Máte chuť na chutnú, šťavnatú bábovku plnú bielkovín a chutných ingrediencií? Vyskúšajte napríklad tento recept z môjho dnešného príspevku, inšpirovaný knihou Sladko, ľahko a s láskou od Angie Bakes.
Potrebujeme:
5 vajec
1 pomaranč
150g kryštálového cukru
100g kokosového tuku / masla
500g jemného hrudkovitého tvarohu
2PL kyslej smotany
100g hladkej múky
70g zemiakového / kukuričného škrobu
1 ČL vanilkového extraktu
2 ČL prášku do pečiva
Postup:
Tuk si rozpustíme a necháme vychladnúť.
Vajcia rozdelíme. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vanilkovú esenciu, postrúhanú pomarančovú kôru (môžme vynechať) a vychladnutý tekutý tuk. Všetko spolu vymiešame elektrickým šľahačom.
Pridáme tvaroh, smotanu, šťavu z pomaranča, múku a škrob a opäť premiešame elektrickým mixérom a následne pridáme tuhý sneh, ktorý do cesta jemne ručne vmiešame.
Rúru si predhrejeme na 180stupňov.
Formu na bábovku si vymažeme tukom a vysypeme trochou múky.
Cesto vlejeme do formy a vložíme do rúry. Pečieme asi 60-90minút, podľa toho, či sa už cesto po pichnutí špáratka a nevyťahuje.
Upečenú bábovku vyklopíme z formy a vychladnutú posypeme práškovým cukrom.
DOBRÚ CHUŤ!!!
Potrebujeme:
5 vajec
1 pomaranč
150g kryštálového cukru
100g kokosového tuku / masla
500g jemného hrudkovitého tvarohu
2PL kyslej smotany
100g hladkej múky
70g zemiakového / kukuričného škrobu
1 ČL vanilkového extraktu
2 ČL prášku do pečiva
Postup:
Tuk si rozpustíme a necháme vychladnúť.
Vajcia rozdelíme. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vanilkovú esenciu, postrúhanú pomarančovú kôru (môžme vynechať) a vychladnutý tekutý tuk. Všetko spolu vymiešame elektrickým šľahačom.
Pridáme tvaroh, smotanu, šťavu z pomaranča, múku a škrob a opäť premiešame elektrickým mixérom a následne pridáme tuhý sneh, ktorý do cesta jemne ručne vmiešame.
Rúru si predhrejeme na 180stupňov.
Formu na bábovku si vymažeme tukom a vysypeme trochou múky.
Cesto vlejeme do formy a vložíme do rúry. Pečieme asi 60-90minút, podľa toho, či sa už cesto po pichnutí špáratka a nevyťahuje.
Upečenú bábovku vyklopíme z formy a vychladnutú posypeme práškovým cukrom.
DOBRÚ CHUŤ!!!
Komentáre
Zverejnenie komentára