Aj vaši domáci miláčikovia sú takí nenažranci ako ten môj!? Že sa vôbec pýtam, čo?
Asi neexistuje na Zemi psík či mačička, ktorý by nemiloval maškrtenie a odmenu by dostával najradšej aj za to, že vôbec vystrčí ňufáčik do tej zimy, čo nám posledné týždne zúri za oknom.
Ale asi každý správny majiteľ (a ak je k tomu ešte aj maniak na zdravú stravu) si zaiste neraz láme hlavu nad tým, čo je správne svojmu miláčikovi dopriať. Všetky tie maškrtky a pamlsky z obchodu vyzerajú tak odpudivo a umelo, že i nám sa pri pohľade na ne obracia žalúdok, nie to si ešte pomyslieť, čo to narobí s bruškom toho nevinného tvora.
Preto verím, že mnoho z vás sa tak ako ja občas rozhodne upiecť chlpáčom dobroty radšej doma, veď tie vyzerajú a rozvoniavajú tak dobre, že by ste ich najradšej pojedli vy sami, povedzte, môže byť niečo lepšie?!
Preto vám v tomto článku chcem priblížiť jeden z receptov na psie sušienky, ktoré si vaši havkáči jednoznačne zamilujú a verím, že nebude posledný a v dohľadnej dobe k nemu pribudne ešte kopa ďalších inšpirácií...
Potrebujeme:
2 plechovky sardiniek vo vlastnej šťave (ale môžme použiť aj sardinky v rastlinnom oleji)
200g hladkej celozrnnej ražnej alebo špaldovej múky
2 hrste celých ovsených vločiek
2 vajíčka
formičky na vykrajovanie
Postup:
Sardinky si vyklopíme z konzervy a vyberieme z nich chrbticu.
Následne si ich vidličkou alebo mixérom popučíme na kašu, pridáme múku, vajíčka a vločky a premiešame. Potom z týchto surovín, najlepšie rukami, vypracujeme kompaktné cesto.
Rúru si predhrejeme na 180stupňov a pripravíme si plech, ktorý vystelieme papierom na pečenie.
Cesto si vyklopíme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme na plát hrubý približne pol centimetra.
Z cesta potom formičkami povykrajujeme tvary súvisiace s našimi chlpáčmi, napríklad rôzne tvary zvieratiek, kostičky alebo môžte použiť aj klasické srdiečka, hviezdičky alebo čokoľvek, čo máte doma práve po ruke.
Sušienky naukladáme na plech a dáme piecť do vyhriatej rúry asi na 20-25minút.
Po upečení nechajte sušienky poriadne vychladnúť, aby štvornohých maškrtníkov po ochutnaní neboleli brušká a to, čo sa nestihne popapať hneď alebo lepšie povedané, čo sa vám podarí pred hladošom zachrániť, odložte do uzatvárateľnej sklenej nádoby alebo plechovej piksličky, aby sušienky zostali čo najdlhšie voňavé, mäkké, čerstvé a rýchlo sa neskazili.
Prajem DOBRÚ CHUŤ vašim chlpatým spoločníkom!!!
Asi neexistuje na Zemi psík či mačička, ktorý by nemiloval maškrtenie a odmenu by dostával najradšej aj za to, že vôbec vystrčí ňufáčik do tej zimy, čo nám posledné týždne zúri za oknom.
Ale asi každý správny majiteľ (a ak je k tomu ešte aj maniak na zdravú stravu) si zaiste neraz láme hlavu nad tým, čo je správne svojmu miláčikovi dopriať. Všetky tie maškrtky a pamlsky z obchodu vyzerajú tak odpudivo a umelo, že i nám sa pri pohľade na ne obracia žalúdok, nie to si ešte pomyslieť, čo to narobí s bruškom toho nevinného tvora.
Preto verím, že mnoho z vás sa tak ako ja občas rozhodne upiecť chlpáčom dobroty radšej doma, veď tie vyzerajú a rozvoniavajú tak dobre, že by ste ich najradšej pojedli vy sami, povedzte, môže byť niečo lepšie?!
Preto vám v tomto článku chcem priblížiť jeden z receptov na psie sušienky, ktoré si vaši havkáči jednoznačne zamilujú a verím, že nebude posledný a v dohľadnej dobe k nemu pribudne ešte kopa ďalších inšpirácií...
Potrebujeme:
2 plechovky sardiniek vo vlastnej šťave (ale môžme použiť aj sardinky v rastlinnom oleji)
200g hladkej celozrnnej ražnej alebo špaldovej múky
2 hrste celých ovsených vločiek
2 vajíčka
formičky na vykrajovanie
Postup:
Sardinky si vyklopíme z konzervy a vyberieme z nich chrbticu.
Následne si ich vidličkou alebo mixérom popučíme na kašu, pridáme múku, vajíčka a vločky a premiešame. Potom z týchto surovín, najlepšie rukami, vypracujeme kompaktné cesto.
Rúru si predhrejeme na 180stupňov a pripravíme si plech, ktorý vystelieme papierom na pečenie.
Cesto si vyklopíme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme na plát hrubý približne pol centimetra.
Z cesta potom formičkami povykrajujeme tvary súvisiace s našimi chlpáčmi, napríklad rôzne tvary zvieratiek, kostičky alebo môžte použiť aj klasické srdiečka, hviezdičky alebo čokoľvek, čo máte doma práve po ruke.
Sušienky naukladáme na plech a dáme piecť do vyhriatej rúry asi na 20-25minút.
Po upečení nechajte sušienky poriadne vychladnúť, aby štvornohých maškrtníkov po ochutnaní neboleli brušká a to, čo sa nestihne popapať hneď alebo lepšie povedané, čo sa vám podarí pred hladošom zachrániť, odložte do uzatvárateľnej sklenej nádoby alebo plechovej piksličky, aby sušienky zostali čo najdlhšie voňavé, mäkké, čerstvé a rýchlo sa neskazili.
Prajem DOBRÚ CHUŤ vašim chlpatým spoločníkom!!!
Komentáre
Zverejnenie komentára