Preskočiť na hlavný obsah

Tvarohová bábovka by Poppy

Včera som sa rozhodla, že niečo upečiem pre svojho brata, ktorý nechodí domov veľmi často, a tak chceme, aby bolo oňho vždy čo najlepšie postarané, a aby sa doma dobre najedol, veď predsa domáca kuchyňa je len jedna a jedlo z kantíny sa jej nikdy nevyrovná. Preto sa s maminou, vždy keď je doma, celé dni nezastavíme a podávame si žezlo v kuchyni. Mamina vyvára, ja vypekám.
Včera som mala viac času a nemusela som sa rýchlo chabriť, keďže brat síce prišiel domov, no po pár hodinách sa vybral na výlet a my sme si vďaka tomu mohli porobiť všetko, čo sme potrebovali, a keď sa vrátil mal všetko nachystané. Na stole ho čakali teplé rezne i rozvoniavajúca bábovka, no, kto by sa takémuto servisu netešil?! I keď s mojou bábovkou to najskôr nevyzeralo veľmi nádejne, ani v jednej kuchárskej knihe som ako za svet nevedela nájsť, ten správny recept, podľa ktorého by som ju chcela upiecť, a tak som si povedala vetu, ktorá je i krédom tohto článku, ,,keď nevieš nájsť vhodný recept, improvizuj´´ , no a takto to dopadlo...

Potrebujeme:
100ml oleja
5 vajec
150g kryštálového cukru 
200-250g hladkej múky
200ml šľahačkovej smotany
250g hrudkovitého tvarohu
hrsť sušených hrozienok
1ks banán
3PL Granka

Postup:
Žĺtka a bielka si oddelíme. Žĺtka vyšľaháme s cukrom a olejom do penista.
Bielka vyšľaháme na sneh.
K žĺtkam, pridáme tvaroh, sľahačku a hrozienka a vymiešame do hladka.
Primiešame múku.
Nakoniec zľahka ručne primiešame sneh.
Bábovkovú formu vymastíme maslom a yysypeme múkou.
Rúru vyhrejeme na 180stupňov.
Pol až trištvrte cesta vylejeme do bábovkovej formy a uhladíme.
Na cesto poukladáme na kocky nakrájaný alebo polámaný banán.
Do zvyšného cesta primiešame Granko.
Kakaové cesto nalejeme do formy na bledé cesto a banán. 
Vložíme do rúry a pečieme asi 60minút.
Po upečení posypeme práškovým cukrom.

DOBRÚ CHUŤ!




Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jablkový koláč z lístkového cesta s pudingovo-tvarohovou plnkou

Občas si zaexperimentujem Dnes si tak vravím, že by som tak ako takmer každý deň počas letných prázdnin, mohla opäť niečo upiecť. Kuknem do chladničky, mám tam ešte lístkové cesto, otvorený tvaroh, nejaké to mlieko, jablká na linke... Rozmýšľam čo by z toho len mohlo vzniknúť, a tak ma zrazu osvieti. Vznikol z toho tento koláč a ja vás teraz zasvätím, z čoho sa vlastne skladá a ako som postupovala pri jeho výrobe. Tak nech sa páči, tu to máte. :)  Potrebujeme: 1 chladené lístkové cesto (asi 275g) 200g hrudkovitého tvarohu 1 balíček vanilkového pudingu 500ml mlieka 4PL trstinového cukru 2 veľké jablká škoricu alebo škoricový cukor na posypanie Postup: Ako prvý si uvaríme puding. Pudingový prášok vymiešame v 200ml mlieka s cukrom a zvyšok 300ml mlieka dáme variť na sporák, keď mlieko začne vrieť, prilejeme pudingovú zmes a za stáleho miešania varíme, kým puding nezačne bublať a nezhustne. Potom odstavíme a necháme za občasného premiešavania ochladnúť. Me

Zdravý fit mrkvovo-jablkový koláč

Maškrta nielen pre zajaca Potrebujeme: 3 stredne veľké mrkvy 3 stredne veľké jablká 1,5 šálky jemne mletých ovsených vločiek 5PL kokosového oleja 1PL slnečnicových semiačok 9 sušených sliviek 1,5ČL mletej škorice 100-150ml vody šťava z pol citróna Postup: Mrkvu a jablká umyjeme a očistíme. Mrkvu nastrúhame na jemnom strúhadle a jablká postrúhame na hrubšie. Jablká a mrkvu popolievame citrónovou šťavou a premiešame. Pridáme ovsené vločky, škoricu a vodu, opäť premiešame a necháme 15minút postáť. Slivky si nakrájame na drobné kúsky a pridáme do odležaného cesta spolu so slnečnicovými semiačkami a kokosovým olejom, premiešame a ak sa vám zdá cesto ešte príliš suché pridajte trošku vody, v opačnom prípade prisypte ešte trocha vločiek. Cesto potom prelejeme na menší plech alebo do tortovej formy, vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180stupňov asi 45minút. Ja som po 30minútach vybrala z rúry, nechala trochu vychladnúť, pokrájala a kúsky som pootá

Pudingovo-tvarohový pohár s piškótami a ovocím

Budete sa zalizovať až za ušami Potrebujeme: 1 balíček pudingu s vanilkovou príchuťou 0,5l mlieka 2 balíčky vanilínového cukru 250g mäkkého odtučneného tvarohu detské okrúhle piškóty drobné ovocie čerstvé alebo mrazené (čučoriedky, maliny, černice, jahody, ríbezle, proste to, čo doma alebo na trhu práve nájdete) čokoládový toping a kokos na ozdobu (môžete použiť aj čokoľvek iné) Postup: Podľa návodu na obale si uvaríme puding, do ktorého namiesto obyčajného cukru pridáme vanilínový a následne ho necháme poriadne vychladnúť. Zatiaľ si na spodok pripravených pohárov nasypeme niekoľko detských piškót a keď puding vychladne zamiešame doň tvaroh a premiešame ručným metličkovým mixérom. Krém následne porozdeľujeme do pohárov, pridáme ovocie a dozdobíme podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť!