Preskočiť na hlavný obsah

Zdravé banánovo-kokosové palacinky

Ahojte,
dnes vám prinášam tip na jeden z tých zdravších receptov, ktorý sa, myslím, opäť najviac hodí asi na raňajky.
Ako už asi dobre viete, celkom som si obľúbila ovsené lievance a recept na ne bol jedným z mojich prvých článkov. Toto jedlo je akousi obdobou tohto receptu, líši sa len v niektorých surovinách a máličko aj v príprave.
No podľa reakcie mojich chuťových pohárikov, táto verzia ovsených lievanco-palaciniek je ešte chutnejšia, bombovejšia a vymakanejšia.
Pochopíte, keď ochutnáte.


Budeme potrebovať (1 porcia):
1/2 šálky ovsených vločiek (asi 50g)
1/2 šálky rastlinného mlieka s čokoládovou príchuťou (ja som použila Alpro kokosové)
1 väčší zrelý banán (kúsok si nechajte na ozdobu)
1 PL kokosu 
na vrch:
biely jogurt / rastlinnú náhradu jogurtu (rovnako môžete použiť aj tvaroh)
mrazené lesné ovocie
kúsok banánu
kokos, orechy, škorica, čokoláda...

Postup:
Vločky, banán, kokos a mlieko vložíme do mixéra a vymixujeme do hladka. Cesto nesmie byť veľmi riedke, skôr také stredne husté preto, ak sa vám zdá riedke, pridajte ešte trocha vločiek alebo kokosu a ak sa vám zdá naopak husté, prilejte ešte trocha mlieka. 
Vajíčko do cesta nepridávame, pretože banán celkom dobre nahradí jeho funkciu.
Potom si položíme na sporák teflónovú panvicu a necháme ju dobre rozohriať. 
Pod palacinky som nepridávala žiaden olej, na teflónovú panvicu sa vôbec nepriliepajú, ale otáčajú sa trocha ťažšie, no čím je cesto hustejšie a palacinky sú pevnejšie, tým to ide ľahšie.
Takže, keď je panvica rozohriata, zmenšíme pod ňou plameň a nalievame na ňu lyžicou cesto do tvaru lievancou. Mne z tejto dávky vyšlo asi 6 menších lievancou a ešte jeden taký čapatý, ktorý padol ako ochutnávací model a veru že už vtedy som z toho bola úplne nadšená, skutočne sa dajú jesť aj samé úplne bez ničoho, ale najlepšie chutia, keď si ich namáčate do bieleho jogurtu a ten ešte doplníte horúcim lesným ovocím, nejakými orieškami a zvyšným banánom, ale na vrch si môžete dať čokoľvek čo vám chutí, fantázii sa medze nekladú.

DOBRÚ CHUŤ!!!

 
 
 


Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jablkový koláč z lístkového cesta s pudingovo-tvarohovou plnkou

Občas si zaexperimentujem Dnes si tak vravím, že by som tak ako takmer každý deň počas letných prázdnin, mohla opäť niečo upiecť. Kuknem do chladničky, mám tam ešte lístkové cesto, otvorený tvaroh, nejaké to mlieko, jablká na linke... Rozmýšľam čo by z toho len mohlo vzniknúť, a tak ma zrazu osvieti. Vznikol z toho tento koláč a ja vás teraz zasvätím, z čoho sa vlastne skladá a ako som postupovala pri jeho výrobe. Tak nech sa páči, tu to máte. :)  Potrebujeme: 1 chladené lístkové cesto (asi 275g) 200g hrudkovitého tvarohu 1 balíček vanilkového pudingu 500ml mlieka 4PL trstinového cukru 2 veľké jablká škoricu alebo škoricový cukor na posypanie Postup: Ako prvý si uvaríme puding. Pudingový prášok vymiešame v 200ml mlieka s cukrom a zvyšok 300ml mlieka dáme variť na sporák, keď mlieko začne vrieť, prilejeme pudingovú zmes a za stáleho miešania varíme, kým puding nezačne bublať a nezhustne. Potom odstavíme a necháme za občasného premiešavania ochladnúť. ...

Zdravý fit mrkvovo-jablkový koláč

Maškrta nielen pre zajaca Potrebujeme: 3 stredne veľké mrkvy 3 stredne veľké jablká 1,5 šálky jemne mletých ovsených vločiek 5PL kokosového oleja 1PL slnečnicových semiačok 9 sušených sliviek 1,5ČL mletej škorice 100-150ml vody šťava z pol citróna Postup: Mrkvu a jablká umyjeme a očistíme. Mrkvu nastrúhame na jemnom strúhadle a jablká postrúhame na hrubšie. Jablká a mrkvu popolievame citrónovou šťavou a premiešame. Pridáme ovsené vločky, škoricu a vodu, opäť premiešame a necháme 15minút postáť. Slivky si nakrájame na drobné kúsky a pridáme do odležaného cesta spolu so slnečnicovými semiačkami a kokosovým olejom, premiešame a ak sa vám zdá cesto ešte príliš suché pridajte trošku vody, v opačnom prípade prisypte ešte trocha vločiek. Cesto potom prelejeme na menší plech alebo do tortovej formy, vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180stupňov asi 45minút. Ja som po 30minútach vybrala z rúry, nechala trochu vychladnúť, pokrájala a kúsky som pootá...

Vegan šošovicový dhal s cícerom

Dhal, jedlo, na ktoré sa mi už tak dlho zbiehali slinky. K jeho príprave som sa prvýkrát dostala pred niekoľkými týždňami a poviem vám, odvtedy som ho musela pripravovať ešte niekoľkokrát. Je totiž neskutočný. Tá škoricová orientálna chuť masaly, kyslastá chuť paradajok, môj milovaný cícer a kokosový dojazd, všetko sa to dopĺňa do poslednej kvapky. Čudujem sa, že som až doteraz mohla žiť bez tohto jedla. Čo jedla?! To nie je jedlo... To je N.E.B.O.!!!! Ešte teraz cítim tú vôňu a chuť... Treba vyskúšať, potom pochopíte. :) Potrebujeme: (2-3 porcie) 1 menšia šálka červenej šošovice (200ml) 1 cibuľa 2 strúčiky cesnaku 750ml zeleninového vývaru (najlepšie domáci) 2 ČL korenia garam masala 1 ČL kurkumy 1 ČL majoránu 1 ČL mletej údenej sladkej červenej papriky 1 plechovka drvených lúpaných paradajok 100ml kokosového mlieka alebo smotany (napríklad Alpro) 1 plechovka cíceru 2 veľké hrste čerstvého baby špenátu soľ podľa chuti pár kvapiek citrónovej šťavy Postup: Šošovicu ...