáme kokosový olej a dôkladne premiešame, aby nám vzniklo kompaktné cesto (najlepšie je použiť ruky). Cesto následne pozatláčame na  spodok tortovej formy vystlanej papierom na pečenie s priemerom asi 22cm (ja som použila formu v tvare srdca).
Potom si pripravíme kokosovú plnku. Kokos si rozmixujeme najemno tak, aby sa z neho začal uvoľnovať tuk a bol na dotyk vlhký, potom si kokos premiestnime do misky, pridáme kokosový tuk, sladidlo a tvaroh a dôkladne premiešame.
Následne túto vrstvu nanesieme rovnomerne na korpus a dáme do chladničky.
Na čokoládový krém si ako prvé rozmixujeme avokádo s banánom a cream cheese. Čokoládu si spolu s kokosovým olejom (ja som ho vôbec nepoužila, čokoláda bola aj bez toho dostatočne riedka a dobre sa rozpúšťala, ja som použila bio horkú čokoládu z Billly) roztopíme vo vodnom kúpeli a keď trocha schladne, prilejeme ju do pripravenej zmesi z avokáda, banánu a cream cheese. Dôkladne premiešame, prisypeme kakao a dosladíme podľa chuti.
Túto vrstvu nanesieme na kokosový krém a vrch ozdobíme podľa vlastnej fantázie (ja som najprv vrch torty jemne posypala kokosom, dozdobila banánom a drobným ovocím a nakoniec ešte pokvapkala trochou čokolády).
Vložíme na niekoľko hodín do chladničky stuhnúť (najlepšie cez noc) a podávame.

DOBRÚ CHUŤ!!!



Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jablkový koláč z lístkového cesta s pudingovo-tvarohovou plnkou

Občas si zaexperimentujem Dnes si tak vravím, že by som tak ako takmer každý deň počas letných prázdnin, mohla opäť niečo upiecť. Kuknem do chladničky, mám tam ešte lístkové cesto, otvorený tvaroh, nejaké to mlieko, jablká na linke... Rozmýšľam čo by z toho len mohlo vzniknúť, a tak ma zrazu osvieti. Vznikol z toho tento koláč a ja vás teraz zasvätím, z čoho sa vlastne skladá a ako som postupovala pri jeho výrobe. Tak nech sa páči, tu to máte. :)  Potrebujeme: 1 chladené lístkové cesto (asi 275g) 200g hrudkovitého tvarohu 1 balíček vanilkového pudingu 500ml mlieka 4PL trstinového cukru 2 veľké jablká škoricu alebo škoricový cukor na posypanie Postup: Ako prvý si uvaríme puding. Pudingový prášok vymiešame v 200ml mlieka s cukrom a zvyšok 300ml mlieka dáme variť na sporák, keď mlieko začne vrieť, prilejeme pudingovú zmes a za stáleho miešania varíme, kým puding nezačne bublať a nezhustne. Potom odstavíme a necháme za občasného premiešavania ochladnúť. Me

Zdravý fit mrkvovo-jablkový koláč

Maškrta nielen pre zajaca Potrebujeme: 3 stredne veľké mrkvy 3 stredne veľké jablká 1,5 šálky jemne mletých ovsených vločiek 5PL kokosového oleja 1PL slnečnicových semiačok 9 sušených sliviek 1,5ČL mletej škorice 100-150ml vody šťava z pol citróna Postup: Mrkvu a jablká umyjeme a očistíme. Mrkvu nastrúhame na jemnom strúhadle a jablká postrúhame na hrubšie. Jablká a mrkvu popolievame citrónovou šťavou a premiešame. Pridáme ovsené vločky, škoricu a vodu, opäť premiešame a necháme 15minút postáť. Slivky si nakrájame na drobné kúsky a pridáme do odležaného cesta spolu so slnečnicovými semiačkami a kokosovým olejom, premiešame a ak sa vám zdá cesto ešte príliš suché pridajte trošku vody, v opačnom prípade prisypte ešte trocha vločiek. Cesto potom prelejeme na menší plech alebo do tortovej formy, vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180stupňov asi 45minút. Ja som po 30minútach vybrala z rúry, nechala trochu vychladnúť, pokrájala a kúsky som pootá

Pudingovo-tvarohový pohár s piškótami a ovocím

Budete sa zalizovať až za ušami Potrebujeme: 1 balíček pudingu s vanilkovou príchuťou 0,5l mlieka 2 balíčky vanilínového cukru 250g mäkkého odtučneného tvarohu detské okrúhle piškóty drobné ovocie čerstvé alebo mrazené (čučoriedky, maliny, černice, jahody, ríbezle, proste to, čo doma alebo na trhu práve nájdete) čokoládový toping a kokos na ozdobu (môžete použiť aj čokoľvek iné) Postup: Podľa návodu na obale si uvaríme puding, do ktorého namiesto obyčajného cukru pridáme vanilínový a následne ho necháme poriadne vychladnúť. Zatiaľ si na spodok pripravených pohárov nasypeme niekoľko detských piškót a keď puding vychladne zamiešame doň tvaroh a premiešame ručným metličkovým mixérom. Krém následne porozdeľujeme do pohárov, pridáme ovocie a dozdobíme podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť!