Ahojte a vitajte pri mojich článkoch aj v novom roku 2017.
Už dlhšiu dobu som sa vám s ničím neozvala a povedala som si, že začiatok nového kalendárneho roka je ideálny na návrat k zdieľaniu svojich receptov a na návrat k blogovaniu.
Na začiatok by som vám chcela popriať všetko dobré, veľa úspechov, zdravia, šťastia a lásky a to nie len v tomto roku, ale v priebehu celého vášho života.
Ja som nový rok začala ako inak než vypekaním a hneď prvého januára som pripravila rovno dva rôzne koláčiky.
Recept na jeden z nich tu už dlhšiu dobu visí a tak budem mať menej roboty.
Dopredu vás upozorňujem, že tento koláč bol absolútny freestyle, obyčajný pokus a výstrel do tmy a nie je to žiaden husársky kúsok, ale ak máte radi hutnejšie ale o to vlažnejšie a prešpekulovanejšie dezerty, tak vám sľubujem, že ste na dobrej adrese.
Potrebujeme:
cesto
1 hrnček hladkej múky
1 hrnček mlieka
250g mäkkého odtučneného tvarohu
1 hrnček cukru (ja som použila kokosový)
1/4 hrnčeka strúhaného kokosu
1 ČL prášku do pečiva
2PL kakaa
2 vajcia
1/2 šálky slnečnicového oleja
na vrch
1 banán
ľubovoľný džem
250ml šľahačková smotana
2-3PL práškového cukru
pár kvapiek vanilkovej esencie Dr. Oetker
kakao
Postup:
Mokré ingrediencie, t.j. mlieko, tvaroh, vajíčka, olej spolu vymiešame.
V druhej miske spojíme suché ingrediencie, t.j. múku s práškom do pečiva, cukor, kakao, kokos.
Následne do suchej časti vlejeme tvarohovú zmes a poriadne premiešame.
Vylejeme na papierom na pečenie vystlaný plech a v rúre vyhriatej na 180 stupňov pečieme asi 20-25 minút, podľa toho, či sa už cesto nevyťahuje, keď do neho pichneme špáratkom.
Medzitým si banán nakrájame na kolieska a vyšľaháme si šľahačku s práškovým cukrom a vanilkovou esenciou (môžte použiť aj vanilínový cukor) do tuha.
Na vyhladnuté cesto nanesieme hojnú vrstvu lekváru, na to poukladáme kolieska banánu, na ktoré nanesieme rovnomernú vrstvu šľahačky.
Vrch koláča posypeme jemnou vrstvou kakaa, vložíme do chladničky, trochu stuhnúť a môžme podávať.
DOBRÚ CHUŤ!!!
Už dlhšiu dobu som sa vám s ničím neozvala a povedala som si, že začiatok nového kalendárneho roka je ideálny na návrat k zdieľaniu svojich receptov a na návrat k blogovaniu.
Na začiatok by som vám chcela popriať všetko dobré, veľa úspechov, zdravia, šťastia a lásky a to nie len v tomto roku, ale v priebehu celého vášho života.
Ja som nový rok začala ako inak než vypekaním a hneď prvého januára som pripravila rovno dva rôzne koláčiky.
Recept na jeden z nich tu už dlhšiu dobu visí a tak budem mať menej roboty.
Dopredu vás upozorňujem, že tento koláč bol absolútny freestyle, obyčajný pokus a výstrel do tmy a nie je to žiaden husársky kúsok, ale ak máte radi hutnejšie ale o to vlažnejšie a prešpekulovanejšie dezerty, tak vám sľubujem, že ste na dobrej adrese.
Potrebujeme:
cesto
1 hrnček hladkej múky
1 hrnček mlieka
250g mäkkého odtučneného tvarohu
1 hrnček cukru (ja som použila kokosový)
1/4 hrnčeka strúhaného kokosu
1 ČL prášku do pečiva
2PL kakaa
2 vajcia
1/2 šálky slnečnicového oleja
na vrch
1 banán
ľubovoľný džem
250ml šľahačková smotana
2-3PL práškového cukru
pár kvapiek vanilkovej esencie Dr. Oetker
kakao
Postup:
Mokré ingrediencie, t.j. mlieko, tvaroh, vajíčka, olej spolu vymiešame.
V druhej miske spojíme suché ingrediencie, t.j. múku s práškom do pečiva, cukor, kakao, kokos.
Následne do suchej časti vlejeme tvarohovú zmes a poriadne premiešame.
Vylejeme na papierom na pečenie vystlaný plech a v rúre vyhriatej na 180 stupňov pečieme asi 20-25 minút, podľa toho, či sa už cesto nevyťahuje, keď do neho pichneme špáratkom.
Medzitým si banán nakrájame na kolieska a vyšľaháme si šľahačku s práškovým cukrom a vanilkovou esenciou (môžte použiť aj vanilínový cukor) do tuha.
Na vyhladnuté cesto nanesieme hojnú vrstvu lekváru, na to poukladáme kolieska banánu, na ktoré nanesieme rovnomernú vrstvu šľahačky.
Vrch koláča posypeme jemnou vrstvou kakaa, vložíme do chladničky, trochu stuhnúť a môžme podávať.
DOBRÚ CHUŤ!!!
Komentáre
Zverejnenie komentára