Preskočiť na hlavný obsah

Ananásové cupcakes s kokosovým krémom z bielej čokolády

Aj vám ostalo po Vianociach v špajze ešte nejaké exotické ovocie, tak ako u nás doma.
Tak ho využite a upečte si z neho chutný koláčik k rannej kávičke alebo k  poobedňajšiemu čajíku.
Ak sa však neviete rozhodnúť čo presne by ste chceli pripraviť, ponúkam vám jeden zaujímavý tip na cupcakes, ktoré som robila podľa knihy, ktorú som dostala ako darček pod stromček, Dulce de Leche, ktorej autorkou je známa slovenská foodblogerka Martina Pintérová - Bezáková.



Potrebujeme:
cesto 
240g hladkej múky
200g cukru (ja som použila trstinový)
2 ČL prášku do pečiva
80g roztopeného masla
240ml mlieka
1ČL vanilkového extraktu
2 vajcia
1 menší ananás alebo plechovka ananásu
štipka soli
krém
100g zmäknutého masla
1 šálka práškového cukru
2 PL mlieka
100g roztopenej bielej čokolády
3/4 šálky strúhaného kokosu (kokosovej múčky)
ozdoba
kokosové lupienky
cukríčky, lentilky, čokoládové bonbóniky

Postup:
Zmiešame všetky sypké ingrediencie (múku s práškom do pečiva, cukor a soľ).
V inej nádobe zmiešame mlieko s vanilkovým extraktom, postupne pridáme vajcia, roztopené maslo, premiešame a prisypeme sypkú zmes.
Následne vymiešame na hladké cesto.
Potom pridáme do cesta ananás nakrájaný na malé kúsky a vmiešame ho do zmesi (ak sa vám zdá  cesto po pridaní ananásu príliš riedke, prisypte ešte trocha múky).
Rúru si predhrejeme na 170-180 stupňov.
Do formy na muffiny poukladáme papierové košíčky, ktoré naplníme tak do 2/3 cestom a vložíme do rúry, pečieme približne 20-30 minút.
Následne si pripravíme krém a to tak, že dohladka vymiešame zmäknuté maslo s mliekom a práškovým cukrom, postupne prilejeme mierne vychladnutú bielu čokoládu, ktorú sme si roztopili vo vodnom kúpeli (ja som použila Figaro) a nakoniec primiešame aj kokos.
Cupcakes necháme po upečení poriadne vychladnúť, inak sa nám na nich krém bude roztekať.
Takto vychladnuté ich ozdobíme krémom, môžte na to použiť zdobiace vrecko alebo krém jednoducho naneste lyžicou, posypeme kokosovými lupienkami a dozdobíme čokoládovými cukríkmi podľa vlastnej fantázie.
DOBRÚ CHUŤ!!!
(košíčky som kupovala v DM-ke)

 

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jablkový koláč z lístkového cesta s pudingovo-tvarohovou plnkou

Občas si zaexperimentujem Dnes si tak vravím, že by som tak ako takmer každý deň počas letných prázdnin, mohla opäť niečo upiecť. Kuknem do chladničky, mám tam ešte lístkové cesto, otvorený tvaroh, nejaké to mlieko, jablká na linke... Rozmýšľam čo by z toho len mohlo vzniknúť, a tak ma zrazu osvieti. Vznikol z toho tento koláč a ja vás teraz zasvätím, z čoho sa vlastne skladá a ako som postupovala pri jeho výrobe. Tak nech sa páči, tu to máte. :)  Potrebujeme: 1 chladené lístkové cesto (asi 275g) 200g hrudkovitého tvarohu 1 balíček vanilkového pudingu 500ml mlieka 4PL trstinového cukru 2 veľké jablká škoricu alebo škoricový cukor na posypanie Postup: Ako prvý si uvaríme puding. Pudingový prášok vymiešame v 200ml mlieka s cukrom a zvyšok 300ml mlieka dáme variť na sporák, keď mlieko začne vrieť, prilejeme pudingovú zmes a za stáleho miešania varíme, kým puding nezačne bublať a nezhustne. Potom odstavíme a necháme za občasného premiešavania ochladnúť. Me

Zdravý fit mrkvovo-jablkový koláč

Maškrta nielen pre zajaca Potrebujeme: 3 stredne veľké mrkvy 3 stredne veľké jablká 1,5 šálky jemne mletých ovsených vločiek 5PL kokosového oleja 1PL slnečnicových semiačok 9 sušených sliviek 1,5ČL mletej škorice 100-150ml vody šťava z pol citróna Postup: Mrkvu a jablká umyjeme a očistíme. Mrkvu nastrúhame na jemnom strúhadle a jablká postrúhame na hrubšie. Jablká a mrkvu popolievame citrónovou šťavou a premiešame. Pridáme ovsené vločky, škoricu a vodu, opäť premiešame a necháme 15minút postáť. Slivky si nakrájame na drobné kúsky a pridáme do odležaného cesta spolu so slnečnicovými semiačkami a kokosovým olejom, premiešame a ak sa vám zdá cesto ešte príliš suché pridajte trošku vody, v opačnom prípade prisypte ešte trocha vločiek. Cesto potom prelejeme na menší plech alebo do tortovej formy, vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180stupňov asi 45minút. Ja som po 30minútach vybrala z rúry, nechala trochu vychladnúť, pokrájala a kúsky som pootá

Pudingovo-tvarohový pohár s piškótami a ovocím

Budete sa zalizovať až za ušami Potrebujeme: 1 balíček pudingu s vanilkovou príchuťou 0,5l mlieka 2 balíčky vanilínového cukru 250g mäkkého odtučneného tvarohu detské okrúhle piškóty drobné ovocie čerstvé alebo mrazené (čučoriedky, maliny, černice, jahody, ríbezle, proste to, čo doma alebo na trhu práve nájdete) čokoládový toping a kokos na ozdobu (môžete použiť aj čokoľvek iné) Postup: Podľa návodu na obale si uvaríme puding, do ktorého namiesto obyčajného cukru pridáme vanilínový a následne ho necháme poriadne vychladnúť. Zatiaľ si na spodok pripravených pohárov nasypeme niekoľko detských piškót a keď puding vychladne zamiešame doň tvaroh a premiešame ručným metličkovým mixérom. Krém následne porozdeľujeme do pohárov, pridáme ovocie a dozdobíme podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť!