Určite sa všetci zhodneme, že banana bread alebo teda banánový chlebíček má nekonečné množstvo podôb, ale jednoznačne je to veľmi obľúbený koláč a pozná ho už asi každý, minimálne z Instagramových fotiek. Preto som sa aj ja rozhodla priniesť vám jednu verziu tohto chutného koláčika inšpirovaný časopisom FOOD, ale v takejsi bezlaktózovej verzii.
Potrebujeme:
4 zrelé banány
150g trstinového cukru (alebo hnedý kryštálový cukor)
1 vajce
60g kokosového tuku + na vymastenie formy
1 hrnček polohrubej múky + na vysypanie formy
1ČL prášku do pečiva
1 banán a práškový cukor alebo agávový sirup + strúhaný kokos na ozdobu
Postup:
Banány ošúpeme a rozmixujeme v mixéri na kašu.
Postupne k banánom pridáme cukor, roztopený kokosový tuk a múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Cesto vlejeme do formy na chlebíček vymazanej tukom a vysypanej múkou.
Vložíme do rúry predhriatej na 175stupňov a pečieme asi 50minút.
Po upečení vyklopíme z formy a vychladnuté poprášime práškovým cukrom a dozdobíme krúžkami banánu alebo môžte na dozdobenie a dochutenie požiť namiesto práškového cukru agávový sirup a strúhaný kokos.
Potrebujeme:
4 zrelé banány
150g trstinového cukru (alebo hnedý kryštálový cukor)
1 vajce
60g kokosového tuku + na vymastenie formy
1 hrnček polohrubej múky + na vysypanie formy
1ČL prášku do pečiva
1 banán a práškový cukor alebo agávový sirup + strúhaný kokos na ozdobu
Postup:
Banány ošúpeme a rozmixujeme v mixéri na kašu.
Postupne k banánom pridáme cukor, roztopený kokosový tuk a múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Cesto vlejeme do formy na chlebíček vymazanej tukom a vysypanej múkou.
Vložíme do rúry predhriatej na 175stupňov a pečieme asi 50minút.
Po upečení vyklopíme z formy a vychladnuté poprášime práškovým cukrom a dozdobíme krúžkami banánu alebo môžte na dozdobenie a dochutenie požiť namiesto práškového cukru agávový sirup a strúhaný kokos.
Komentáre
Zverejnenie komentára