Ja by som tento recept nazvala ako zdravý, kvázi RAW cheesecake, ktorý ma veľmi prekvapil v tom, že chutil celej rodine a veľmi rýchlo bolo po ňom. Čudovala som sa preto, lebo mojim príbuzným veľmi tieto zdravé jedlá a koláčiky veľmi nešmakujú, ale tento u nich dostal milosť a stal sa výnimkou, ktorá potvrdzuje pravidlo, tak snáď bude chutiť i vám :)
Za tip na tento recept ďakujem fit.recepty a nadia_dia_ !
Potrebujeme:
korpus
150g pomletých ovsených vločiek
50g mletých mandlí
55g kokosového oleja (roztopeného)
1PL kakaa
štipka škorice
2PL lyžice agávového sirupu ale môžte použiť aj med alebo stéviu
kokosová vrstva
50g strúhaného kokosu
20g kokosového oleja (roztopeného)
250g jemného tvarohu
2-3 PL agávového sirupu alebo medu
čokoládový krém
1 avokádo
1 banán
80g horkej čokolády
2PL kokosového oleja (nemusí byť)
200g cream cheese
1PL kakaa
1-2PL agávy alebo medu
Postup:
Vločky si zmiešame s mandľami (ja som použila celé mandle a pomlela som v ich elektrickom sekáčiku spolu s vločkami), kakaom, škoricou a sladidlom, pridáme kokosový olej a dôkladne premiešame, aby nám vzniklo kompaktné cesto (najlepšie je použiť ruky). Cesto následne pozatláčame na spodok tortovej formy vystlanej papierom na pečenie s priemerom asi 22cm (ja som použila formu v tvare srdca).
Potom si pripravíme kokosovú plnku. Kokos si rozmixujeme najemno tak, aby sa z neho začal uvoľnovať tuk a bol na dotyk vlhký, potom si kokos premiestnime do misky, pridáme kokosový tuk, sladidlo a tvaroh a dôkladne premiešame.
Následne túto vrstvu nanesieme rovnomerne na korpus a dáme do chladničky.
Na čokoládový krém si ako prvé rozmixujeme avokádo s banánom a cream cheese. Čokoládu si spolu s kokosovým olejom (ja som ho vôbec nepoužila, čokoláda bola aj bez toho dostatočne riedka a dobre sa rozpúšťala, ja som použila bio horkú čokoládu z Billly) roztopíme vo vodnom kúpeli a keď trocha schladne, prilejeme ju do pripravenej zmesi z avokáda, banánu a cream cheese. Dôkladne premiešame, prisypeme kakao a dosladíme podľa chuti.
Túto vrstvu nanesieme na kokosový krém a vrch ozdobíme podľa vlastnej fantázie (ja som najprv vrch torty jemne posypala kokosom, dozdobila banánom a drobným ovocím a nakoniec ešte pokvapkala trochou čokolády).
Vložíme na niekoľko hodín do chladničky stuhnúť (najlepšie cez noc) a podávame.
DOBRÚ CHUŤ!!!
Za tip na tento recept ďakujem fit.recepty a nadia_dia_ !
Potrebujeme:
korpus
150g pomletých ovsených vločiek
50g mletých mandlí
55g kokosového oleja (roztopeného)
1PL kakaa
štipka škorice
2PL lyžice agávového sirupu ale môžte použiť aj med alebo stéviu
kokosová vrstva
50g strúhaného kokosu
20g kokosového oleja (roztopeného)
250g jemného tvarohu
2-3 PL agávového sirupu alebo medu
čokoládový krém
1 avokádo
1 banán
80g horkej čokolády
2PL kokosového oleja (nemusí byť)
200g cream cheese
1PL kakaa
1-2PL agávy alebo medu
Postup:
Vločky si zmiešame s mandľami (ja som použila celé mandle a pomlela som v ich elektrickom sekáčiku spolu s vločkami), kakaom, škoricou a sladidlom, pridáme kokosový olej a dôkladne premiešame, aby nám vzniklo kompaktné cesto (najlepšie je použiť ruky). Cesto následne pozatláčame na spodok tortovej formy vystlanej papierom na pečenie s priemerom asi 22cm (ja som použila formu v tvare srdca).
Potom si pripravíme kokosovú plnku. Kokos si rozmixujeme najemno tak, aby sa z neho začal uvoľnovať tuk a bol na dotyk vlhký, potom si kokos premiestnime do misky, pridáme kokosový tuk, sladidlo a tvaroh a dôkladne premiešame.
Následne túto vrstvu nanesieme rovnomerne na korpus a dáme do chladničky.
Na čokoládový krém si ako prvé rozmixujeme avokádo s banánom a cream cheese. Čokoládu si spolu s kokosovým olejom (ja som ho vôbec nepoužila, čokoláda bola aj bez toho dostatočne riedka a dobre sa rozpúšťala, ja som použila bio horkú čokoládu z Billly) roztopíme vo vodnom kúpeli a keď trocha schladne, prilejeme ju do pripravenej zmesi z avokáda, banánu a cream cheese. Dôkladne premiešame, prisypeme kakao a dosladíme podľa chuti.
Túto vrstvu nanesieme na kokosový krém a vrch ozdobíme podľa vlastnej fantázie (ja som najprv vrch torty jemne posypala kokosom, dozdobila banánom a drobným ovocím a nakoniec ešte pokvapkala trochou čokolády).
Vložíme na niekoľko hodín do chladničky stuhnúť (najlepšie cez noc) a podávame.
DOBRÚ CHUŤ!!!
Komentáre
Zverejnenie komentára