Preskočiť na hlavný obsah

Mega čokoládová torta s tvarohovou penou a čokoládovým ganache

Všetko najlepšie mami :*

Zaiste ste už z popisku pochopili, že túto tortičku som piekla k narodeninám mojej drahej maminky, zarytej čokoholičky, ktorá i čokoládu zajedá čokoládou :)
Mne to samozrejme vôbec nevadí, pretože i ja ako správna žena milujem najviac na svete 3 základné veci: nakupovanie, pečenie a čokoládu...
Preto som sa rozhodla upiecť túto mega ultra čokoládovú bomba tortu, ktorá je taká dokonalá, že si jej chuť po ochutnaní ešte na dlho zapamätáte...

Budeme potrebovať:
korpus -
80g horkej čokolády
90g masla
130g trstinového cukru
2 celé vajcia
80g hladkej múky
1 PL kakaa
štipka soli
ľubovoľný džem na potretie (v mojom prípade čučoriedkový)
čokoládová ,,tvarohová pena´´ - 
200g rozpustenej horkej čokolády (ja som použila len polovičné množstvo)
200ml šľahačkovej smotany
250g mäkkého odtučneného tvarohu
ganache (čokoládová poleva)  -
100ml šľahačkovej smotany
100g horkej čokolády

Postup:
Tortovú formu s priemerom 18cm (ja som použila o niečo väčšiu, potom bude korpus o niečo nižší, no ani o štipku horší) vystelieme papirom na pečenie.
Rúru predhrejeme na 170 stupňov.
V miske nad parou vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s maslom. Pridáme cukor a za občasného premiešavania ho necháme tiež rozpustiť.
V miske zmiešame samostatne múku s kakom a štipkou soli.
V ďalšej miske vyšľaháme vajcia do peny, pridáme mierne vychladnutú čokoládovú zmes a nakoniec primiešame múkovú zmes.
Nalejeme do tortovej formy a vložíme do rúry asi na 30-35 minút (ja som piekla asi 30minút, potom som rúru vypla, ale korpus som nechala v horúcej rúre ešte dôjsť 5 minút). Po upečení korpus vytiahneme z rúry a necháme vo forme vychladnúť.
Medzitým si pripravíme tvarohovú penu.Čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli (bez tuku). Šľahačku vyšľaháme dotuha. Postupne k nej primiešame tvaroh a nakoniec vmiešame aj roztopenú čokoládu.
Vychladnutý korpus potrieme vrstvičkou čučoriedkového džemu, ktorý dokonale doplní chuť čokolády.
Krém nalejeme na potretý korpus a rovnomerne ho rozotrieme po celom jeho obvode (ja som si ho nechala vo forme, aby mi krém nestekal, kam nechcem, ale aby pekne držal tvar).
Takto pripravenú tortu vložíme do chladničky, aby pekne stuhla.
Na ganache zohrejeme na sporáku v hrnci šľahačku a rozpustíme v nej nalámanú horkú čokoládu. Poriadne rozmiešame a necháme na sporáku, kým sa čokoláda dokonale nerozpustí a mierne nezhustne.
Vrch torty polejeme polevou (ak chcete, aby poleva stekala po stranách torty a zanechala zaujímavý efekt, odstráňte rám tortovej formy, no pokiaľ chcete mať polevu len na vrchu torty, tak ako ja, nechajte tortu vo forme).
Vložíme do chladničky a necháme stuhnúť, najlepšie počas celej noci.
Pokiaľ chcete tortu ozdobiť, môžte ju po dvoch hodinách  vytiahnuť z chladničky a dotvoriť podľa vlastnej fantázie.
Po zatuhnutí stačí už len tortu nakrájať a užiť si jej skvelú chuť!

DOBRÚ CHUŤ!!!



Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jablkový koláč z lístkového cesta s pudingovo-tvarohovou plnkou

Občas si zaexperimentujem Dnes si tak vravím, že by som tak ako takmer každý deň počas letných prázdnin, mohla opäť niečo upiecť. Kuknem do chladničky, mám tam ešte lístkové cesto, otvorený tvaroh, nejaké to mlieko, jablká na linke... Rozmýšľam čo by z toho len mohlo vzniknúť, a tak ma zrazu osvieti. Vznikol z toho tento koláč a ja vás teraz zasvätím, z čoho sa vlastne skladá a ako som postupovala pri jeho výrobe. Tak nech sa páči, tu to máte. :)  Potrebujeme: 1 chladené lístkové cesto (asi 275g) 200g hrudkovitého tvarohu 1 balíček vanilkového pudingu 500ml mlieka 4PL trstinového cukru 2 veľké jablká škoricu alebo škoricový cukor na posypanie Postup: Ako prvý si uvaríme puding. Pudingový prášok vymiešame v 200ml mlieka s cukrom a zvyšok 300ml mlieka dáme variť na sporák, keď mlieko začne vrieť, prilejeme pudingovú zmes a za stáleho miešania varíme, kým puding nezačne bublať a nezhustne. Potom odstavíme a necháme za občasného premiešavania ochladnúť. ...

Vegan šošovicový dhal s cícerom

Dhal, jedlo, na ktoré sa mi už tak dlho zbiehali slinky. K jeho príprave som sa prvýkrát dostala pred niekoľkými týždňami a poviem vám, odvtedy som ho musela pripravovať ešte niekoľkokrát. Je totiž neskutočný. Tá škoricová orientálna chuť masaly, kyslastá chuť paradajok, môj milovaný cícer a kokosový dojazd, všetko sa to dopĺňa do poslednej kvapky. Čudujem sa, že som až doteraz mohla žiť bez tohto jedla. Čo jedla?! To nie je jedlo... To je N.E.B.O.!!!! Ešte teraz cítim tú vôňu a chuť... Treba vyskúšať, potom pochopíte. :) Potrebujeme: (2-3 porcie) 1 menšia šálka červenej šošovice (200ml) 1 cibuľa 2 strúčiky cesnaku 750ml zeleninového vývaru (najlepšie domáci) 2 ČL korenia garam masala 1 ČL kurkumy 1 ČL majoránu 1 ČL mletej údenej sladkej červenej papriky 1 plechovka drvených lúpaných paradajok 100ml kokosového mlieka alebo smotany (napríklad Alpro) 1 plechovka cíceru 2 veľké hrste čerstvého baby špenátu soľ podľa chuti pár kvapiek citrónovej šťavy Postup: Šošovicu ...

Makovo-višňová štrúdľa

Niet nad dobrú štrúdľu Potrebujeme: na cesto: 400g hladkej múky 1 celé vajce + 1 bielko + 1 žĺtko na potretie 200ml vlažnej vody 1PL octu 2PL oleja na plnku: 300g mletého maku 200ml vody 1 vanilínový cukor 250g trstinové cukru 350g mrazených alebo čerstvých višní hrsť sušených hrozienok Postup: cesto: Suroviny na zmiešame a rukami vypracujeme cesto, ktoré necháme asi pol hodinu odpočívať v miske pod kuchynskou utierkou. plnka: Vodu uvaríme s cukrami,odstavíme z ohňa, prisypeme mak, hrozienka a višne a dobre premiešame. Štrúdľové cesto si rozdelíme na polovicu. Obe časti vyvaľkáme na dobre pomúčenej doske (pozor, cesto sa lepí). Na cestá rovnomerne rozložíme makovú plnku, zvinieme a preložíme na plech (dávala som po jednej na jeden plech, ale ak sa vám zmestí, tak môžete dať obe štrúdle na jeden plech) . Obe cestá ešt...