Ahojte,
dnes vám prinášam tip na jeden z tých zdravších receptov, ktorý sa, myslím, opäť najviac hodí asi na raňajky.
Ako už asi dobre viete, celkom som si obľúbila ovsené lievance a recept na ne bol jedným z mojich prvých článkov. Toto jedlo je akousi obdobou tohto receptu, líši sa len v niektorých surovinách a máličko aj v príprave.
No podľa reakcie mojich chuťových pohárikov, táto verzia ovsených lievanco-palaciniek je ešte chutnejšia, bombovejšia a vymakanejšia.
Pochopíte, keď ochutnáte.
Budeme potrebovať (1 porcia):
1/2 šálky ovsených vločiek (asi 50g)
1/2 šálky rastlinného mlieka s čokoládovou príchuťou (ja som použila Alpro kokosové)
1 väčší zrelý banán (kúsok si nechajte na ozdobu)
1 PL kokosu
na vrch:
biely jogurt / rastlinnú náhradu jogurtu (rovnako môžete použiť aj tvaroh)
mrazené lesné ovocie
kúsok banánu
kokos, orechy, škorica, čokoláda...
Postup:
Vločky, banán, kokos a mlieko vložíme do mixéra a vymixujeme do hladka. Cesto nesmie byť veľmi riedke, skôr také stredne husté preto, ak sa vám zdá riedke, pridajte ešte trocha vločiek alebo kokosu a ak sa vám zdá naopak husté, prilejte ešte trocha mlieka.
Vajíčko do cesta nepridávame, pretože banán celkom dobre nahradí jeho funkciu.
Potom si položíme na sporák teflónovú panvicu a necháme ju dobre rozohriať.
Pod palacinky som nepridávala žiaden olej, na teflónovú panvicu sa vôbec nepriliepajú, ale otáčajú sa trocha ťažšie, no čím je cesto hustejšie a palacinky sú pevnejšie, tým to ide ľahšie.
Takže, keď je panvica rozohriata, zmenšíme pod ňou plameň a nalievame na ňu lyžicou cesto do tvaru lievancou. Mne z tejto dávky vyšlo asi 6 menších lievancou a ešte jeden taký čapatý, ktorý padol ako ochutnávací model a veru že už vtedy som z toho bola úplne nadšená, skutočne sa dajú jesť aj samé úplne bez ničoho, ale najlepšie chutia, keď si ich namáčate do bieleho jogurtu a ten ešte doplníte horúcim lesným ovocím, nejakými orieškami a zvyšným banánom, ale na vrch si môžete dať čokoľvek čo vám chutí, fantázii sa medze nekladú.
DOBRÚ CHUŤ!!!
dnes vám prinášam tip na jeden z tých zdravších receptov, ktorý sa, myslím, opäť najviac hodí asi na raňajky.
Ako už asi dobre viete, celkom som si obľúbila ovsené lievance a recept na ne bol jedným z mojich prvých článkov. Toto jedlo je akousi obdobou tohto receptu, líši sa len v niektorých surovinách a máličko aj v príprave.
No podľa reakcie mojich chuťových pohárikov, táto verzia ovsených lievanco-palaciniek je ešte chutnejšia, bombovejšia a vymakanejšia.
Pochopíte, keď ochutnáte.
Budeme potrebovať (1 porcia):
1/2 šálky ovsených vločiek (asi 50g)
1/2 šálky rastlinného mlieka s čokoládovou príchuťou (ja som použila Alpro kokosové)
1 väčší zrelý banán (kúsok si nechajte na ozdobu)
1 PL kokosu
na vrch:
biely jogurt / rastlinnú náhradu jogurtu (rovnako môžete použiť aj tvaroh)
mrazené lesné ovocie
kúsok banánu
kokos, orechy, škorica, čokoláda...
Postup:
Vločky, banán, kokos a mlieko vložíme do mixéra a vymixujeme do hladka. Cesto nesmie byť veľmi riedke, skôr také stredne husté preto, ak sa vám zdá riedke, pridajte ešte trocha vločiek alebo kokosu a ak sa vám zdá naopak husté, prilejte ešte trocha mlieka.
Vajíčko do cesta nepridávame, pretože banán celkom dobre nahradí jeho funkciu.
Potom si položíme na sporák teflónovú panvicu a necháme ju dobre rozohriať.
Pod palacinky som nepridávala žiaden olej, na teflónovú panvicu sa vôbec nepriliepajú, ale otáčajú sa trocha ťažšie, no čím je cesto hustejšie a palacinky sú pevnejšie, tým to ide ľahšie.
Takže, keď je panvica rozohriata, zmenšíme pod ňou plameň a nalievame na ňu lyžicou cesto do tvaru lievancou. Mne z tejto dávky vyšlo asi 6 menších lievancou a ešte jeden taký čapatý, ktorý padol ako ochutnávací model a veru že už vtedy som z toho bola úplne nadšená, skutočne sa dajú jesť aj samé úplne bez ničoho, ale najlepšie chutia, keď si ich namáčate do bieleho jogurtu a ten ešte doplníte horúcim lesným ovocím, nejakými orieškami a zvyšným banánom, ale na vrch si môžete dať čokoľvek čo vám chutí, fantázii sa medze nekladú.
DOBRÚ CHUŤ!!!
Komentáre
Zverejnenie komentára